Tällä viikolla mulla on ollut vapaata koulusta, niin ollaan ehdittu ihanasti puuhailemaan kaikkea kivaa koirien kanssa <3

Maanantaina illalla pyöräiltiin iltalenkillä pk-kentälle testaamaan talven jäljiltä ekaa kertaa pk-esteitä. Hyppyestettä ei harmillisesti ollut, mutta aa sentään oli. Tehtiin Fisun kanssa ensin ihan vaan niin että juoksin vieressä ja heitin lelun heti kun oli päässyt harjan yli. Tämä oli kyllä hyvin muistissa, menee tosi reippaasti ja hyvällä tekniikalla eikä todellakaan edes harkitse kiertävänsä. Stepsu teki myös muutaman kerran, ja oli ihan innoissaan, ja loikki aivan tosi korkealta. Sarakin sai tehdä matalalla aalla estenoudon pallolla, ja voi kun se olikin tohkeissaan :D Korkealle esteelle en uskalla sitä enää päästää ettei riko itseään, koska sehän menisi sen vaikka kolmella jalalla pää kainalossa...

Tiistaina oli aksatreenit, Teemu kouluttajana. Rata oli muuten ihan iisi, mutta kepeille hankala tosi jyrkkä umpikulma. Laitoin ohjurin avuksi, mutta silti ei meinannut onnistua, yritti aloittaa kepit ohjurin väärältä puolelta ihan pokkana vielä väärään suuntaan, ja jätti myös pari kertaa kesken, ja joka kerta huusi vaan vähän kovempaa. Sitten kun saatiin vääntö tästä asiasta tehtyä (ehkä 15 toistoa väärin ennen kuin suvaitsi edes katsoa, mistä ne kepit oikeasti alkaa), niin teki aivan törkeen hienosti. Muuten meni sitten oikein hyvin, ja oli kivasti kuulolla.

Tokoa ollaan treenattu joka päivä, vähän eri paikoissa. Eilen treenattiin Nean ja Riinan kanssa Ojangossa, ja sain taas kivasti apuohjaajaa ja liikkuria Fisun treeneihin. Tehtiin taas eteenlähetystä, nyt olin merkannut ympyrän villalangalla. Meni aika kivasti, nyt ei lähtenyt systemaattisesti vinoon mihinkään tiettyyn suuntaan, vaan enimmäkseen suoraan. Otettiin pari kertaa lelun heitolla, ja kerran niin, että palkka tuli väliaidan takaa. Eteenlähetyksen lisäksi tehtiin tunnaria, laitoin kaksi agilitysiivekettä vierekkäin ja kapulat niiden väliin ja ympärille, että joutui vähän keskittymään ja etsimään. Tehtiin kaksi kertaa, molemmat oikein hyviä. Tauon jälkeen kokeiltiin merkin kiertoa niin, että laitoin kapulat merkin eteen n. metrin päähän merkistä, ja Fisun piti juosta niiden välistä. Pari kertaa yritti kiertää toisen kapulan väärältä puolelta, mutta tosi hyvin kyllä otti palautetta ja korjauksella teki aina oikein. Lopuksi tehtiin vielä seuraamisen peruuttamista, kokeiltiin taas namista luopumisen avulla. Teki ihan kohtalaisesti, mutta melkeinpä kyllä systemaattisesti aukeaa ulospäin. Stepsu kokeili myös kiertoa noutokapuloiden kanssa, ja sillä toimi vielä paljon paremmin kuin Fisulla! Stepsu teki myös eteenlähetystä villalankaympyrään, ja se olikin aivan superhyvä, osui joka kerta aikalailla keskelle.

Sara on treenaillut rallyjuttuja. Olen tehnyt nyt pyörähdyksiä niin, että koitan häivyttää käsimerkkiä pienemmäksi. Vasemman puolen seuraamisessa lähtee tosi pienellä käsimerkillä pyörähdykseen, oikealla tarvitsee vähän isomman. Oikean puolen peruutusta ollaan myös treenattu seinän vieressä, ja se on vähän edistynyt, mutta ei kyllä edelleenkään kovin sujuva. 

Eilen illalla käytiin Fisun kanssa paimentamassa ekaa kertaa tänä vuonna. Käytiin nyt ekaa kertaa Pukkilassa Kristiina Kurton opissa. Lampaat oli ehkä 30x50m hiekkatarhassa, ja laumana 6 tosi rauhallista ja hidasliikkeistä uuhta. Fisu tiesti jo pihassa tasan tarkkaan mitä oltiin tulossa tekemään, ja tärisi innosta odottaessaan aitauksen ulkopuolella. Ekalla kierroksella tehtiin vapaata kuljetusta, että nähtäisiin vähän, millä mielellä Fisu on tauon jälkeen. No höyryä oli aika paljon ja ei olisi millään halunnut jäädä tasapainoon kuljettamaan, vaan yritti ihan koko ajan tulla reunoilta yli ja luistella flänkille, ja kaahailla liian lähelle lampaita. Puututtiin tähän paineella ja tiukalla huomautuksella jos yritti lähteä pois tasapainosta, mutta ei kyllä kauhean helpolla taas ottanut painetta vastaan, vaan yritti ratkaista tilanteen juoksemalla vaan vähän kovempaa ja kauemmas flänkille. Pyrittiin siihen, että mä en ohjaa yhtään vaan Fisu joutuu oikeasti itse miettimään, missä kohtaa on tasapaino, ja jos yrittää poistua, niin siitä sai sitten palautetta. Loppua kohden paransi huomattavasti, ja teki jopa muutaman itsenäisen maahanmenon. Tokalla kierroksella katsottiin flänkkejä. Nehän on olleet vähän heikkoja viime kaudella, eli lähti periaatteessa ihan hyvin, mutta leikkasi sisään. Tässä ei ollut mitään ihmeparantumista tapahtunut tauon aikana, aivan sama tilanne edelleen. Tehtiin pelkästään oikean puolen flänkkiä, ja taas tosi kovaa sai painetta laittaa ennen kuin Fisse väisti ja lähti kunnolla, eikä kyllä aina silloinkaan. Kokeiltiin yhdistää lähetykseen hus-käsky, jota ollaan treenattu viime kaudellakin, eli sillä ottaa etäisyyttä, ja kun oli hyvällä asenteella ja "luopui" lampaista, niin sai luvan mennä. Näin teki muutaman hyvän, mutta edelleen kaaren loppuosassa oli vaikeaa, nyt ei ehkä niinkään leikannut sisään vaan jätti vajaaksi, eli alkoi jo hidastamaan ja suunnittelemaan nostoa jossain klo 15 kohdalla. 

IMG_0188.jpgIMG_0192.jpgIMG_0200.jpgIMG_0206.jpgIMG_0208.jpg