Viikonloppuna vietettiin koiraleirin merkeissä, eli hakuporukan kanssa oltiin perjantaista sunnuntaihin Hämeenlinnassa Loviisan mökillä. Mökki oli aivan unelma-leiripaikka, järven rannalla keskellä metsää, rannasta löytyi puusauna ja kylpytynnyri sekä tietysti soutuvene. Meitä oli leirillä 7-9 ihmistä (osa tuli ja lähti aikaisemmin) ja saman verran koiria :) 
 
Leirin ohjelmaan kuului: 3x hakutreenit, 2x vepetreenit, esineruutua, jälkeä, tottista, pudotettua ja tarkkuutta. Ja tottakai koirien riehumista pihalla, uimista, saunomista, paljussa lojumista, grillausta ja yleistä hengailua. Ihan mahtava leiri siis toisinsanoen!
 
Perjantaina aloitettiin treenaus vepetreenien merkeissä. Otin Saralle veneestä hypyn (vieras ranta ja vieras vene), ei mitään ongelmaa. Sitten vientejä, ne olikin sitten tosi vaikeita. Oli epävarma, kääntyi useaan kertaan takaisin. Tehtiin kuitenkin samalla tavalla kuin ennenkin, eli ei autettu, annettiin Saran itse keksiä, että esine on vaan vietävä, eikä ole muita vaihtoehtoja. Vei lopulta ja sai palkan siitä. Vepen jälkeen saunottiin, ja Sara jatkoi vedessä puljaamista koko illan, lopulta mun oli pakko ottaa Sara saunaan mukaan, kun se tärisi kylmyydestä.
 
Lauantaina aamulla starttasimme ensimmäiset hakutreenit. Ohjelmassa Stepille ja Simballe kokeenomaiset treenit (sisältäen siis kaikki osa-alueet). Step pääsi ensimmäisenä maastoon. Hakurata oli tosi kiva, juuri sopivaa maastoa, olisi hyvin voinut olla kisamaasto. Suht tasaista, aika paljon aluskasvillisuutta mutta kuitenkin melko helppo liikkua. Vasemmalla pientä rinnettä. Stepillä siis 3 maalimiestä 100m radalla, nykyäänhän kokeessa riittää että löytää kaksi kolmesta, mutta me etsimme kaikki kolme. En tiennyt maalimiesten sijainteja lainkaan, enkä ollu tallomassa maastossa, eli maastokin oli täysin vieras. Lähetin ensin oikeaan etukulmaan, sinne teki syvän piikkipiston. Sitten vas. etukulmaan, sinne oikein kaunis tyhjä. Sitten oikealle, irtosi taas hienosti ja jostain alueen puolivälistä nousi eka ukko, tosi hyvä ilmaisu. Sitten lähetys vasemmalle, lähti vähän vinoon taaksepäin aluetta, ja jostain 30-40m etukulmasta löytyi toinen ukko, sinnekin tosi hyvä ilmaisu. Oli mennyt suht läheltä ekalla pistolla, muttei ollut saanut hajua. Tässä vaiheessa aikaa kulunut vähän reilu 4min, ja kokeessahan se olisi riittänyt vallan mainiosti :) Jatkettiin kuitenkin rata loppuun, eli laitoin oikealle, sinne oikein hieno tyhjä. Sitten vasemmalle, sinnekin tyhjä, kääntyi hienosti aluetta eteenpäin, mutta jossain vaiheessa kääntyi ympäri ja lähtikin taaksepäin, huusin pois ja laitoin uudestaan, nyt nosti vasemmalta takakulmasta kolmannen ukon umpparista. Oli selvästi jo väsyneempi, pätki vähän haukussa. Olen kuitenkin TOSI tyytyväinen Stepin työskentelyyn maastossa, ei paineistunut tyhjistä, teki riittävän syviä pistoja ja ilmaisut hyviä. Jos tämä olisi ollut koe, olisi saanut arviolta n. 160-165 pistettä hausta. Äly suorastaan loistaa Stepin naamalta :D 
Sitten esineruutuun, myös esineruudussa esineet oli laitettu valmiiksi, en tiennyt niiden sijainteja. Esineruutu oli vaikeassa maastossa, jyrkän mäen rinteessä, näkyvyyttä oli vain joku 10-15m syvyyssuunnassa. Lähetin oikeasta etukulmasta, ei edennyt kovin syvälle ja jäi pyörimään siihen, ei kuitenkaan saanut paikannettua esinettä. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt löysi etuesineen, oli varmasti saanut jo ekalla pistolla hajun, pyöri ihan lähellä esinettä. Sitten uusi lähetys keskempää, ja nyt toi takalinjalta esineen. Lopetettiin tähän, kun oli niin hyvä. Esineruudusta olisi saanut ehkä 28-29 pistettä. Otin myös Saran kanssa esineruudun, sille 3 esinettä. Meni tosi kivasti, löysi ensin takaesineen, sitten etuesineen, vikaksi keskiesineen. Aikaa meni ehkä 4min..?

 
Esineruudun jälkeen menimme ajamaan Saran kanssa jäljen, jonka Emma oli tallonut meille ennen hakutreenejä. Jälki oli joku 2,5h vanha, 300m pitkä, 3 keppiä, yksi kulma. Maasto oli varsin haastavaa, tosi korkeaa aluskasvillisuutta, nousua, laskus, risukkoa ja tiheää metsää. Jana joku 20m ja jälki lähti vasemmalle. Jana meni tosi hienosti, ja eka pätkä ekalle kepille asti tosi hyvää jäljestystä. Eka kulma oli kans hieno. Tokalla kepillä oli vaikeuksia, kepin kohdalla oli korkeaa heinää ja haju oli levinnyt laajalle, Sara kyllä työskenteli mutta ei ollut ihan jäljen päällä kepin kohdalla, meni ohi. Himmasin liinasta ja odotin että ilmaisee itse kepin, kesti tosi pitkään että löysi sen heinikosta. Loppujälki taas oikein hyvää työskentelyä ja vika keppi nousi varmasti.
 
Lounaan jälkeen jatkettiin toisilla hakutreeneillä eri maastossa. Tämäkin maasto oli oikein kiva, vähän ehkä hankalampi kuin aamuinen. Treenasin tällä kertaa Saran kanssa. Otin vas. etukulmaan suoran löydön ilmaisulla, sitten oikeaan etukulmaan tyhjä, vasemmalle etenevä ilmaisulla (ei löytänyt ekalla pistolla, vaan oli kiltti ja kuuliainen ja tuli pois hyvä-huudolla, joten laitoin uudestaan niin että löysi suoralla pistolla), ja oikealle takakulmaan suora löytö suorapalkalla. Meni tosi kivasti, Sara teki hyviä pistoja ja ilmaisut toimi kivasti. Jee! 
 
Hakutreeneistä mentiin suoraan tottistelemaan. Otin Stepille noutoon asti alokasluokan liikkeet, aloitettiin paikallamakuulla. Makuu hyvä, seuraaminen myös ihan kaunista, istuminen hyvä, makuun istui, joten otin sen uusiksi. Luoksetulo nopea, eteentulossa ennakoi sivulletulon (MUR!!) ja korjasi itse heti takaisin eteen kun ärähdin siitä. Nouto oikein vauhdikas, luovutus vino. Hyppyä ja estenoutoa en uskaltanut vielä ottaa kun ei olla sairasloman jälkeen tehty vielä mitään hyppyjä. Sara teki myös tottiksen, sain tosi hyvin huijattua sitä kisanomaisella treenillä. Tehtiin eka liikkeet, lähti seuraamaan just samanlaisella moodilla kun kisoissa, jossain ekan suoran lopulla pudotti kontaktin ja olin heti valppaana, nappasin nopeasti niskasta kiinni ja ärähdin, ja johan oli taas nöyrää tyttöä! Seurasi tosi kauniisti, tein henkilöryhmässä pari extra-kierrosta ja palkkasin siellä. Istuminen ok, maahanmeno ok, luoksetulo ok, sivulle vähän nojasi. Tasamaanouto hyvä, hyppynoudossa otti kosketuksen paluuhypyssä, mutta siitä kuitenkin jätti-riekkupalkka narupallolla! Estenouto hyvä, eteenmeno hyvä. Otin loppuun vielä muutaman hypyn pallopalkalla, hyvin hyppeli. Kaikki leirikuvat on Claudian ottamia.
 
Sunnuntai-aamuna startattiin vepetreeneillä, otin 2 vientiä ja yhden köyden haun. Nyt ei taas vienneissä ollut mitään ongelmaa, otettiin vähän pidemmällä matkalla kun perjantaina. Köyden hakukin ihan hyvä, Sara sai köyden itselleen siinä vaiheessa kun oli saanut veneen käännettyä.
 
Seuraavaksi hakutreeneihin, oltiin nyt samassa maastossa kun lauantaina aamulla. Otin Stepille oik. etukulmaan suoran löydön, vas. etukulmaan edenneen, oikealle edenneen ääniavulla, vasemmalle suoran ääniavulla ja oikealle lähilöydön ilman apuja. Selvästi vaikutti edellispäivän treeni, kun se oli samassa maastossa. Ei meinannut MILLÄÄN lähteä etukulmiin, kun siellä ei eilenkään ollut ketään... Yritti lähteä suoraan samoille piiloille missä edellispäivänä oli maalimiehet olleet. En päästänyt, huusin pois ja lähetin niin monta kertaa, että lopulta meni. Loput meni tosi hyvin, niissä ei mitään ongelmaa. 
 
Hakutreenien jälkeen vielä Saralle tarkkuusetsintä ja pudotetun esineen nouto. Tarkkuusruutu tallottiin yhdessä Emman kanssa, ruudusta tuli vähän ylikokoinen. Esineenä pullonkorkki, ekaa kertaa sellainen esine johon mä en ollut koskenut, ja jonka sijaintia en tiennyt. Hyvin meni, luovutuskin oikein korrekti. Aikaa meni ehkä 1min. Sitten vielä pudotettu ekaa kertaa täydellä koematkalla, maasto oli vähän turhan hankalaa (jouduin kömpimään puiden alla ja kiipeilemään kivien yli), mutta ei se Saraa haitannut. Tosi hieno suoritus tämäkin.
 
Sunnuntai-iltana kotiuduttiin väsyneinä, onnellisina ja EK-koepaikan kera, kun sinne oli ilmoaika leirin aikana :)
 
Maanantaina jatkettiin vielä hakutreeneillä toisen porukan kanssa. Otin Saralle samanlaisen treenin kuin Stepille sunnuntaina, eli etukulmaan suora, sitten etenevä, etenevä, suora ja lähilöytö. Sara meni tosi kivasti, etukulmaan hieno suora pisto ja umpparista löytö, rullankin toi nätisti keskilinjalle. Toisen etukulman etenevä ukko myös hieno. Sitten toinen etenevä, joka ei tosin ollut edennyt juurikaan, löysi kuitenkin helposti. Sitten suora löytö, tähän tosin tuli tyhjä väliin kun lähetin vähän huonosta kohdasta, teki kyllä hyvän piston mutta ei löytänyt. Laitoin uudelleen paremmasta kohdasta, nyt löysi, mutta ilmaisu huono, toi rullan keskilinjaa pitkin. Lähilöytö hyvä, oli nenä auki kunnolla ja löysi heti. Tosi hyvä fiilis jäi näistäkin treeneistä, Sara on taitava <3