Aktiivinen loppuviikko pk-lajien osalta :) Torstaina käytiin koulukaverini Lean kanssa Puolarmetsässä tekemässä jäljet, talloin itse Saralle ja Lea talloi Stepille. Molemmat vanheni tunnin verran. Stepin jälki ajettiin eka, se oli pellolla, nameja siellä täällä. Keppejä 5, jälki oli aika pitkä, varmaan joku 400m. Jana kans pitkä, ei muistettu ihan tarkkaan missä kohtaa menee, ja pellolla on hankala merkata :) Lähti tosi hienosti eteenpäin, ihan piikkisuoraan, meni niin kovaa et märkä liina luiskahti mun kädestä ja Step pääsi vapaaksi, huiteli menemään sellaista vauhtia ettei ehtinyt edes reagoimaan jälkeen vaan painoi ohi. Kävin hakemassa liinan kiinni, ja hinasin Stepsua vähän matkaa taaksepäin, siitä nappasi jäljen, mutta kovan vauhdin takia ei kiinnittynyt heti kunnolla, ja alkoi vasta n. 10m jälkeen syömään nameja. Tähän väliin jäi ilmeisesti keppi, olin lähettänyt vähän väärästä kohdasta janalle, hups. Oma moka, eihän se mitään keppejä ilmaise tuollaisessa vauhdissa... No, siitä lähti sitten ajamaan oikein kauniisti jälkeä, ja ajoi koko matkan tarkasti ja keskittyneesti! Kaikki loput kepit ilmaisi hienosti, vaikka en siis itse tiennyt missä niitä on, kun en ollut jälkeä tehnyt. Kaikin puolin todella nättiä työskentelyä! Kulmat ihan ok, jälki meni myös pienen metsän läpi ja siinäkään ei mitään ongelmia. Tosi hyvä jälki kaikin puolin, janalla sekoilu ei ollut millään muotoa koiran vika... Kyllä tästä vielä hieno jälkikoira tulee! Hyvin jaksoi työskennellä noin pitkään, olosuhteet ei olleet ihan helpot, kun tuuli tosi kovaa.

Saran jälki oli joku 500m pitkä, 3 kulmaa, 6 keppiä. Jana ihan lyhyt, lähti oikeelle. Janalla lähti heti alkuunsa vähän vinoon, mutta eteni kuitenkin suoraan sinne suuntaan mihin lähti ja nappasi jäljen. Ekasta kepistä yli, oli pienessä rinteessä ja Sara veti kun hinaaja :/ Otin taaksepäin, nyt ilmaisi. Sitten olikin hyvä pätkä, kalliolla vähän tarkisteli, mutta enimmäkseen pysyi jäljellä ja kepin ilmaisi. Sitten taas pitkän matkaa hienoa työskentelyä, kolmoskeppi nousi kans hyvin. Sitten eka kulma, se olikin tosi vaikee! Pyöri ja pyöri, ei millään meinannut löytää jälkeä. Annoin vaan rauhassa työskennellä, ja löytyihän se oikea suunta. Seuraava keppi nousi myös hienosti. Sitten tuli lisää kulmia, ne oli aika lähekkäin, mutta molemmat ihan hyviä. Sitten oltiinkin vähän pihalla, Sara kiskoi kallion päällä viistosti oikeelle, mä olin ihan varma että jälki jatkui suoraan. Yritin ottaa Saraa taaksepäin, että nostaisi jäljen uudestaan, mutta aina vaan veti samaan suuntaan, lopulta annoin periksi ja mentiin sitten sinne, ja sieltä nousikin vitoskeppi :) Hups, kannattais ehkä luottaa ennemmin koiraan ku omaan muistiin... Sitten oli tiheämpää metsää, en muistanut yhtään missä jälki menee, Sara teki kuitenkin nätisti töitä joten annoin sen mennä aika vapaasti, en tiedä mihin se oli mua kuljettamassa, mut ei kyllä mennyt jäljen päällä... Huomasin jossain vaiheessa kutoskepin merkin parin kymmenen metrin päässä oikeella, kiskoin Saraa vähän matkaa sinnepäin, nosti siitä jäljen uudestaan ja ilmaisi kepin. Ihan ok jälki joo, mut jotenki vähän vaisu oli! Pyöri tavallista enemmän ja oli jotenki epävarma.

Tänään aamulla mentiin hakuilemaan Stepsun kanssa, otettiin 4 ukkoa joista eka, kolmas ja neljäs haamuja, kakkonen umpparissa etukulmassa, siihen ei apuja. Haukkuja kaikilla joku parisenkymmentä, ekalla oli tarkotus tulla enempi, mut maalimies palkkasikin aikaisemmin kun oli tarkoitus. Eka pisto oli tosi hyvä, ja ilmaisi hienosti, etäisyys oli sopiva, ei tarvinnut pyytää kauemmas. Toka pisto kans hieno, hyvin lähti ilman apuja, teki suoran piston ja löysi, pyöri jonkun aikaa umpparin ympärillä ja yritti löytää tietä sisään, ei löytynyt joten aloitti ilmaisun. Umppareita pitäs saada lisää että tulis varmuutta. Kyllä se aina alottaa haukun mut siinä kestää jonkun aikaa et tajuaa :) Kolmonen kans hyvä, nelosella lähti jo heti vinoon, hakeutui polulle ja sitä eteni sitten suoraan, annoin mennä, kun oli ihan oma moka, mitäs lähetin tyhmästä kohdasta. Haukut oli hyviä kaikilla. 

Sitten kotiin lepäämään ja iltapäivällä viestitreenit. Juoksutettiin vihdoin ja viimein se kilometri, eipä ollakaan ku toukokuusta asti yritettyä, aina on tullut joku ongelma maaston kanssa. Mä lähdin metsään, kävelin ikuisuudelta tuntuvan ajan, maasto oli aika hankalaa, välillä suota, välillä tiheää kuusikkoa, välillä isoja polkuja ja ojia. Juoksutettiin vaan 3 matkaa kun maasto oli niin hankala, ettei tule turhia kääntymisiä sen takia että kunto ei kestä. Eka pätkä oli aika tarkkaan sen 1km, ehkä pikkuisen jopa yli, sain takaisin kävellessäni 710 askelparia (650 askelparia on 1km mun askelpituudella) mutta en tullut kyllä ihan suoraan, pikkuisen eksyin reitiltä välillä. Annoin molempien levätä ennen kun lähetin ekalle pätkälle. Lähetin Stepsun ekana, vitsi miten jännitti! Lähti hienosti, ja sinnehän se juoksi koko matkan :) Sarppa perään, kamalan ulinan kera. Joo-o, kyllä se nyt sitten ulisee taas kun on pidempi matka. Kävelin jälkipätkän, se oli ihan lyhyt, joku 150m, tuli taloja vastaan :) Stepsu mulle (ehti levätä aika pitkään, varmaan 20min), näin aika pitkältä kun se tuli, ihme likka, sehän tulee ihan nenä maassa! Hienoa! Ei tuntunut edes väsyneeltä, ei läähättänyt tai muuta. Annoin levätä joku 15min. Sarppa tuli myös, väärää reittiä ;) Se ei kyllä nenää maahan laita viestimaastossa... Kävelytin Stepsua, ettei ihan ehtisi jäähtyä, oli sen verran kylmä. Sitten vielä vikalle pätkälle, taas jännitti ihan kauheesti et mitä jos ei jaksakaan... A-pisteen lähellä oli jotain sienestäjiä melkeinpä keskellä viestirataa, Step oli katsonut niitä mutta ei reagoinut muuten, hienosti juoksi! Ihanaa, pikku-Muffinssi selvisi hankalasta maastosta, 2-luokan kisamatkasta ja pitkistä odotuksista oikein hyvin! Nyt vaan ilmottautumaan kokeeseen :) Mä kun niin epäilin et Stepsusta ei tuu viestikoiraa... Sarppakin juoksi vikan pätkän, kovan ulinan kera.