Hmm, pitää oikein miettiä, mitä kaikkea ollaan tehty, kun ollaan oltu niin ahkeria :) Perjantaina hakutreenit Korsossa, Stepille 3 ukkoa, tehtiin edelleen ilmaisua. Eka oikeessa etukulmassa, sinne 10-15 haukkua, oli alottanut hyvin. Toka vasemmalla n. 30m syvyydessä, sinne haukkuja siihen asti että tulin viereen, oli tosi hyvä, ei pätkäissyt kuin kerran, ja silloinkin ihan lyhyeksi hetkeksi kun kääntyi katsomaan. Kolmas oikealla taas n. 30m:ssa, ja tulin koiran luo. Alkaa kestää selvästi paremmin sitä että mä tulen lähelle, katsoo kyllä kun rymistelen siinä, mutta jatkaa ihan heti haukkua, jes! Muutenkin on haukkunut nyt tosi vakuuttavasti, asenne on oikea ja alottaa heti. Jes, näyttää siltä, että voidaan siirtyä taas oikeisiin etsintätreeneihin, nythän kaikki on olleet näkölähtöjä, ettei joudu keskittymään ukkojen etsimiseen kun ilmaisua työstetään.

Eilen käytiin illalla tokoilemassa, ulkona oli aivan järkky myrskytuuli, loistavaa, koska olen jo pidempään halunnut treenata tunnaria tuulisella säällä. Alotin kuitenkin istumisella, kun viimeksi siinä oli ongelmia. Otin 2 lyhyttä pätkää niin että käväisin vain piilossa, ja otin Saran istumaan Stepin viereen. Istui ihan hyvin, korvat meni luimuun kun tulin piilosta mutta ei mennyt maahan! Sitten ohjattua, sain ideoita Susanin treeniblogista, ja treenattiinkin pitkästä aikaa pallojen kanssa (siis niin että pallot kapuloiden paikalla). Ensin tietysti ongelma nro uno, eli merkille meno kun olin heittänyt pallot paikoilleen. Hipsutteli tosi varovasti merkille, meni kuitenkin ja pääsin palkkaamaan. Seuraavaksi huomattavasti reippaammin merkille, ja lähetin oikeelle, haki hienosti, vaikka keskimmäinen pallo oli myös tosi lähellä. Uudestaan, tällä kertaa vasen, sekin hyvä. Sitten muutin treeniä, laitoin keskelle pallon, ja vasemmalle kapulan. Tällä kertaa huomasi molemmat, joutui selvästi hetken pohtimaan, mutta päätyi valinnassaan kapulaan vaikka pallo olis kyl varmasti ollut mieluisampi :) Jes! Merkillä ollaan otetti sisätreeniin uusi stoppikäsky, jolla opetan Stepsun pysähtymään oikeaan kohtaan, vaikka sanonkin käskyn ennen kun on merkin takana. Katsotaan, mitä tästä tulee :) Seuraamista tehtiin jonkun matkaa, oli oikein kivaa. Sitten luoksetulo, muutama kerta pallon heitolla, kerran ilman, oli oikein napakka. Sitten sitä tunnaria, laitoin kapulat läjään, ja oma sinne mistä tuuli, jotta tuuli levittäisi hajun mahdollisimman laajalle. Stepsulla oli selvästi vaikeaa, joutui nuuskimaan useamman kerran läpi, eikä ottanut omaa vaikka merkkasi, mutta toi lopulta, eikä koskenut vääriin. Hyvä Step!

Tänään sitten agilitykisat Puolarmaarissa, ensin Stepsun kanssa kakkosissa. Tarjolla vain yksi agirata, tuomarina Anne Savioja. Rata oli muuten oikein kiva, mutta yksi paha kohta ihan lopussa, tyrkyllä oleva väärä putken pää, johon varmaan puolet mineistä hyllytti. Mietin pitkään, teenkö siihen vekin vai puolivalssin, kokeilin lämppäesteillä, vekissä pudotti riman joten päädyin puolivalssiin. No, rata olikin sitten ihan siistiä menoa, tuntui toooosi hitaalta, kun varoin itse ihan hulluna hyppyjä, viime treeneissä roiski sen verran rimoja, että nyt päätin ohjata niin varovasti kun osaan. Aikamoista lahnailua siis :) Kontaktit oli ihan ok, aa hieno, keinu hidas ja puomi hidas, mut otti tosi selkeesti. Puolivalssi toimi, ja muutenkin käännökset aika tiukkoja :) Nollalla maaliin, jes vihdoin! Tulos 0vp ajassa -10,78 ja 1. sija :)

Käytiin lenkki metsässä, ja sitten Sarpan kanssa kisaamaan, myöskin yksi kpl Saviojan agiratoja. Oli hauska rata, kun katselin minien ja medien menoa, maxeille sitten päätettiin kuitenkin muuttaa rataa :( Yksi putki toisin päin, mikä teki radasta huomattavasti vaikeamman. Alku meni tosi hyvin, kääntyi kivasti ja meni kovaa :) Aan kontakti aika hidas, koska aalta jyrkkä käännös. Tein taas onnistuneen jaakotuksen, hyvä minä! Sitten ilmeisesti keinulta kontaktivirhe, en kyllä tiedä oliko ylösmeno vai alasmeno, mun mielestä ei kumpikaan :( Ja heti sen jälkeen hyl, Sara oli sitä mieltä että maxien rata kuuluu tehdä samalla tavalla kun minien :) Noei, siis ohjasin vaan huonosti. Lähti kääntymään puolivalssilla, mut päästin liian aikaisin ja sinnehän se meni, eli hyl. Puomin kontaktit sentään ihan jees. Mutta hitto vie, nyt on saanut jo kaksissa peräkkäisissä kisoissa keinulta virheen, argh!