Nyt kun tokot on tauolla, ollaan treenailtu enemmän aksaa. Tiistaina käytiin tuurauspaikalla Taneli Ikäheimon treeneissä. Rata oli ihan hauska, mutta vähän ahdas. Kepeillä pääsin treenaamaan kökkö valssia loivaan avokulmaan ennen keppejä, inhoan tälläisiä kohtia radalla ja pyrin välttämään valsseja, mutta välillä niitä on vaan tehtävä joten hyvähän niitä on treenata. En laittanut nyt ohjureita kepeille kun kulma oli sen verran helppo, mutta mokasi kyllä pari kertaa menemällä kakkosväliin. Myös välistävetoa in-ohjauksella päästiin treenaamaan, toimi tosi kivasti!

Torstaina oman ryhmän treeneissä jatkettiin keppi- ja aa-teemalla. Kepeille oli taas hankalia sisäänmenoja, joten laitoin suosiolla ohjurit. Niiden kanssa menee kyllä tosi kivasti, nyt ei enää yrittänyt ryysiä läpi tai ali. Aalla teki yhden hasardiloikan speed pumperin kanssa, monta tosi hyvää ja yhden huonon ilman speed pumperia. Kyllä tämä aa tarvitsee oikeasti vielä tosi paljon treeniä, että siinä saisin Fisun askeleet vakiinnutettua. Muuten kulki kyllä älyttömän kivasti, tuli tosi hyvä fiilis kun oli sellainen kaikki onnistuu-treeni. 

Tänään käytiin iltapäivällä/illalla BATin aksakisoissa Ojangossa. Kolme rataa, kaksi aksarataa ja vikana hyppäri. Eka aksarata oli Sari Mikkilän aika erikoinen, suht vaikea rata. Alkua mietin pitkään että kummalta puolelta ohjaan, olisi tehnyt mieli tehdä sivuirrotus ja juosta ensimmäisen putken jälkeen persjättöön, mutta en ollut varma ehtisinkö, joten päädyin ohjaamaan samalla tavalla kuin melkein kaikki muut. Alku oli vähän kökkö, luulen, että se sokkari olisi ollut parempi. Jotenkin tuntui lähtevän ehkä vähän hitaasti, en tiedä, eikö oikein saanut vauhtia juoksumatolta. No, onnistuin saamaan Fisun oikeille esteille. Kepeillä tuli seuraava ongelma, olin ihan tiellä ja Fisulle tuli tyhmä ylimääräinen lenkki linjaan. Keinulla jostain syystä jäi aika ylös, niin ylös että ei ollut edes kontaktilla, joten pyysin korjaamaan pidemmälle ennen vapautusta. Ennen aata loivassa takaakierrossa tuli rima alas, räpsäytti oikein kunnolla takajalalla :/ Aa oli aika huono, juuri ja juuri osui mutta tosi lyhyt laukka laskevalla pinnalla. Koska nollia tuli vain yksi, niin Fisulle radan nopeimmalla vitosella palkintoja 2. sijalta :)

Toka rata oli Jari Suomalaisen aksarata. Tosi kiva ja vauhdikas rata, hyvä fiilis oli jo tutustumisessa. Tämä rata menikin aika nätisti, ei mitään ylimääräistä mutkittelua, keinulla tosin jäi tässäkin vähän ylös ja puomilla joutui ihan pikkuisen odottelemaan. Nolla ja voitto!

Vika rata oli Henkka Luomalan hyppäri. Kiva rata ja ihania pitkiä estevälejä, mutta neloshyppynä takaakierto, josta jo ennen tutustumista pystyin sanomaan, että tulee todennäköisesti alas. Juuri tuollainen on tosi tyypillinen rimanpudotuskohta Fisulle, ja niinhän siinä kävikin että rima tippui. Sähläsi jotain ponnistuksessa ja otti riman kaulaansa. Muuten siisti rata ja taas luokan nopein vitonen. Harmi, olis meille triplanollavoittokin kelvannut. 

Tässä video kaikista radoista.

Päätin nyt ottaa sitten härkää sarvista ja ilmoitin Fisun Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssille. Jospa saataisiin vinkkejä, kuinka opettaa takaakierrot Fisulle.

Fisulla on nyt 11. juoksupäivä menossa ja tärppipäivät on selvästi käsillä. Illalla pöksyjä pukiessa käänsi häntää niin hanakasti, ettei meinannut pukemisesta tulla mitään :D 

Pöksykala, jolle tuntuu olevan täysin mahdotonta löytää hyviä juoksupöksyjä :/

29342205_10156227616256170_8870954973597