Viime sunnuntaina käytiin taas Paippisissa paimentamassa, ja samalla reissulla tein Stepille ja Fisulle jäljet. Stepin jäljellä teemana kepit, eli lyhyt jälki jossa paljon keppejä ja kepeiltä superhyvä palkka. Idea toteutui kyllä täysin, eli kaikki kepit nousi varmasti. Jälki oli 300m pitkä, 2 kulmaa ja 6 keppiä, jana joku 25m. Janalla taas helpotuksena se, että jälki lähti janan suuntaisesti. Jäljesti tosi kivasti ja skarpisti, ainoa vaikea kohta oli leveän polun ylitys ekalla kertaa (mentiin saman polun yli uudestaan), ja polulla oli keppi. Meinasi vaan kaahata ilmavainulla yli polusta aivan väärästä kohdasta, en päästänyt ennen kuin laittoin oikeasti nenän maahan. 

Fizz oli taas oikein pätevä jälkikoira, jälki meni tosi kivasti ja rauhallisesti, ja se jopa nosti loppupalkan päällä olleen kepin suuhun ihan itsestään!!! 

Lampaille saatiin nyt vihdoin tehtyä pieni aitaus, jossa niiden pitäisi ainakin jossain määrin pysyä myös pentujen kanssa. Tehtiin liinassa nyt vielä ainakin tällä kertaa, etteivät pennut säikytä lampaita aidoista läpi. Fizz oli nyt jotenkin aivan erilainen kuin aikaisemmin, ilmeisesti se on Ruotsinreissun jälkeen syttynyt vielä lisää. Se ei ollut enää yhtään niin rauhallinen, vaan hirveällä höyryllä olisi mennyt jos olisi päässyt. Nyt siitä myös näkee, ettei se enää halua vain kontrolloida lampaita, vaan useampaan otteeseen lähti jo flänkille. Ei tosin päässyt kiertämään laumaa kokonaan, kun oli liinassa. Oli koko ajan vielä fokusoituneempi lampaisiin kuin ennen, ei ehtinyt haukkailemaan kakkaa ollenkaan.

Maanantaina treenattiin hakua Emman ja Sennin kanssa. Stepsu meni kivasti, tehtiin 3 suoraa löytöä ja yksi etenevä. Ekalla pistolla yritti oikoa niin reilusti, ettei löytänyt suoraa etukulmassa olevaa ukkoa. Muuten kaikki löytyi hienosti ja ilmaisut ok. Haun jälkeen tehtiin vielä esineruutu, tehtiin samaan tyyliin kuin keväällä T-leirillä, eli esineet vietiin yksitellen ja avustaja jäi ruudun ulkopuolelle odottamaan. Step yritti viedä esineitä Emmalle, mutta meni ainakin kohtalaisen suoraan kerrankin! 

Maanantaina vaihdettiin pentuja Emman kanssa, eli Tuhma tuli meille ja Fizz meni Emmalle. Tarkoituksena on aloitella kohta pentujen kanssa viestitreenit, ja halusimme, että molemmat pennut saavat vähän luoda suhdetta tulevaan viestiohjaajaansa. Tuhmis oli lenkillä helppo ja vaivaton, mutta sisällä aika levoton, läähätteli ja vaelsi pitkin asuntoa. 

IMG_7401-normal.jpg

Tiistaina käytiin illalla tottistelemassa Emman ja Sennin kanssa. Otin Stepsulle kisanomaisesti paukut, nyt oli selvästi parempi kuin viikonloppuna. Tehtiin myös hypyt, hyppää kyllä hyvin mutta pudotti taas kapulan! Eli vieläkin näkyy se edellinen koe.... Estenouto oli ihan hyvä ja siinä tuo kyllä kapulan loppuun asti. Fizz sai myös puuhastella kun se oli Emmalla mukana, ammuttiin sillekin. Ei reagoinut, ja teki tosi täpäkästi :) 

Keskiviikkona iltapäivällä treenailin tottista lähinurmikolla, Tuhmis sai tehdä kahden lelun leikkiä ja oli tosi pätevä. Se taistelee paremmin kuin Fizz, mutta saalisvietti sillä ei ole yhtä hyvä. Tuntuu, etten ihan osaa oikein leikkiä malileikkejä vielä :D Step sen sijaan oli tosi ärsyttävä, väännettiin taas siitä yhdestä ja ainoasta asiasta, josta Stepin kanssa joutuu vääntämään, eli kyttäämisestä. Heitin puukapulan keskelle kenttää provosoidakseni kyttäystä, ja tehtiin ensin liikkeestä istumista. No eihän se pysty, ei kykene istumaan, tai jos istuikin, niin hiiiiiiiiiitaasti. Kokeilin ensin pienellä käsiavulla, sillä istui mutta ei ilman. Mulla meni tähän aivan totaalisesti hermot, jo nyt on kumma kun ei mukamas melkein seitsemässä vuodessa ole oppinut käskystä istumaan. Step tietysti paineistui kun huomasi että mä olen kireä, ja sitten ei toiminut enää mikään. Ei pystynyt seuraamaan, eikä istumaan, eikä ainakaan kävelemään läheltäkään sitä kapulaa... Useamman kerran jouduin laittamaan jäähylle kun ei taas kyennyt tekemään mitään. Tää kapula tuntuu olevan ehkä pahin kaikista kytättävistä, edes eteenmenopallolla ei mene noin hankalaksi. Illalla käytiin vielä tekemässä pudotettu pellolla, tää oli superhyvä.