...jälkeä: joku päivä tehtiin Puolarmetsässä keppijälkeä, molemmille lyhyet jäljet joissa n. 6 keppiä, hyvin piilossa aluskasvillisuuden seassa. Sara meni aika hyvin, kahdesta kepistä ohi mutta molemmat mun mokia, oli niin huonoissa paikoissa että ei ihme ettei ilmaissut. Stepillä 2 ekaa aivan sikahienoja, sitten meni vähän yli. Eli viettitilaa mietiskellään jäljellä. Aluksi oli täydellisessä vireessä, pieni veto liinassa ja tarkkaa työskentelyä, sitten kuumui liikaa kun leikin sen kanssa kepeillä, jonka jälkeen kiskoi täysi neliveto päällä ja kepeistä yli. Seuraavaksi pitää koittaa rauhoittaa enemmän ennen kun päästän jatkamaan. Jonain toisena päivänä tein namijäljet molemmille. Step ajoi hienosti, mutta silti kepistä ohi! Nyt alkaa kyllä toden teolla pänniä, kepit oli niin hyvät jo jossain vaiheessa, en käsitä miten ne voi vaan mennä huonommiksi koko ajan! Sara teki sentään oikein hyvin, jana oli tosi hieno!

...tokoa: eilen oltiin Tiian ja muutaman Tiian tutun kanssa Kilossa treenaamassa tokoa. Otin Stepin kanssa pienen paikallaolon, seuraamista häiriköitynä (kenttä TÄYNNÄ leluja ym. ja niitä heiteltiin, ja kentän toisessa päässä pojat pelasi pesistä),  luoksetulon ja noudon myös häiriköitynä, tunnarin ja kaket. Seuraaminen oli kamalaa, ainakin mun mielestä, oli ihan kyttäys-fiiliksellä niinkuin arvelinki, imuttamalla toimi ainoastaan, mikään muu ei auttanut. Tämä vaatii siis treeniä. Luoksetulo oli hieno, siinä ei häiriintynyt yhtään, samoin metallinouto Tiian kapulalla oli hyvä. Tunnari on kärsinyt taas treenin puutteesta, vauhtia oli aivan liikaa ja se aiheutti maistelua. En saanut sitä laskettua riittävästi, ja asiaa ei yhtään auttanut se että nyt pojat pelasivat futista ja Step olisi niiiin mieluusti liittynyt seuraan ;) Kaket sentään toimi normaalisti.

...tottista: Sara teki ensin paikallaolon, ei mitään huomauttamista, sitten lähdettiin taas seuraamaan ilman virittelyjä. Otin koko pitkän suoran, Sara seurasi niiiiin kauniisti! Tosi hyvä kontakti ja paikka, ja nostaa itse itsensä just oikeeseen viretilaan, hyvä Sara! Otettiin täyskäännöksiä namin kanssa. Pienen tauon jälkeen otin yhden liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon, hyvä oli. Sitten noutoa 2kg kapulalla, hienosti meni sekin. Lopuksi eteenmeno, lähti kovaa ja suoraa, jossain vaiheessa bongasi jonkun valkoisen purkin ja juoksi sinne, totesi etten ollutkaan lelu ja meni sitten lelulle. Otettiin heti perään toinen niin että vein lelun Saran nähden, nyt meni suoraan... Vähän tuntuisi että eteenmenot on alkaneet takkuilemaan, onneksi sm-kisoissa on se kenttään tutustuminen, pääsen ottamaan siellä eteenmenon.

...esineruutua: eilen illalla käytiin Joelin ja koirien kanssa pyöräilemässä Puolarmetsässä ja otettiin samalla esineruutua. Step oli aika väsynyt pyöräilystä, (siihen mennessä oltiin ajettu 7,5km) ei meinannut irrota. Jouduin lähettämään useamman kerran ja lopulta kun upposi takakulmaan ja toi sieltä esineen, lopetettiin siihen. Saralle 4 esinettä, tällä kertaa selkeästi vaikeampia kun yleensä. Eka nousi nopeesti, tokassa kesti ihan sairaan kauan kun yritin lähettää sitä vasempaan takakulmaan eikä se löytänyt sieltä mitään. Tässä oli sattunut väärinkäsitys, eikä siellä ollut edes mitään esinettä, eli ihmekös kun ei löytynyt. No, toka esine löytyi sitten oikeasta takakulmasta, kolmas keskeltä, ja neljäs oli edessä. Neljäs oli tosi vaikea, sellainen pieni muovinen naulakon osa, ei ilmeisesti tarttunut hajua kunnolla kun Sara juoksi vaan sen yli. Mutta aika hyvin se työskenteli, vaikka olikin just juossut 7,5km.

...haun ilmaisua: olen ottanut muutamaan kertaan haukkupätkiä Stepsun kanssa, sellainen 10 haukun sarja tulee jo aika hyvin. Tänään kokeiltiin sitten ihan huviksi, että tarjoaisiko se sitä maalimiehellä. Joel meni puskaan piiloon ja mä lähetin ukko-käskyllä etsimään, kun löysi, Joel  pysyi passiivisena ja kas, Stepsu se tarjosi itse haukkua! Ensimmäiset haukut oli vähän epävarmoja, mutta palkka toki niistäkin, että oikea idea vahvistuu. Otettiin heti perään toinen, nyt täräytti jo kunnon haukkusarjan! Hyvä Step! On se vaan fiksu, ei siitä mihinkään pääse :) Haukkuu tosi kivasti sopivalla etäisyydellä niin ettei häiritse ja on koko ajan maassa, sekin siis ihan oma-aloitteisesti.

...agilitya: tänään illalla sitten agilitytreenit, ensin Stepsun kanssa. Tehtiin ihan kivaa rataa joka meni ihan kivasti. Rimoja ei tullut tänään kovin montaa, se on positiivista. Mutta mikä on sitten negatiivista, on se että Step puri mua taas. Viime viikon mustelmat ei ole vielä kokonaan lähteneet, ja nyt on jo uusi haava kädessä. Taas sama tilanne, eli vekki. Kun yritän vekata ennen hyppyä, Step ei oikein väistä mua vaan sanoo räyh ja siinä rytäkässä nappaa kädestä! Kamala monsteri! Pohdittiin tätä Niinun kanssa, ja päädyttiin siihen että aina kun "räyh" tulee, lopetetaan heti siihen ja rauhoitutaan, ja jatketaan vasta kun Step on kunnolla rauhottunut. Missään muussa tilanteessa ei ole ollut ongelmia kuin näissä kohdissa missä mun pitää "jyrätä" se. Normaalisti niin pehmeä ja nöyrä koira on tuossa viettitilassa niin kuuma ettei väistäkään mua vaan päin vastoin, ja tätähän mä en aio sietää. Katsotaan miten käy. Sara sen sijaan oli tänään tosi hyvä, tehtiin aika vaikeaa rataa mut Sara teki tosi kivasti! Etenkin olen tyytyväinen keppeihin, jotka haki avokulmasta ja umpikulmasta hyvin, ja joilla pystyin lähettämään sen yksin pujottelemaan ja kiersin itse viereisen putken toiselta puolen ja kutsuin sieltä seuraavaan kohtaan. On se vaan hieno<3