Viime viikon ke oli omatoimitreenit, Tarja oli kehitellyt ihan mukavan mutta aika kiemuraisen radan meille. Tein molempien kanssa, kun porukkaa oli niin vähän. Todettiin, että mä en vaan yksinkertaisesti osaa ohjata mun koiria kepeille sylkkärillä, molemmilla tökki täsmälleen sama kohta... Muilla ohjauksilla molemmat haki ihan hienosti kepeille, mutta ei sylkkärillä sitten millään. Molemmille tarttis saada lisää avokulmatreeniä, että oppisivat hakemaan itsenäisemmin. Muuten meni aika kivasti, varsinkin Sara oli super <3 Stepillä tuli yks rima useemman kerran, ensin olin sen tiellä kun hyppäsi, toisella kertaa taas liian edellä, ja jätin koiran selän taakse. 

Eilen kävin Purinalla kouluttamassa, kukaan koulutettava ei kuitenkaan ilmaantunut paikalle, joten treenasin sitten omilla koirilla kun oli kerran vuoro varattuna :) Aika luxusta, puolikas Purina vain ja ainoastaan mun käytössä! Tehtiin sitten molemmilla paljon pieniä juttuja, mitään massiivista rataa en jaksanut yksin alkaa rakentelemaan. Stepillä treenasin ensin, otettiin keinua niin että nakkeja oli liimattuna ihan keinun päähän, meni kivasti. Sitten puomia kosketusalustalla, kun on ollu sen verran epävarma. Meni ihan ok, hyvin muistaa alustan, mutta vauhti on vielä aika hidas (epävarmuutta). Aa pariin kertaan, se oli hyvä. Sitten keppikulmia, pari kertaa avokulma ja pari kertaa umpikulma, taisi onnistua 100% :) Palkkasin heittämällä pallon kun oli just vikalla kepillä, sillä tulee ihan kivasti vauhtia. Sitten vielä lopuksi pieni pätkä hurvittelua, eli tehtiin ihan puhtaasti vauhtitreeniä. Helppo suoraviivainen rata, hyppyjä, putket käänsi, ja kertaalleen puomi. Mitään ohjausta siinä ei oikeastaan tarvinnut tehdä, juosta vaan vieressä. Meni hienosti, mutta kyllä tuosta varmaan vielä enemmänkin saisi vauhtia irti. Näitä treenejä täytyy muistaa ottaa ohjattujen treenien rinnalla, ettei mene ihan vaan kiemuraiseksi tekniikkatreeniksi. 

Saran kanssa ensin puomin alasmenoa kosketusalustalla. Aluksi ihan vaan muistutteluksi alustaa niin että nostin puomille, kun muisti, niin otettiin koko puomi. Meni ihan kivasti, hidas se on, mutta tekee kuitenkin oikein! Vaadin ihan kunnon kosketuksen, en siis kelpuuttanut sitä, että kääntyy katsomaan mua, jolloin tassut ei ole suoraan puomin linjassa, sitä se yritti varsin sinnikkäästi. Heti jos otti muita esteitä mukaan ennen puomia, meni heti suoritukset huonompaan suuntaan. Tätä täytyisi siis päästä ottamaan ihan erillisenä. Otettiin aata, kokeilin leijeröintiä aalle niin että puomi jäi väliin. Meni oikein hyvin, enimmäkseen. Jos tulee vinossa aalle, tai liian hitaalla vauhdilla, koskee ihan kontaktin ylälaitaan, tosi vaikea sanoa koskeeko vai eikö. Jos taas tulee suoraan ja kovaa, koskee ihan täydellisesti, neljällä tassulla keskelle kontaktia. Kisoissa on kyllä toiminut tosi hyvin, kai sillä on sitten sen verran kovempi vauhti kisoissa, että koskee siellä varmemmin. Sitten keppitreeniä myös Saralle, umpikulmat haki hyvin, mutta avokulmassa ongelmia (ylläri....), tällä kertaa yritti alottaa väärältä puolelta. Ihan uskomatonta, miten yhden esteen oikeanlainen suoritus voi olla niin vaikee oppia. Myös Sara sai tehdä vauhtirataa, ja kyllähän sitä vauhtia löytyykin :D 

Sunnuntaina käytiin treenaamassa tokoa, meidän kerrostalon kellarissa :DDD Keksin, että siellähän on muuten oikein kätevä treenipaikka, lämmin, valoisa, hyvä pohja, mukavia aidattuja koppeja, missä säilyttää koiraa sen aikaa kun toinen tekee... Tilaa ei ole hirveästi, mutta kyllä siellä kaikkea pientä mahtuu tekemään. Tää touhu ei kyllä varmasti ole sallittua, mutta eipä siellä ollut ketään valittamassakaan ;) Otin Stepsun kanssa seuraamista, liikkeestä istumista ja luoksetuloa. Seuraaminen oli jotenkin outoa, en tykännyt, pään asento on taas palannut siihen mitä oli joskus (viime keväällä?). Pitää päätä alhaalla, vaikka pitää kuitenkin kontaktia, jotenkin tuntuu jäykältä, vähän kun kyttäisi... Istumiset ei myöskään toimi, jos seuraa tuossa mielentilassa, jää seisomaan. En kyllä tajua mikä mättää, palkkasin namilla eikä näkyvissä ollut mitään merkkejä tai kapuloita, mitä voisi kyylätä. Luoksetuloissa ennakoi stoppia, joten otin pelkkiä läpijuoksuja.

Sarppa pääsi tekemään seuraamista, vauhdikasta maahanmenoa ja luoksetulon loppuasentoa. Seuraamista otin vain tarjoamisella, ajattelin yrittää, jos sillä saisin vähän lisää motivaatiota. Tarjoaa aika kivasti, ja kun tulee siihen itse seuraamaan, ottaa heti hyvän paikan, ei edistä eikä paina, toisin kun käskyn alla! Saatiin paljon hyviä pätkiä. Maahanmenoa otettiin sivulla, palkkailin vaan nopeet. Luoksetuloissa palkkasin lelulla ihan lyhyeltä matkalta, kun lähti tulemaan hyvin.

Otettiin myös ihan pikaiset tokot Purinan pihalla eilen agitreenien jälkeen, molemmille luoksetuloa (läpijuoksuja) ja Saralle tarjoamis-seuraamista. Hyvin meni.