Sara-parka, sen ongelmalista senkun kasvaa. Viime viikolla mun kaikilla kolmella koiralla oli vatsatauti, aluksi luulin että ruuan vaihtoon liittyen, mutta kun myös Saralla alkoi ripuli, niin totesin ettei liity ruokaan kun Saran ruoka ei ole muuttunut. No, ripuli parani kaikilla ja viikonloppuun mennessä olivat kaikki kunnossa.

Toissayönä Sara sitten herätti taas aamuyöllä, pyysi ulos. Ajattelin, että sillä on taas maha sekaisin, mutta olikin vain pissahätä. No, lukitsin varuiksi sen päiväksi kylpyhuoneeseen, ja hyvä niin, iltapäivällä lattialla oli lammikko selkeästi veristä pissaa ja pihalla Sara kyykkäsi pissalle minuutin välein. Ei muuta kun visiitti työpaikalle, ja kyllä, pissatulehdushan siellä. Kipulääkkeet, antibiootit ja runsas nesteytys kehiin, ja nyt näyttää jo paremmalta. Jospa se siitä...

Myös Fisulla on ollut nyt vähän kremppaa. Käytin sen ennen toko-SMiä fyssarilla, ja vasemmassa iliopsoaksessa huomattiin palpaatioarkuutta. Vaikka Fisu ei ole mitenkään oireillut, päätin pelata varman päälle ja SM:ien jälkeisenä maanantaina heti aiemmin sovittujen paimennustreenien jälkeen aloitettiin kuuri hihnalenkkeilyä ja laseria. Fisun mielestä tämä oli todella typerä idea, mutta on kohtalaisen hyvin tyytynyt kohtaloonsa. 

Maanantaina Eijan luona paimennuksessa tehtiin jakoa, ajoa ja yksi haku. Jako Eijan lampailla oli täysin mahdotonta meidän taidoilla, lampaat eivät väistäneet ollenkaan ihmistä eikä niihin saanut mitään rakoa yhtään mitenkään, heti jos koira tuli yhtään lähemmät, lampaat tulivat musta läpi. Mentiin lopulta aidan viereen, siinä lampaat eivät päässeet pakittamaan mun selän taakse. Kiinnitettiin myös huomiota siihen, millaisia flänkkejä Fisu tekee jakopaikkaa haettaessa. Meinaa nimittäin todella herkästi tulla koko ajan vähän sisään ja pitää painetta lampaissa, jolloin puskee ne liian lähelle mua ja jako vaikeutuu. Tosi hyvä muistutus taas siitä, että ihan perustreenejä, kuten aitaa vasten tehtäviä flänkkitreenejä, pitäisi vaan muistaa vieläkin tehdä. Toisella kierroksella tehtiin ajoa, ajeltiin pitkin laitumen seiniä ja pariin kertaan pieni "crossi" pitkin peltoa, ja seisoin itse paikallani. Tämä meni tosi kivasti, ja nyt Fisu otti ajossakin flänkit aika hyvin, kun just oltiin niistä väännetty. Loppuun tehtiin vielä yksi sellainen haku, jossa Tiia ja Gava pitivät meille lampaita ja lähetin Fisun pienen kumpareen takaa niin, ettei nähnyt lampaita. Tämäkin meni hienosti, lähti reippaasti vaikka ei nähnyt laumaa, ja heti kun bongasi lampaat, avasi itse lisää kaarta ja kattoi hienosti koko lauman. Meni aika reilusti yli tasapainosta, joten korjasin takaisinpäin, ja siitä saatiin täysin suora nosto. Tuonnissa hoksasi hyvin lampaiden vedon ja piti linjan suorana. 

Stepsullakin on ollut omaa aktiviteettia. Step kävi nimittäin viikonloppuna Lean kanssa bc-erkkarissa misseilemässä :) Ilmoitin sen mukaan kun kerran ilmaiseksi pääsi ja tiesin, että Lea oli menossa muutenkin oman koiransa kanssa. Step oli esiintynyt oikein sievästi ja tiukalta tuomarilta varsin kiva arvostelu: 11 year old black&white bitch. Nice head. Good reach of the neck & topline. Good turn of stifle. Moves with drive. VET-ERI, mutta ei sijoitusta.

IMG_2148.jpg