Eilen pidettiin tupla-treenit, eli 2 tuntia putkeen kun siinä yhdessä tunnissa ehtii niin vähän. Alotin ekan radan Saran kanssa, vaikein kohta oli kepeille meno (90 asteen avokulma ja putki siinä ehkä metrin päässä tyrkyllä). Koitin ensin niin että omalla liikeellä estän Saraa menemästä putkeen, ja takaaleikkaan kepeille, mut se sitten alotti 2. välistä koska eihän nyt Sara voi osata hakea oikeaa keppiväliä. Kun vekkasin tarpeeksi, onnistui kyllä mut siihen tuli tarpeettoman pitkä kaarros. Koitin toiselta puolelta, eli tyrkkäsin sen vaan kepeille, missä suuri riski oli että menee putkeen. Meni kuitenkin kepeille, koska eihän kiltti treenivireellä toimiva Sara karkaa treeneissä koskaan putkeen. Muuten rata meni ihan ok, yksi ahdas valssi oli vaikea saada toimimaan niin että rima pysyy ylhäällä. Saran kanssa pitäisi tehdä varmaan vähän lisää hyppytekniikkatreenejä, kun musta näyttää et se ei enää kokoa itseään niin hyvin hypyissä, vaan se usein tiputtaa riman toisella takajalalla joka tavallaan "roikkuu" alhaalla, vaikka ponnistaisi ihan hyvästä kohtaa ja mä en häiritse sitä.

Stepille rata oli paljon vaikeampi, edelleenkään pikkuiselta ei löydy kahta erilaista hyppyvaihdetta, jos mun vauhti hidastuu ja alan kääntää sitä, se ei suinkaan hyppää pienempää hyppyä vaan kieltää kokonaan, tai vaihtoehtoisesti pamauttaa sellaisen kunnon loikan jolla etenee pari metriä esteen taakse. Tarttis tehdä Stepinkin kanssa hyppytreenejä, se on selvä. Kepeille meno avokulmasta sen sijaan ei tuottanut mitään ongelmaa, vaan hienosti hakee itsenäisesti oikean sisäänmenon. Aan kontaktilta valui ekalla yrittämällä liian alas, joten se piti korjata. Toiseen suuntaan kepeillä olikin sitten joku ihan ihme ongelma. Step vaan yhtäkkiä lopetti pujottelun puolessa välissä keppejä. Toiseen suuntaan ei mitään ongelmaa, mutta nyt keppejä ei voinut mennä loppuun ei sitten millään. Hidastimme siis vauhtia, mä kävelin Stepin vierellä kun se pujotteli ja kehuin sitä. Hitaasti mentiin mutta loppuun asti, ja päästiin jatkamaan rataa. Stepillä oli ongelmia sen samaisen ahtaan valssin kanssa kuin Sarallakin, sekin tiputti riman siinä kohtaa. Hmm....

Toinen rata oli samalla pohjalla mut vähän erilainen, kepeille tällä kertaa vielä paljon jyrkempi avokulma. Alussa tein Saran kanssa "ihmisnuolen", tai siksi Sari sitä taisi sanoa, ollaan käytetty ennenkin mut en tiennyt et sillä on joku nimikin... Toimi ihan loistavasti, muutenkin tää oli Saralle ehkä vähän helpompi rata. Kepeille tein ihan suosiolla ison vekkauksen, sillä sain Saran oikeeseen väliin menemättä putkeen. Aalta neiti Sika valui pois ennen aikojaan, joten siihen piti palauttaa.

Stepillä en uskaltanut tehdä alkuun ihmisnuolta, se pitäisi treenata ensin yhden hypyn kanssa, kun eihän pikku raukka tiedä mitä siltä halutaan. Otin siis vastaan ja koitin tehdä sylkkärin seuraavalle hypylle, sylkkäri toimii joo periaatteessa mut Step kääntyy ihan liian tiukasti, se meinaa mennä siivekkeestä läpi eikä hölmö penne tajua yhtään katsoa että siinä ihan vieressä olis rima minkä yli vois mennä, ei, penne haluaa mennä siivekkeen läpi jos sellainen eteen sattuu. Muuten rata meni aika kivasti, kepeille haki ihan sairaan hienosti. Muutama turhan pitkä kaarre tuli jälleen siitä syystä että Step hyppää niin pitkälle. Nyt ei ollut keppien kanssa ongelmia, ei se yrittänyt lopettaa kesken.

Tehtiin hallin takaosassa keinua Stepin kanssa. Ensin vanhalla systeemillä eli Step kävi syömässä namejä keinun päästä, ja mä hidastin keinua. Se meni tosi hyvin, joten koitin ilman että pidän keinusta. Step meni tosi vauhdilla, oli aika rajatapaus et onko lentokeinu, joten en palkannut vaan otettiin uudestaan. Nyt Step puolestaan meni sitten tooosi hitaasti... *huoh* Jatkettiin edelleen siis namien kanssa niin et pidän kiinni keinusta.