Fisun luuston röntgenlausunnot valmistuivat kennelliitosta, enkä voisi olla tyytyväisempi :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-04-24%20kell

Perjantaina olimme viimeistä päivää Perhossa, ja illalla kävimme vielä nauttimassa viimeisen kerran ennen kesää ihanasta kangasmetsästä jäljen ja esineruudun merkeissä. Fisulle talloin jäljen, ja sen vanhetessa treenasin esineruutua molempien kanssa. Esineruutua treenasin kahdella kaistaleella, joihin molempiin vein yhden esineen. Fisu ja Stepsu tekivät molemmat kivasti hommia, ja esineet löytyivät. Fisun jälki oli 180m pitkä, sisälsi 2 kulmaa, ja nameja nyt selvästi vähemmän kuin aiemmin, ehkä 1/4 askeleista. Vauhti oli normaalia kovempi, mutta muuten meni kyllä ihan hienosti ja kulmat meni siististi molemmat. Vanheni vajaan tunnin. Kyllä noita nameja selvästi voi jo alkaa vähentää, ja jälkien pituutta pidentää, olen ollut ehkä vähän liian varovainen Fisun kanssa. 

Sunnuntaina kisattiin aksaa kotimatkalla Kauhajoella. Stepille 3 starttia, tuomari Jari Helin. Kaksi ekaa rataa oli agilityratoja, molemmat aika vaikeita! Kisoissa oli myös pienestä osanottajamäärästä huolimatta tosi kova taso, kun Stepin Vaasassa asuvia sukulaisia oli useampi mukana. Päätin tehdä nyt rohkeita ohjausratkaisuita, enkä pelata varman päälle, koska hitaalla valmistelunollalla ei tuon tason kisoissa tee mitään, mutta hyvällä nollalla aika voisi riittää voittoon. Eka rata menikin ihan tosi hyvin, vain yksi hieman huonosti ennakoitu leikkaus ja sen takia rimanpudotus erottivat Stepin voittonollasta, aika oli luokan nopein... Tokalla radalla Step sai ekaa kertaa ikinä puomin ylösmenosta virheen! Puomille tultiin vähän vinossa kulmassa, ja käänsin edeltävän hypyn todella tiukasti, niin ei sitten ilmeisesti koskenut kontaktiin. Jatkettiin kuitenkin normaalisti loppuun, mutta sitten tuli vielä kieltokin, kun Step meni renkaasta ohi. Vika rata oli tosi helppo hyppäri, ja siitä nollia tulikin sitten enemmän. Stepsulle ihan suht ok rata, yksi kaarros venähti kun Stepsu lähti hakemaan väärää putkea ja sain kalastella sitä sieltä mukaan, mutta nolla ja 2. sija, Stepsu hävisi puoliveljelleen Splitille 0,2s. Kisojen yhteydessä treenasin Fisun kanssa tokoa, tehtiin seuraamista kentän reunalla, ja luoksetuloa puunkierroista. Fisu oli ihan pätevä, eikä välittänyt yhtään häiriöstä.

Tämä viikko on taas muistuttanut hyvin siitä, että 5. vuoden eläinlääkisläisillä ei ole mitään muuta elämää kuin koulu. Koira-raukat eivät ole päässeet tekemään oikeastaan mitään, ja ovat olleet pitkiä päiviä kotona keskenään :/ Eilen kuitenkin käytiin Ojangossa aksaamassa kauhealla kiireellä koulun jälkeen. Stepsu oli jostain syystä aivan mahdoton, sinkoili mihin sattuu ja tosi vaikea oli löytää nyt yhteistä rytmiä, vaikka rata olikin kiva. Fisu pääsi ulkokentällä treenaamaan keinua ja hyppelemään. Keinua tehtiin nyt ekaa kertaa syksyn jälkeen, ja vähän oli kyllä epävarmempaa kuin silloin. Tehtiin ensin vauvakeinulla muutama alastulo sivusta, ja sitten vauvakeinua kokonaisena. Teki vähän hitaasti, ei samaan tapaan syöksynyt 2on-2off asentoon kuin syksyllä. Parani kyllä joka toistolla, mutta kyllä ainakin vielä seuraavalla treenikerralla täytyy jatkaa vielä vauvakeinulla ennen kuin siirrytään tekemään isoa keinua. Hyppyjä treenattiin niin, että laitoin esteitä vähän epämääräiseen kaaren muotoon osa vähän vinottainkin, ja annoin ensin Fisun tarjota taas itsenäisesti, ja kun sujui, niin tehtiin koko pätkänä. Hyvin huomaa eron vauhdissa, eli kun tarjoaa ja ei saa selkeitä ohjeita, miettii itse ja lukee rataa ja menee vähän hitaampaa, ja kun palkka on valmiina edessä ja saa selvän ohjeen (eli "eteen" käskyllä), menee aivan miljoonaa.