Nyt taitaa olla murrosikä käsillä 10-kuisella pikkuneidillä! Meillä on nimittäin havaittavissa pientä kyseenalaistamista Fisun kanssa tekemisissä, mitä tähän asti ei ole ollut lainkaan. Ollaan treenailtu lähinnä sisällä pieniä väkerrysjuttuja kun ulkona on liukasta/kylmää/liikaa lunta/pimeää/märkää. Kaukoja, noutokapulan nostoja, edestä sivulle ja sivulta eteen siirtymisiä ja kontaktia häiriössä. Fizz on nyt kolmessa treenissä tehnyt saman, eli aluksi tekee ihan hyvin, mutta jossain vaiheessa tekee virheen ja kun ojennan siitä, niin vetää herneen nenään eikä suostu tekemään enää pyydettyä asiaa (kapulan nosto, sivulletulo) vaan heittäytyy aivan avuttomaksi, aivan kuin ei olisi ikinä kuullutkaan kyseistä käskyä. Ei ole paineistunut, vaan päättää omasta mielestään mieluisamman vaihtoehdon sille mitä oltiin tekemässä (maahanmeno, eteentulo, väärällä puolella sivulla istuminen, täysin häiriintymätön kontakti sivulla kapulannostotreenissä jne...) ja tarjoaa sitä. Ekalla kerralla hämmennyin, enkä tiennyt yhtään, mistä oli kyse. Yritin muutaman kerran pyytää uudestaan sitä, mitä oltiin tekemässä, mutta kun ei tehnyt, niin vaihdoin toiseen, Fisulle tuttuun ja helppoon tehtävään eli maahanmenoon, ja kun suoriutui siitä oikein, palkkasin ja lopetin. Seuraavalle kerralle olin varautunut paremmin, ja kokeilin vaatia tekemään tuuppaisemalla Fisun kapulan luo (tehtiin siis tällä kertaa kapulan nostoa). Ei toiminut halutulla tavalla, eli kun pakotin niin teki kyllä, mutta ei sen jälkeen silti tehnyt vapaaehtoisesti. Tällä kertaa en kuitenkaan luovuttanut, vaan kun ei muutamalla yrityksellä tehnyt oikein, niin otin ruokakupin pois (treenattiin siis iltaruualla) ja eleettömästi lopetin treenit ja nälkäinen Fisu jäi ilman ruokaa. Kokeiltiin myöhemmin uudestaan, annoin yhden mahdollisuuden ja jos ei tehnyt niin ei saanut ruokaa. Olisko mennyt 3 tai 4 kertaa, niin Fizz luovutti ja teki sen mitä pyydettiin oikein ja pelleilemättä yhdellä käskyllä, ja sai palkan. Tämän jälkeen sama ilmiö ei ole enää tullut esiin kapulannostossa, mutta sivulla on pelleillyt edelleen (siihen en ekalla kerralla osannut puuttua). Sivulletulon kanssa tehtiin sitten pelleilykerta nro 2:lla niin, että siirsin Fisun käsin sivulle oikeaan kohtaan ja pyysin kontaktin ja kehuin siinä mutta en palkannut, ja sitten pyysin eteen ja uudestaan sivulle, niin kauan kunnes tuli kunnolla. Ja tulihan se lopulta :) 

Ulkona ollaan treenattu sen verran, että ollaan sisäänajettu takapalkkaa Fisulle. Ensin tehtiin ihan vaan niin että pallo oli maassa Fisun takana, ja kertaalleen tehtiin myös niin, että pallo oli avustajalla Fisun takana. Tuntuu tajuavan hyvin, eikä aiheuta tämäkään mitään kyttäämistä, mutta toki sitä pitää vielä vahvistaa, että olisi kunnon magneetti taaksepäin, ja esim luoksetulon stopissa en ole vielä uskaltanut koittaa.

Viime torstaina aksassa oli vapaatreenivuoro, ja treenasinkin Fisun ja Stepsun kanssa pieniä ja lyhyitä juttuja. Molemmat tekivät hyppytekniikkaa, ensin perussarja 4 hypyllä 6 jalan väleillä, ja sitten korkeuden arviointia. Fisulle tämä oli nyt eka kerta kun nostin rimaa alinta kannaketta ylemmäs, eli kauimmainen rima oli 30-35-40-30cm korkeuksilla, ja etäisyyttä siihen 8 jalkaa. Meni ihan tosi hienosti, joka kerta oikein ilman räpellystä tai ylimääräisiä askeleita, hienoa <3 Tuntuu selvästi ajattelevan eikä mitenkään roiskaise päättömästi yli. Step hyppäsi 35-40-45-35 cm, ja hyvin meni silläkin, nyt ojensi kauniisti takajalat taakse. Molemmat tekivät myös kontakteja irtonaisella puomin alastulolla, Fizz keskittyi etupalkan häivyttämiseen, eli ensin siirsin palkan siivekkeen taakse näkymättömiin ja sitten yhden hypyn taakse kauas. Meni tosi hyvin, eli ei haitannut menoa vaikka palkka oli kauempana, hyvin teki loppuun asti. Stepsu puolestaan jatkoi kontakteilla haukkumista, ja oli aivan hyperinnokas :) Fizz sai näiden lisäksi tehdä myös lisää takaaleikkauksia, tällä kertaa pelkillä hypyillä. Meni aivan hämmästyttävän hyvin, olisko yhden kerran kieltänyt! 

    image.jpg