Pieni tauko koirajuttuihin teki ihan hyvää, nyt on taas parempi mieli :) Viikonloppu oltiin serkkujen valmistujaisjuhlissa, koirat oli mukana mutta eivät tehteet muuta kuin olivat vieraiden rapsuteltavina ja kävivät uimassa. Sunnuntaina illalla kävin ottamassa tokoa koulun kentällä. Otin ohjatun, kaukot ja luoksetulon kisamaisesti SM-järkässä. Ohjattu ihan ok, merkkikin jopa kohtuullinen. Haettiin vasen. Kaukot muuten kivat, mutta m-s kaksoiskäsky. Tässä on joku juttu, ekat käskyt tekee kyllä, mutta oudosti jotain keskimmäisiä vaihtoja jättää tekemättä... Niitä täytyy muistaa palkata. Luoksetulo Stepiksi ihan tosi hyvä!

Maanantaina mentiin Kirkkonummelle agilitykisoihin hakemaan hyvää fiilistä ennen SM-kisoja (vikat normikisat ennen SM-kisoja...), matkalla pysähdyin Malminkartanon nurmikoille tokoilemaan. Jatkettiin SM-teemalla, eli tein kokeenomaisesti ruudun ja seuraamisen. Ruudussa häröilyä, lähti aluksi väärään suuntaan, pysäytin, korjasin, korjauksella löysi ruudun mutta jäi etureunaan, odotin että korjasi keskelle. Loppuosa ok. Seuraamista jonkun sortin kaavio, oli vähän kyttäämistä, pitää kyllä paikan mutta en tykännyt asenteesta. Loppuun nopeaa korjaussarjaa ruutuun.

Kirkkonummelle ehdittiin juuri sopivasti maxien alkuun. Anne Savioja tuomarina, ja tarjolla agi- ja hyppyradat. Aloitettiin agilla. Rata oli ihan kiva, ehkä vähän haastavampi kuin Annella yleensä. Alussa pussin jälkeen takaakierto hypylle, siinä meinasi tulla kiire melkein kaikille. Menin Stepin kanssa eka, alku hyvin, mutta tuntui kuin olisin jäänyt jotenkin jumiin sinne. Step oli kuitenkin kiltti eikä tiputtanut rimaa, vaikka olin tiellä. Kepeille nätisti avokulmaan, mutta pujotteli tosi hitaasti ja jätti kepit kesken, vaikka menin ihan vieressä mukana. Taas näkyy treenien vaikutus, 2 viikkoa peräkkäin on ollut sellaiset radat, joissa kepeiltä käännytään tiukasti, alkaa ennakoimaan sitä myös kisoissa... Otettiin kepit alusta asti uudestaan, menin taas mukana ja kannustin, nyt meni loppuun. Muuten olikin oikein siisti rata, hyvällä rytmillä ja rimat pysyi ylhäällä. Tulos 9,69vp (kepeiltä tuli 4sek yliaikaa).

Saran kanssa jouduin vaihtamaan ohjaussuunnitelmaa alussa, kun takaakiertoon suunnittelemani ohjaus ei ollut onnistunut vielä kenelläkään. Tein sitten saman valssin kuin Stepin kanssa, ja taas tuntui kun olisin jäänyt sinne jumiin, ja seuraava käännös levähti kun olin myöhässä. Puomin ylösmenoon ei pysähtynyt, mur! Ihan ok rata, ei ehkä parasta Saraa mutta jokseenkin hallittua menoa kuitenkin. Tulos 0vp ajassa -5,58s ja sija 2./41. Hävittiin Jouni Oreniuksen uudelle koiralle 0,5sek...

Ratojen välissä käytiin Stepsun kanssa tokoilemassa hallin pihalla. Otin zetan, hyppynoudon ja tunnarin vähän muunneltuina, kun tilaa ei ollut riittävästi ja metallikapulakin oli kotona. Zetassa kaikki asennot kerralla oikein. Hyppynouto ohjatun kapulalla, palautus voisi olla nopeampi. Tunnarissa pelkkä oman etsintä heinikosta. Loppuun otettiin vielä paikallaolot toisen agility-kisaajan kanssa, otettiin vaan lyhyet pätkät molempia, kävin piilossa kääntymässä.

Toka rata oli helpompi kun ensimmäinen, oikeastaan vain alku oli paha, siinä tiukka käännös kahden hypyn välistä putkeen, ja ikävä kulma putken jälkeen hypylle. Menin Stepin kanssa taas eka, alku meni tosi kivasti, kääntyi oikein kiltisti. Kepeille tein tarkoituksella takaaleikkauksen ja jättäydyin taakse, jotta Step saisi rauhassa pujotella loppuun, ja mulla oli koko ajan tilaa liikkua eteenpäin. Nyt tekikin hyvällä rytmillä kepit loppuun, jee! Keppien jälkeiset käännökset tosi nätisti, kunnes sitten ihan loppusuoralla oma liikesuunta oli pikkuisen väärä, ja painoin liikkeellä Stepin ohi hypystä... En jäänyt korjaamaan vaan jatkoin rataa toisen hypyn kautta putkeen, ja siitä maaliin eli hyl. Tärkeintä on kuitenkin fiilis, ja se oli hyvä. Step meni lujaa, ja eikä se tehnyt virheitä.

Saran kanssa alku meni tosi kivasti, kääntyi sikahyvin ihmisnuolella ja keppien jälkeisen tiukan käännön teki tosi hienosti. Sitten kuitenkin levähti, otin sitä kyllä tiukkaan haltuun ja oma liike oli jo seuraavalle esteelle, mutta hyppäsi niin vinoon, että bongasi väärän hypyn, ja kävi tosi lähellä, sain ongittua vielä mukaan, mutta iso kaarros siihen tuli. Saran kanssa yritin nyt tsempata saman kohdan missä Step hyllytti, mutta ei! Myös Saralla se kaarros venähti, mutta tällä kertaa olin varautunut, ja sain sen pelastettua. Nollalla maaliin, vaikka olikin kyllä melkoinen räkänolla... Tulos 0vp ajassa -3,96s ja sija 1./39.

Tänään aamulla hakua Technopoliksessa. Otin Saralle oikeaan etukulmaan lähiukon, vasempaan etukulmaan ihan suoran löydön kulmaan, oikealle tyhjän, vasemmalle suoran piston ääniavulla ja oikealle takakulmaan suoran löydön. Hyvin oli nenä auki, ja meni kaikin puolin juuri niin kuin olin suunnitellut! Jee! Tyhjä oli tosi nätti, palkkasin siitä keskilinjalla. 

Illalla töiden jälkeen vielä tokoa. Alotettiin ruudulla, ja voi että miten taas sai vääntää merkistä..... Bongasi ruudun jo ennen kun lähetin merkille, ja jäi JOKA kerta vinoon ruudun suuntaan. Ärsyttävää. Otin sitten niin kauan uudestaan että teki kunnolla, en voi päästää sitä ruutuun jos ei tee merkkiä kunnolla. Ruudussa jäi etureunaan. Mikähän juttu tää on, se on jäänyt nyt monta kertaa eteen... Korjaa kyllä aina taaemmas, mutta olisi kiva jos menisi sinne taakse jo suoraan. Sitten seuraamista, nyt oli paremmin kuulolla eikä kyttäillyt. SItten luoksetuloa, suunnittelin palkkaavani maahanmenon mutta teki niin hienon seisomisen että oli ihan pakko palkata siitä :) Sitten luoksetulon loppua maalinkierrosta. Lopuksi vielä lisää ruutua vauhtiruutuna, kertaalleen bongasi jonkun roskan kentän keskeltä ja meni ruutuun pienen mutkan kautta.