Ihana syksy <3 Nättejä aurinkoisia päiviä (okei no välillä sataa kans) ja ollaan treenailtu kaikkea kivaa pihalla. Joku arkipäivä käytiin hakuilemassa kouluporukalla, Stepsu otti vaihteeksi kuljetustreenin. Teki kivalla asenteella ja meni nätisti sinne mihin lähetin, yhdellä pistolla ei tosin ollut nenä auki ja meni ihan läheltä ohi. Samalla tehtiin myös esineruutu, ja Stepsu ja Fisu molemmat pääsivät treenaamaan sitä. Stepsulle mielikuvatreeninä kolme esinettä, eli käytiin yhdessä viemässä esineet, välissä joku toinen koira treenasi, ja sitten Step sai etsiä esineet samoista paikoista. Meni yllättävän kivasti. Fisulle käytettiin nyt hyväksi avustajia. Kolme esinettä, joista eka viidessäkympissä, toka n. kolmessakympissä, vika ihan lähellä, ehkä 10m etulinjalta. Ekalla pinkoi aivan suoraan ja löysi heti, mutta tarjosi ensin esinettä avustajalle. Tokalla ei ensin lähtenyt ollenkaan avustajan suuntaan vaan etsi jostain etureunasta jälkiä pitkin. Tokalla lähetyksellä lähti sitten ja sai hienosti hajun. Kolmas oli ihan iisi, sai täydestä vauhdista hajun. Hyvin tuntuisi kyllä toimivan tämä systeemi. 

Tiistain aksassa ei taaskaan kouluttajaa, ei päätä eikä häntää. Tehtiin vaan jotain, imrovisoin jonkun random radan, missä piti tehdä vähän käännöksiä (takaakierto-päällejuoksu, tiukka valssi, niisto), keinu ja kepit oli radalla. Kepeillä loiva umpikulma kovasta vauhdista, laitoin alkuun ohjurit, ja kun meni ok, otin pois. Puomia ja keinua sotki nyt jonkun verran, keinulla juoksi vaan kahelina läpi, ja sitten taas puomilla oli ihan nihkeä ja jäi liian ylös. Näitä pitää treenata, että oppii erottelemaan. Kepit meni nyt tosi kivasti, haki hienosti oikeaan väliin myös ilman ohjureita.

Tokoa ollaan tehty nyt joka päivä. Treenin alla on olleet jäävät, ollaan tehty Jessican vinkkien mukaan, ja tulosta on tullut. Rauhallisessa mielentilassa on nyt erotellut kaikki 100% oikein jo parissa treenissä, jeeeeeee! Mustekalajalat eivät vielä ole juuri talttuneet muuta kuin sisällä, mutta ehkä siinä menee hetki... Kaukoja ollaan nyt tehty kovasti, vaihtelevalla menestyksellä. Välillä tekee aivan superhienoja pomppuja, välillä sitten tepastelee. Ruudussa paikan korjaaminen pannasta näyttämällä tuntuu kantavan edelleen, on tehnyt aivan superhyviä ruutuja! Eilen tehtiin Lean kanssa pieni kokeenomainen treeni, otin palkattomasti putkeen liikkeestä seisomisen, merkin kierron, noudon ja kaukot. Hyvällä asenteella tekee, ja kaikki liikkeet oikein hienot kaukojen pientä tepastelua lukuunottamatta. Niissäkin palkkasin vasta kunnollisesta istumisesta. Paikallaistumista ollaan otettu treenien alussa "ryhmässä" eli Fisu ja erinäisiä tuttuja koiria (Step, Zero, Rho) apuna käyttäen. Eipä siinä mitään ihmeellistä ole ollut. 

Tässä pari Tiian ottamaa kuvaa neiti mustekalasta

2015-09-14_00116.jpg

Omasta mielestään Fisu voi ihan yhtä hyvin vaikka istua mun jalan päällä...

2015-09-14_00111.jpg

Aksaakin ollaan nyt tehty tiheästi. Perjantaina mulla oli vapaapäivä, joten käytiin päivällä Ojangossa treenaamassa valkkuryhmän rataa, joka oli valmiina kentällä. Satoi aivan kaatamalla, ja kummasti se onnistui latistamaan mun ja Fisun fiilikset. Tuntui jotenkin vähän hitaammalta, eikä varmaan mutavelli kenttä yhtään auttanut asiaa. Sivuirtoaminen hypylle oli aivan kamalan vaikeaa, hinkattiin varmaan 15 toistoa ennen kuin alkoi edes kohtalaisesti sujua. Näitä pitää tehdä! Kepeilläkin jätti pari kertaa kesken pujottelun. Puomit sen sijaan oli hyviä tällä kertaa. Tehtiin myös aata längellä, eikä tullut nyt yhtään hasardiloikkaa. Lisää aksaa käytiin treenaamassa lauantaina illalla, samalla kun olin äidin luona käymässä. Nyt keskityttiin vaan näpertelyyn, eli tehtiin keppejä ja aata. Keppejä tehtiin yksittäisenä esteenä ja muutaman eri lähestymiskulmassa olevan hypyn kautta. Pääasiassa meni hyvin, otin parin toiston jälkeen ohjurit pois. Avokulma oli vaikeampi kuin umpikulma, ja pari kertaa jätti myös kesken. Pääasiassa kuitenkin onnistui, ja mikä parasta, nyt meni ekaa kertaa kepit radan osana ilman apuja heti ekalla yrittämällä oikein. Aata tehtiin kans, ja siinäkin näyttää nyt tällä hetkellä tosi lupaavalta! Teki kaikki toistot juurikin optimaalisia suorituksia, eli kaksi laukkaa nousevalle pinnalle ja kaksi laskevalle, osuu hyvin selkeästi keskelle kontaktia molemmissa päissä ja ennen kaikkea suorittaa aan nyt turvallisesti! Nämä oli nyt viimeiset "keskeneräiset" esteet agilityssa, ja kun nekin alkavat nyt sujua, niin kalanenhan olisi sitten kisavalmis. Mikäli vaan juoksu ei ala nyt tähän saumaan, niin lokakuussa olisi tarkoitus startata kisaura.