Koko viikonloppu kuluikin Ojangossa pihalla värjötellessä, kaikkeen sitä tässä koiraharrastuksessa lupautuukin... Lauantaina oli pitkään odotettu ja pelätty tokon valmennusrenkaan näyttökoe HSKH:n tokokentillä Fisun kanssa. Arvoin meille suoritusnumeron 2, joka oli oikein sopiva, ei tarvinnut kauaa jännittää. Tehtiin ensin paikallaolot kolmen ryhmissä ja sitten yksilöliikkeet. Keli oli varsin vaihteleva, ekan koiran aikana paistoi vähän aurinko, sitten meni pilveen ja Fisun suorituksen aikana alkoi sataa vettä, joka muuttui sitten myöhemmin rakeiksi/rännäksi ja ukkonenkin jyrisi :O Melkein toukokuussa ollaan ja Helsingissä sataa räntää...

Paikallaolot: meni aivan superhyvin! Ei olla koskaan otettu kisamaista EVL-paikallaoloa palkatta, joten nytpä tuli sekin koettua! Istui rauhallisena, maahan meni nopeasti ja hyvällä tekniikalla, makasi rauhallisena eikä liikutellut mitään tassua ja luoksetulokin ihan ripeä. Jäi eteentulossa vähän kauaksi, mutta ehkä parempi niin kuin jos törmäisi. Sivulletulokin nopea ja suora. Mä olisin antanut meille kympin molemmista :)

Seuraaminen: oli aika korkeassa vireessä ja seuraamisessa sattui ja tapahtui kaikenlaista... Aluksi vähän pomputteli etujalkoja ja oli tiivis, kaikissa temponvaihdoissa yritti vähän pomppia ja juoksu oli levotonta, vaikka kuinka yritin juosta hitaasti. Yhtä perusasentoa ei tehnyt (käskin itse lisäkäskyllä istumaan) ja peruutus oli aluksi tosi hyvä, mutta käännöksen jälkeen jäi vinoksi eikä osannut korjata. Iloinen ja innokas se kyllä oli, eikä vire onneksi muuttunut mihinkään suuntaan tosi pitkän seuraamiskaavion aikana. Ei painanut mitenkään erityisesti, eikä edistänyt. Ehkä jotain kasin luokkaa kisoissa..?

Luoksetulo: oli aivan törkeän hieno! Aivan lukkojarrutus stopissa, maahan heittäytyi voimalla, eteentulo suora ja nyt sopivan tiivis, ja sivullekin suora. Jes! Kympin arvoinen mun mielestä, ja saatiin yleisöltäkin aplodit :)

Ruutu: aivan jäätävän hieno!!! Eteenlähetys oli aivan piikkisuora, nytkähti tosin kummallisesti lähetyksessä, näytti siltä kuin olisi ollut menossa maahan, mutta ei mennytkään vaan lähti eteen. Pysähtyi aivan keskelle ympyrää. Ruutuun lähti pikkuisen vinoon, mutta bongasi ruudun ja korjasi heti linjan, juoksi aivan täyttä vauhtia ihan loppuun asti ja pysäytyskäskyllä teki sikahienon lukkojarrutuksen ja liukui aivan ruudun takarajalle. En ollut ihan varma, onko edes kokonaan sisällä, mutta laitoin silti maahan ja olin tosi tyytyväinen, kun meni kerrankin kunnolla loppuun asti eikä ennakoinut yhtään. Loppuosakin ihan siisti, olisi voinut ehkä vähän suorempaan tulla sivulle, teki pienen loivan kaaren. Jos oli sisällä niin mun mielestä joku 9,5 pitäisi saada kisoissa tuolla suorituksella, mutta toki jos oli ulkona niin sitten nolla tietysti.

Nouto: no tää ei ollut kovin hyvä. Heitin itse vinoon oikealle. Meni kapulalle selvästi kovempaa kuin tuli takaisin, luovutus vähän vino oikealle kun ei osannut korjata vinosta heitosta johtuvaa suuntaa. Sivulletulo myös vino. Ehkä joku seiska tai kasi kisoissa...

Kaukot: eka istuminen oli hidas, m-s vaihtoa ei tehnyt pomppaamalla vaan nousi hissinä ja siirsi siitä etujalkoja taaksepäin (mutta edistystä, siirsi kuitenkin niitä jalkoja!!), i-s vaihdossa siirsi oikeaa takajalkaa taaksepäin ja s-m vaihdossa oikeaa takajalkaa saman verran eteenpäin. Vasen jalka näytti pysyvän koko ajan paikallaan. Sivulletulo jäi vähän vajaaksi. Ehkä joku 8-9 olisi kisoissa, ei ihan parasta Fisua.

Kokonaisuudessaan Fisu tuntui tosi kivalta kehässä, se oli iloinen ja reipas ja vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan. Jouduin laittamaan sen kaikkien liikkeiden välissä maahan odottamaan, kun tuomarit keskustelivat suorituksista. Ennen noutoa alkoi satamaan, ja siinä tuli vielä pidempi odottelu, kun tuomarit juoksivat hakemaan sateenvarjoja. Makasi rauhallisena kaikki odotukset, ja sitten kun saatiin jatkaa, niin nosti heti vireen takaisin hyvälle tasolle. On se vaan aika mukava kisakaveri! Taso näyttökokeessa oli tosi korkea, ja siellä tuli monta tosi hienoa ja lähes kokonaan virheetöntä suoritusta. Saapa nähdä, riittääkö meidän suoritus renkaaseen, mutta ainakin mun mielestä Fisu oli hieno ja näytti kyllä kaiken potentiaalinsa. Tässä video Fisun suorituksesta, harmillisesti kaikkien liikkeiden alusta puuttuu pari sekuntia :(

Mitenköhän saisin kerrottua lentokalalle, ettei seuraamisen tarvitsisi olla ihan niin lennokasta kuin esim. ruutuun meno :D

2016-04-16_00195.jpg2016-04-16_00194.jpg2016-04-16_00067.jpg

Sunnuntaina oltiin sitten Ojangossa koko päivä aksan merkeissä. BAT järjesti leiripäivän, eli koko päivä aksatreenejä ja yhdessä oloa. Treenattiin Fisun kanssa aamupäivällä 3-luokan ratatreeni, jossa ratana aika kiemurainen, 27 estettä pitkä hyppäri. Mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa siinä ei ollut, mutta aika paljon kääntämistä eikä kovin montaa estettä menty suoraan. Fisu teki nyt kepeillä ihan täsmälleen saman kun perjantaina kisoissa, ja pääsin siitä nyt kunnolla huomauttamaan. Pieni poskipuhuttelu, ja kaksi oikea-aikaista palkkausta kepeiltä, niin kas, nyt toimi hienosti ja kesti hyvin sen, että otin sivuetäisyyttä keppien lopussa. Muuten Fisse menikin sitten aivan tosi kivasti. Tuli tosi hyvin kaikkiin ohjauksiin, ei tainnut pudottaa yhtäkään rimaa koko treenin aikana ja kulki tosi kivalla rytmillä ulkokentällä. Lopuksi tehtiin vielä nollalla koko rata läpi. 

Sara ja Stepsukin pääsivät aksaamaan :) Käytiin tekemässä molempien kanssa putkirallirata! Molemmat olivat kyllä niin tohkeissaan! Saralla on selvästi vauhti hidastunut vaikka intoa riittää, mutta Stepsu kulkee kyllä putkissa edelleen ihan ripeästi, kun ei tarvitse hypätä. Iltapäivällä koulutin itse 1-2 luokkalaisten ryhmää, ja hitsi miten hienoja ja taitavia tulevaisuuden lupauksia BATista löytyy! Voi kun kaikki saisivat hyvää ja asiantuntevaa koulutusta jatkossa, että pystyisivät käyttämään potentiaalinsa ja pääsisivät pitkälle.