Maanantaina ryhdyttiin tuumasta toimeen edellisviikon agilitypohdintojen suhteen, eli lähdin sisäänajamaan uutta takaa-käskyä, eli "bäk" käskyä ja siihen liittyviä multiwrappeja lyhtypylvään avulla iltalenkillä. Fisu tajusi homman tosi nopeasti, ja teki oikein hienosti. Ollaan tehty sen jälkeen toinenkin treeni kahden puun avulla lenkin yhteydessä, jossa pääsin jo heti erottelemaan "takaa" ja "bäk" käskyjä, eli kiertää eri puolilta. Sara ja Step ovat saaneet myös tehdä "puunkiertoaksaa" ja ovat tietysti tosi tohkeissaan.

Tiistaina käytiin Fisun kanssa Janitalla treenaamassa aksaa. Oltiin jotenkin ihan totaalisen surkeita! Rata oli aikamoista näperrystä, ei saanut mennä kovaa vaan koko ajan piti olla tiukasti hanskassa, ja nekin kohdat kun vähän sai kiihdyttää, niin Fisu liukasteli :/ Jäi tosi huono fiilis koko treenistä, jäätiin jumittamaan yhteen näperryskohtaan eikä saatu sitä onnistumaan, eikä ohjausvalinta ollut missään nimessä meille sopiva. Ainoa positiivinen oli aa, joka tehtiin kerran valmiina olevalle lelulle, se oli sentään hyvä. Ilmeisesti liukastelu OMD-areenan pohjalla ei ollut tehnyt hyvää, kun kotona huomasin, että Fisulla oli yksi takajalan kynsi hiukan kärjestä haljennut, ei onneksi kuitenkaan kokonaan tyveen asti.

Keskiviikkona käytiin sitten Tassukalliolla hakemassa parempaa mieltä, ja osittain se toimikin, eli tehtiin lähinnä tokoa :D Tehtiin ohjatun merkki pallolle, pari zetaa, joissa palkkailin seuraamista ja käännöksiä, parit eteenmenot ja pari ruutua. Fisu tuntui tosi kivalta, ja kaikki muu oli tosi hyvää, paitsi eteenmenot, niissä jostain syystä ennakoi kovasti stoppia, ja jouduin useaan kertaan toistamaan käskyn. Aksaa ei tehty muuten kuin bäkkiä siivekkeen kanssa, ja aata. Aata otin pitkästä aikaa videolle, tehtiin 10 toistoa, joista yksi ruma loikka, muut ok. Hiukan askeleen pituus vaihteli vauhdin mukaan, mutta kaikissa toistoissa, joissa ottaa kaksi laukkaa laskevalle pinnalle, osuu kyllä kontaktiin. Tasapainoilu askeleen pituuden kanssa on hankalaa, koska silloin kun tulee kovaa, ja lentää vähän pidemmälle harjan yli, niin tekee tosi hyvän kontaktin, mutta jos tulee yhtään liian kovaa, niin lentää liian pitkälle harjan yli eikä vaivaudu ottamaan enää toista askelta. Tässä video. Kovaksi jäätyneellä hiekalla juostessa Fisun kynsi alkoi vuotamaan verta, mutta ei onneksi haitannut Fisua lainkaan eikä haljennut lisää. 

Suu täynnä hiekkaa ja veri lentää, mutta Fisua ei haittaa, kun pääsee treenaamaan...

IMG_0045.jpgIMG_0043%20%281%29.jpg

Perjantaina Stepillä oli fyssari pitkästä aikaa. Vähän oli kireyttä lavoissa ja takareisissä, eli samat kohdat kuin aina ennenkin. Ei kuitenkaan mitään hälyyttävää, ja hyvä niin.

Tänään käytiin Liedossa Kaisan luona Koirataidon paimennuspikkujouluissa. Mentiin Fisun kanssa lammas-trial, jossa tehtävinä noin 50m kuljetus laitumen nurkkaan, jossa oli kartioista tehty ruutu. Ruudussa piti saada lampaat pysymään paikallaan 10sek, siitä kuljetus pujotteluun, jossa piti tietyltä puolelta pujotella kolme tolppaa. Sitten "häkitys" pressukatokseen, häkistä ulos ja kuljetus laitumen toiseen reunaan. Lisäpisteitä sai siitä, jos tekee tehtävät poispäinajolla, joten päätin ajaa koko radan poispäinajolla treenin vuoksi. Fisu oli alusta asti ihan kamala! Ei ole vähään aikaan päässyt lampaille, ja sen vähänkin mitä on päässyt, niin ollaan tehty niitä ajotreenejä tietä pitkin, eli ei ole joutunut juuri kuuntelemaan muuta käskytystä kuin "aja" ja "maahan". Ei totellut flänkkikäskyjä ollenkaan, en saanut varmaan kertaakaan laitettua yhdellä käskyllä vasemmalle! Joko lähti joka kerta oikealle, tai jatkoi vaan ajoa!!!! Saatiin rata läpi, mutta linjat olivat aivan mitä sattuu, kun en saanut ollenkaan ohjattua, ja vauhtia oli ihan liikaa koko ajan. Häkityskin oli tosi vaikea, kun siinäkään Fisu ei kuunnellut suuntia ja valui koko ajan lähemmäs, kaksi kertaa painoi vaan lampaat läpi musta ja häkistä ohi vaikka kuinka yritin pitää oman puoleni, ja joutui kierrättämään lampaita ympäri katoksen. Mur, ei ollut yhtään kivalla päällä! Olin ajatellut, että jäätäisiin tämän jälkeen talvitauolle, mutta en voi kyllä tuollaiseen esitykseen jättää muuten niin kivasti mennyttä paimennuskautta.

Fisun kynsi on onneksi jo hyvä, kärjessä enää muutaman millin palanen sarveisainesta puuttuu. Missään vaiheessa kynsi ei ole mitenkään vaivannut, ei ole nuollut tassua eikä ontunut askeltakaan, eikä ole vuotanut sen aksatreenin jälkeen, vaikka on kyllä lenkkeillyt ihan normaalisti vapaana. Muistin suihkutella ja putsata kynttä kaksi kertaa, ja sitten se unohtui :D Tosi hyvä koiranomistaja ja eläinlääkäri...