Käytiin Puolarmetsässä treenaamassa jälkeä ja tokoa Tiian ja Jannin kanssa. Tallottiin eka Saralle V:n muotoinen janatreeni, annettiin vanheta reilu tunti. En tiedä mikä oli tällä kertaa ongelma, Saralla meni ihan persiilleen! Eka jana ihan ok, keppi löytyi, mutta tokalla ei lähtenyt suoraan vaan kaartoi vasemmalle, komensin takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt löytyi jälki, mutta takajälki. Ei pelkästään tarkastanut, vaan lähti ihan tosissaan sinne... :( Kiskoin takaisin ja nyt lähti oikeeseen suuntaan mutta kepistä meni ohi :O Palautin takasin päin ja nyt ilmaisi. Seuraavalla janalla ei meinannut edetä, kun edellisella jouduin kiskomaan takaisin... Keppi sentään löytyi. Seuraava jana oli onneksi jo hyvä, otti oikean jäljen ja keppi löytyi. Vika jana oli tosi lyhyt, mutta oikein hyvä, otti heti oikean jäljen, mutta 2 ekasta kepistä ohi! Itku Todennäköisesti metsässä oli myös häiriöjälkiä, koska Sara pyöri ihan kamalasti ja hukkasi jäljen useampaan kertaan, vaikka teki koko ajan ihan hyvin töitä. Tai sitten meni kulmassa liian pitkälle ja sai hajun jostain muusta jäljen osasta ja meni sekaisin... Nyt täytyy Saran kanssa ottaa kuuriluontoisesti suoria, helppoja ja hyvin merkittyjä jälkiä sellaisessa maastossa jossa ei ole yhtään polkua, häiriöjälkeä tai mitään muutakaan.

Step sen sijaan ol oikein loistava. Tiia talloi meille reilu 100m pitkän jälken, joka oli loiva kaari ja lopussa oli jopa vähän kasvillisuutta. Keppejä 6 ja vanheni reilu puoli tuntia. Stepsu oli ihan loistava! Otin pienen pienen janalähetyksen, jälki lähti oikealle, tosi hyvin löysi. Koko jäljen meni kauniisti nokka maassa ja tarkasti, kaikki kepit nousi. Jee, penne alkaa oikeesti olla jo hyvä ;)

Mentiin jälkien jälkeen treenaamaan tokoa nurmikolle. Rakennettiin sm-kisakehistä luoksetulo ja ohjattu. Mentiin Saran kanssa ekaan kehään ottamaan luoksetulo ja ruutu, siellä oli myös yhdet ylimääräiset luoksetulomerkit. Ensin luoksetulo, palkkasin seisomisesta, joka oli peräti ihan ok! Sitten ruutuun, merkille ihan ok, ei niin hyvä että olisin palkannut. Ruutuun samaa vauhtia, mutta meni loppuun asti ja keskelle, siitä palkka. Ei häiriintynyt yhtään vääristä merkeistä, hyvä S! Otettiin toinen ruutu niin että pallo valmiina. Sitten ohjattu. Merkiltä palkka, vaikka ei menny ihan täysiä, reipasta laukkaa kuitenkin. Uusinnalla lähetin kapulalle, haettiin oikea, teki tosi kauniisti. Sitten pienet kaukot, Tiia seisoi takana. Teki vähän hassusti, ei ihan kuunnellut loppuun asti, mutta olen silti tyytyväinen koska teki reippaasti vaikka ilma oli hiostava. Palkaksi ihanaa kissanruokamönjää.

Stepsun kanssa myös luoksetulo, palkkasin seisomisesta. Sitten ruutua, yllättäen teki nyt saman minkä siellä Siuntiossa, eli ei vaan mennyt ruutuun. Lähtee kyllä aina kovaa johonkin suuntaan (sehän on Step ;P) mutta ei löytynyt ruutua. Menin lähemmäs lähettämään jolloin onnistui. Otettiin pari toistoa, meni hyvin. Sitten metallinoutoa, lähinnä hilluttiin kapulan kanssa ja pidin huolta että Stepillä oli kivaa. Ei pudotellut kertaakaan ;) Lopuksi vähän liikkeestä istumista, nyt alkoi pikkuisen jo huomata että väsymys painaa, läähätti ihan kamalasti (kuuma) ja pään asento huono. Kyllähän se koko ajan tekee, mutta lopetettiin silti ettei mene ikäväksi, kun kuitenkin jo jälkitreenit takana ja koirat riekkuivat metsässä aika paljon.