Perjantaina Simba-labbis tuli meille viikonloppuhoitoon ja lauantaina suunnattiinkin sitten Purinalle 2-luokan aksakisoihin Simban kanssa. Tarjolla 3 agirataa ja yksi hyppäri, mutta osallistuttiin vaan agiradoille kun Simballa on jo useampi nolla hyppäreiltä. Eka rata oli Anne Saviojan käsialaa, aika haastava kakkosten rata! Jyrkkä umpikulma kepeille, ja vieressä putki ansana, ja muutama tiukka käännös ja puomi-putki erottelu. Alku meni hienosti, pysähtyi nätisti Aan kontaktille, ja hankala keppikulma onnistui. Jätti kuitenkin kepit kesken, oli kuulemma tehnyt samaa viime treeneissäkin. En huomannut että olisin ohjauksella mitenkään häirinnyt sitä kepeillä. Otettiin kepit uudestaan, nyt meni loppuun asti, mutta keppien jälkeen oli kyllä ihan possu ja karkasi selän takaa väärään putkeen, eli hyl. Jatkettiin rata loppuun, oli kyllä melkoista säätöä... Yhdestä hypystä ohi (täysin mun vika), 2 rimaa alas (molemmat mun vikoja). Tässä video.  

Toka rata oli vähän helpompi agirata, ja lähdin ehkä vähäsen liian itsevarmana radalle. Tokana esteenä puomi, ja Simba ampaisi lähdöstä kuin tykin suusta ja loikkasi nousukontaktin, siitä virhe. Alasmenosta karkasi myös ilman lupaa, hidasti kyllä mutta ei jäänyt odottelemaan... Sain vielä pelastettua, mutta puomi-putki-erottelussa sitten kosahti, livahti mun edestä puomille kun piti mennä putkeen eli hyl. Muuten sitten tosi hieno rata! Tässä video

Vika rata oli sitten Ritva Herralan tuomaroima, selkeesti helpompi kun kaksi edellistä. Ainoastaan alkua mietin, kun Simba tiputtelee aika herkästi rimoja, en uskaltanut kääntää kakkoshypyltä vaan annoin valahtaa, siihen pidempi kaarros. Muutama muukin kaarros oli vähän laaja, en osaa kääntää riittävän paljon, kun Simba on niin paljon jäykempi ohjata kun mun omat koirat. Kuitenkin oikein siistillä nollalla maaliin, jes! Ja niinhän siinä kävi, että voitettiin luokka, ja Simballe toka LUVA kakkosista :) Tässä video, harmittavasti ekat esteet eivät ehtineet kuvaan.

Sunnuntaina sitten uudestaan Purinalle 3-luokkien Piirimestaruus-kisoihin. Ekalla radalla starttasin omien tyttöjen lisäksi myös Dracu-aussien kanssa, ikinä ei olla treenattu tai kisattu yhdessä, mutta ei pidä antaa sen häiritä :D Eka rata oli agia, aika hankala rata jossa paljon hyppyjä vinoissa kulmissa, pyöritystä, tosi hankala keppikohta, puomin jälkeen takaakierto. Ekana Saran kanssa radalle. Huonosti lähti kisapäivä käyntiin, Saralla tuli NELJÄ rimaa alas :O Saralla, joka harvoin pudottaa ylipäätään rimoja! Tosi outoa! Eka rima, neljäs rima, ja 7. ja 8. hypyiltä rimat. Muuten ihan siisti rata, en mitenkään erityisesti häirinnyt sitä hypyillä. Olin jo ihan huolissani, onko se jotenkin sairas? Tuo ei missään nimessä ole normaalia Saraa. Kulki kuitenkin hyvin, meni lujaa ja hyppäsi rennosti. 

Seuraavana Dracun rata. Kävin lämppäesteillä testaamassa, yksittäiset esteet meni ihan hienosti, mitään varsinaista ohjausta siellä ei kyllä mahtunut testaamaan. Aivan siis kylmiltään radalle :D Oletin, että se toimii jokseenkin samalla tavalla kuin Sara. Alku meni kivasti, sain kaksi peräikkäistä takaakiertoa ihan nätisti rytmitettyä. Puomilla pysähtyi nätisti kontaktiin, mutta karkasi mun liikkeen mukaan kun luotin vaan siihen että se osaa kontaktit. No, en tietenkään sitten ehtinyt takaakiertoon ja hyppäsi sen väärin päin eli hyl.  Jatkettiin, ja päästiin kyllä eteenpäin, mutta Dracu roiski matkan varrelta muurin palikat ja pari rimaa. Kepeillä tein voimakkaan päällejuoksun, kesti sen mutta keppien jälkeen livahti mun selän takaa puomille. Hassua, ihan sama kuin Simban kanssa! Kaipa mä jotenkin jätän koiran herkästi selän taakse, ja omat koirat osaa vaan paremmin tulkita mun ohjausta, kun en muista että olisi koskaan käynyt noin omien koirien kanssa. Tässä video.

Sitten vielä Stepin kanssa, olin jo valmiiksi ihan hengästynyt Dracun radan jäljiltä (välissä oli vissiin 5 koiraa). Step oli onneksi kiltti ja hidas, 65cm rimat sai sen taas tosi epävarmaksi hypyillä. Ihan siisti nolla tehtiin, mutta aikaa paloi aivan tuhottoman kauan. Tulos 0vp ajassa -2,92s ja sija 7./50jotain. Tässä video.

Toka rata oli hyppäri, oikein hauska rata! Saran kanssa lähdin jo valmiiksi epävarmalla fiiliksellä, päällimmäisenä vaan huoli siitä, onko koira kunnossa. Tällä kertaa päästiin peräti ekat 2 estettä puhtaasti... Kakkoshypyllä lähti lapasesta ja kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn eli hyl. Jatkettiin, mutta nelosrima alas, joten lopetin siihen. Moitin Saraa, ei passaa rimoja roiskia ja käveltiin pois radalta. Kävin lämppäesteillä hallin takaosassa hypyttämässä, en saanut sitä pudottamaan kertaakaan.

Step kulki tällä radalla huomattavasti paremmin kun ekalla, tai ainakin tuntui nopeammalta. Ohjauksellisesti tämä ei ollut yhtä hyvä kuin eka rata, yhdeltä putkelta kääntyi väärään suuntaan (tosi outo virhe, en edes tehnyt mitään outoa leikkausta siihen...) ja pyöri siinä hetken, yksi valssi valui ja muutenkin rytmitys vähän hukassa. Onneksi Step paikkaili sen mitä mä mokailin, tulos 0vp ajassa -6,40s ja sija 12./50jotain. Ja Piirimestaruuksien yhteistuloksissa 4. sija. Tässä video.

Joukkuerata oli Purinan ulkokentällä, olin BATin joukkueessa molempien koirien kanssa puolustamassa viimevuotista joukkuekultaa. Rata oli ihan suht helppo, ei kuitenkaan samanlainen 1-luokan rallattelu kuin viime vuonna. Emmi-kelpie meni ekana meidän joukkueesta ja hyllytti, eli tulospaineet kasvoivat siinä sitten samalla meidän osalta. Sara starttasi ensin, päätin että nyt jos pudottaa yhdenkin riman, keskeytän heti. Mutta eipäs pudotellut :) Saralle oikein siisti nollarata, ei tietoakaan mistään rimaongelmasta. Stepin kanssa vähän ajan päästä, ja myös sille siisti nolla :) On se vaan kone, Step teki tripla-nollan :) Harmi vaan että joukkuerata ei ole virallinen. Batin joukkueen ankkuri-koiralle Fiko-kelpielle oikein nätti vitonen, ja niinhän siinä kävi että voitettiin taas Piirimestaruus-joukkuekultaa! 

Step esittelee ylpeänä tripla-nollansa kunniaksi kuvat kaikista valio-muffinsseistaan :) TVA-muffinssit oli vadelma-suklaamuffinsseja maitosuklaakuorrutteella, AVA-muffinssit oli fazerina-muffinsseja fazerina-kuorrutteella, AVA-H -muffinssit oli kolmen suklaan muffinsseja mokkapalakuorrutteella ja MVA-muffinssit vadelma-valkosuklaamuffinsseja valkosuklaakuorrutteella.