Tämän vuoden juhannus vietettiin samaan tapaan kuin viime vuonna, mutta vähän paremmin suunniteltuna. Oltiin siis Emmalla Kirkkonummella, mukana 6 ihmistä ja 7 koiraa sekä Emman sisarukset. Kolme päivää syötiin, treenattiin ja pidettiin hauskaa.

DSC04956-normal.jpg

DSC04035-normal.jpg

Treenit startattiin perjantaina aamupäivällä vepen ja uimisen merkeissä. Sarppa teki vientiä ja veneen haun, ja Stepsukin pääsi kokeilemaan veneen hakua (haki vain köyden) ja hukkuvan pelastusta. Lisäksi polskittiin ihanan lämpimässä Hvitträskin kirkkaassa vedessä, ja kyllä kelpasi!!

DSC04255-normal.jpg

DSC04367-normal.jpg

Iltapäivällä siirryttiin Masalan keskustaan tokoilemaan. Molemmat tytöt olivat ihan päteviä, Stepsu teki ruutua, ohjattua, seuraamista ja tunnaria ja Sarppa pk-kokeen ilmottautumisen ja palkkasin seuraamiseen lähdöstä.

DSC04885-normal.jpg

DSC04752-normal.jpg

DSC04855-normal.jpg

Lauantaina treenattiin aamupäivällä hakua. Sara teki perustreenin neljällä löydöllä, ja Stepsu teki muuten saman treenin, mutta kokeilin sen kanssa yliheittoja kahdella pistolla. Tuntui toimivan kivasti, näillä jatketaan!! Tuntui, että saa kovasti vauhtia yliheitoista, näillä voisin saada tyhjiin lisää intoa. 

DSC05316-normal.jpg

Iltapäivällä tehtiin esineruutua, molemmat hakivat 3 esinettä. Sarppa oli ihan taitava, mutta Stepsulla oli jostain syystä tosi vaikeeta. Kokeilin ottaa ensimmäisen esineen palkattomasti, se meni hyvin mutta tokalla esineellä yritti lähteä viemään esinettä johonkin ruudun takaosaan, ja kolmatta esinettä ei meinannut löytää millään vaikka meni monta kertaa ihan läheltä. 

Sunnuntaina treenattiin vielä toistamiseen hakua. Tällä kertaa Sara teki pari tyhjää, ne oli ihan hyviä, mutta sen sijaan suoraa pistoa se ei meinannut takakulmaan tehdä kirveelläkään. Tuhma citykoira yritti kääntyä koko ajan kalliolle juoksemaan, ja jouduin lähettämään varmaan 4 kertaa. 

Seinäjoella ollaan treenattu tokoa melkein joka päivä. Stepin sm-valmistautumiset ovat menneet kohtalaisesti. Seuraaminen on hyvää, jäävät toimii, luoksetulo on aivan hajalla (stopissa peruuttaa/pysähtyy hitaasti/menee maahan ja makuussa saattaa juosta vielä 5m käskyn jälkeen ja sitten tehdä lukkojarrutusmaahanmenon), ruutu on ihan hyvä, ohjatussa hakee keskimmäisen, hyppynouto on hyvä, tunnarissa on nostanut pari kertaa väärän kun kaikki kapulat haisevat vähän multa, kaukot toimii ja paikallaoloja ei olla treenattu. Eli voi mennä tosi hyvin, jos ei tee mitään isoja mokia, tai tosi huonosti jos nollaa luoksarin, ohjatun ja tunnarin. 

Tänään käytiin tekemässä jälkeä Stepsun kanssa, teemana piikit (ja supervaikeat olosuhteet). Ilma oli tosi helteinen, varmaan +30 astetta ja treenattiin ensin tokoa, niin että Step oli aivan läkähtynyt jo valmiiksi ja vesipullokin tyhjä. Jälki oli joku 600m pitkä, reilun tunnin vanha, 3 piikkiä ja yksi tavallinen kulma, ja 5 keppiä. Maasto oli tosi vaihtelevaa, välillä perus kangasmetsää, välillä korkeaa suopursua, ajoittain paljasta kalliota. Jana oikealle taas. Jana meni hyvin, ja nosti jäljen oikeeseen suuntaan, jes!! Eka kulma oli ihan kamalaa tappelua, ei voinut mitenkään uskoa, että jälki voi kääntyä, olisi ihan väkisin mennyt suoraan mutta en päästänyt. Sen jälkeen paransi työskentelyä, ja meni tosi kivasti. Kaikki kepit nousi, piikit meni ihan suht hyvin, ja Stepsu jaksoi työskennellä koko matkan intensiivisesti eikä hukannut jälkeä kertaakaan. Olen kyllä aivan supertyytyväinen pikku-Muffiin, jotenkin tuntui, että nyt on alkanut löytymään oikea rytmi ja viretila jäljestykseen.