Vuosi 2015 alkoi melkoisella treenipläjäyksellä, lupaa toivottavasti hyvää :) Aamulla käytiin Kirkkonummella Emman mukana tallilla, ja tokoilin siellä harvinaisessa heppahäiriössä Fisun kanssa. Heppoja Fizz ei ole juurikaan aiemmin nähnyt, ja vähän aluksi mörköili niitä. Tehtiin seuraamista, luoksetuloa ja paikallaoloa Simban kanssa rivissä. Seuraamisessa vähän vilkuili heppoja, mutta muuten teki kyllä oikein hyvin. Sara oli myös mukana, ja olisi mielellään syöyt hevoset aamupalaksi.

2015-01-01%2008.35.20.jpg

Paikallaistuminen hevoskarsinassa :)

Hepostelun jälkeen käytiin treenaamassa viestiä Fisun ja Tuhman kanssa. Kokeiltiin nyt ekaa kertaa juoksuttaa pentuja samassa treenissä, eli mä jäin A-pisteelle ja Emma lähti molempien kanssa metsään. Tuhmis juoksi ensin ja Fisu lähti matkaan vasta kun Tuhma oli perillä ja palkattu. Eka pätkä oli vähän pidempi kuin yleensä, ehkä 250m. Jälkipätkät sen verran, että edellistä lähetyspistettä ei enää näkynyt. Ekassa lähetyksessä Fisu oli pitänyt pienen ininän Tuhman lähtiessä (istui puussa kiinni ja katsoi kun sen paras ystävä pääsee juoksemaan Fisun mamman luo), sen jälkeen oli hiljaa ja kiltisti. Juoksi hienosti kaikki pätkät, mutta jäljillä oli taas mennyt vähän omia reittejään... 

Illalla käytettiin vielä Stepin aksaryhmän treenivuoro hyväksi vaikka varsinaisia treenejä ei ollutkaan, ja kävin vapaatreenaamassa hallilla. Fisu aloitti kepeillä, kun ne oli kätevästi valmiina kentällä ohjureineen. Laitoin kujan suunnilleen samaan leveyteen mitä on aiemminkin ollut, ja tehtiin nyt ekaa kertaa putkesta kepeille lähetys. Ei mitään ongelmaa, joten kavensin kujaa n. 15cm levyiseksi, eli nyt Fisu joutui jo vähän pujottelemaan, ei voinut vaan juosta suoraan. Kerran hyppäsi tokavikan ohjurin yli, mutta muuten meni hienosti. Sitten hyppytekniikkaa, ensin pari toistoa perussarjaa vähän reilulla kuudella jalalla, ja sitten muutama kerta etäisyyden arviointia niin, että vika hyppy oli 8-9-10 jalan päässä. Hienosti meni tämäkin. Sitten siirryttiin "oikeaan" agilityyn eli tehtiin ekaa kertaa takaaleikkauksia. Tein samankaltaisen pätkän peilikuvaksi toisistaan ja leikkausta harjoiteltiin putkea edeltävällä hypyllä, ideana, että Fisulla olisi jokin "imu" eteenpäin eikä kieltäisi mun leikatessa. Eka pätkä menikin superhyvin, ei kieltänyt kertaakaan ja hienosti osasi myös renkaan radalla! Toiseen suuntaan tämä olikin sitten tosi paljon haastavampi, kun samalta hypyltä mentiinkin nyt eri päähän putkea. Fizz muisti jo (omasta mielestään) miten rata piti mennä, ja viis veisasi mun ohjauksista. O-ou... Tämä voi tietää ongelmia, jos Fisu tietää paremmin, minne ollaan menossa...... Toki tämän voi ajatella positiivisestikin, irtoamisen kanssa tuskin tulee ongelmaa tuon kanssa :D 

Tässä videolla kalan ekat leikkaukset.

Tänään illalla innostuin vielä tokoilemaan koulun pihalla, kun loskan ja jään alta olikin paljastunut hiekkaa. Fizz teki noutoa, seuraamista ja liikkeestä seisomista, ja oli aivan loistava! Noudossa treenattiin nyt ekaa kertaa kapulan heittoa sivulla, ei kertaakaan edes meinannut lähteä kapulan perään ja palkkasin, kun otti kontaktin heiton jälkeen. Seuraamisessa oli varsin innokas, ja ylityöskenteli vähän joka suuntaan, mutta asenne oli ihana <3 Liikkeestä seisomisessa koitin häivyttää käsiapua, ja nyt tekikin jo muutaman stopin lähes kokonaan ilman apuja, jee! 

Stepsu treenasi seuraamista, ja uusien tokosääntöjen stoppeja eli myös istumista kierron jälkeen. Oli kovin vaikeaa, tarjosi maailman nopeimpia maahanmenoja mutta ne ei valitettavasti auttaneet. Sara teki rally-tokoa ja oli taas kerran oikein pätevä ja iloinen.