Eilen oltiin tyttöjen kanssa EPK:n tottistreeneissä. Me ollaan nyt uudessa ryhmässä, ja nää oli meidän ekat treenit, oltiin Luukisssa. Otin molemmat istumaan jo valmiiksi kentän laidalle, ettei tarvitsisi ravata autolle ja takaisin. Step teki ensin, otettiin aluksi pieni pätkä seuraamista, kokeiltiin siinä samalla miten reagoi paukkuihin. Seuruutin poispäin ampujasta, ihan niinkuin kokeessa. Laukauksen kuuluessa Step säikähti ja katsahti sinne mistä ääni kuului, mutta jatkoi välittömästi työskentelyä. Tokalla kerralla nytkähti vähän laukauksen aikana mutta kontakti ei edes pudonnut. Joo eipä taida tän kanssa tulla ongelmia. Molemmat koirat joutuivat kuuntelemaan muiden paukut istuessaan kentän laidalla, mutta ei ne reagoineet yhtään. Stepin kanssa kokeiltiin myös telineitä, ensin 80cm pystyesteellä. Yli meni mutta otti kosketuksen, tokalla meni puhtaasti. Otettiin ihan vaan lelun kanssa, ei tässä vaiheessa tarvitse vielä mitään kapuloita ottaa. Sitten estettä, ei meinannut millään mennä! Pomppi kyllä estettä vasten mutta ei mennyt yli... Kokeiltiin vaikka miten päin mutta ei. Vikaksi kokeiltiin niin että kiipesin itse Aan harjalle istumaan ja siitä kannustin, ja johan meni ;)))) Jätettiin siihen. Loppuun vielä eteenmeno, meni miljoonaa.

Sara teki ihan vikaksi, otettiin vaan esteet ja eteenmeno. Ensin hypyllä lämmittelyksi vaan pallon kanssa yli, sitten kapulan luovutus ja lopuksi 2 kokonaista. Hyppäsi tosi hyvin, kerran taisi ottaa ihan pienen kosketuksen, muuten meni puhtaasti. Tuli hienosti esteen kautta vaikka heitin vinoon, tätä me ollaan treenattu :) Ekassa kokonaisessa luovutus vino, siksi otettiin uudestaan, jolloin meni paremmin. Esteellä sama juttu, ensin vaan lelun kanssa, sitten kapula mukaan. Teki tosi kivasti, vauhtia oli riittävästi (okein no vika luovutus olis voinu olla nopeampi) ja ei yhtään yrittänyt kiertää. Lopuksi eteenmeno, pikku Possu laski seuruussa 13 askelta ja päätti että nyt muuten riittää ja varasti. Tuli tietysti heti takaisin kun karjaisin, otettiin seuraaminen uudestaan, 20 askelta ja lähetys. Meni kovaa ja suoraan, ei huomannut lelun kun vasta viime metreillä.

Tänään koulun jälkeen mentiin nurmikentälle kokeilemaan näyttelyjuoksua kun se Haminan näyttely on sunnuntaina. Ollaan treenattu käskyä "ravi" pyöräilyn yhteydessä, jolloin Step on valmiiksi sopivan rauhallisessa mielentilassa ja liikkuu häntä alhaalla. Kokeilin siis samaa käskyä mun juostessa, ja se toimi oikein kivasti! Häntä pysyi koko ajan alhaalla ja askellajina ravi pysyi myös vaikka juoksin aika kovaa. Hyvä hyvä, tällä mennään siis.