Tiistaina iltapäivällä käytiin ottamassa Stepin kanssa vikat hypyt ennen lauantain ek-koetta. Kamalaa räpellystä, oikeastaan harmittaa, että ollaan edes menossa koko kokeeseen, kun hypystä tulee aikalailla takuuvarmasti se -15p. Ammuttiin myös seuraamisessa ja paikallaolossa, ne oli ihan ok. Fisu sai kuunnella myös paukut (tai oikeastaan aika monetkin), osan istui puussa kiinni ja lopuksi pääsi leikkimään ja siinäkin vielä ammuttiin. Ei mitään reaktiota, puussa istuessaan ei kyllä korvat edes liikahtaneet. Tehtiin myös hyppyä ja eteenmenoa. Hyppyä siis tokoa ajatellen lautaesteellä, teki ihan jees. Eteenmenossa nyt ekaa kertaa vein pallon valmiiksi ennen treeniä, ja hyvin muisti vielä lopuksi! 

DSC_0018.jpgDSC_0023.jpgDSC_0032.jpg

Kuvat: Miranda Mäki

Tiistaina illalla meillä kävi kotikäynnillä koirahieroja käsittelemässä Stepin ja Fisun. Step oli tapansa mukaan vähän jumissa, mutta ei läheskään yhtä paha kuin viime vuosina on ollut tähän aikaan keväästä! Kyllä jokakeväisellä jumiutumisella on ihan selvästi yhteys treenaamiseen ja ulkokaudelle siirtymiseen, koska nyt kun Step on treenannut selvästi aiempia vuosia vähemmän niin kroppa on pystynyt paremmin sopeutumaan pohjan muutokseen. Fisu hierottiin nyt ihan ekaa kertaa, kalanen oli sitä mieltä, että vartin käsittely olisi ollut aivan riittävä ja oli vähän kärsimätön. Siinä ei ollut mitään ihmeempää, joustavat nuoren koiran lihakset sillä on.

Keskiviikkona mentiin Heurekalle kehätreeneihin tekemään rauhallisia liikkeitä, kun hieronnan takia en voinut vielä juoksuttaa. Kehät oli rakennettu aika hankalasti niin että joka puolella oli häiriötä ja koirat mokailivat vauhtijutuissa tosi paljon. Step teki ekassa kehässä kaukot ja tunnarin, tokassa kehässä pelkän seuraamisen ja vikassa kehässä pelkän zetan. Lopuksi vielä paikallaistuminen alempien luokkien koirakoiden kanssa muiden maatessa. Step tuntui aika huonolta, toki ei olla treenattukaan paljon mutta silti, vähän tyhmiä virheitä. Kaukoissa eka istuminen tosi vajaa, olis ehkä pitänyt korjata mutta en jotenkin tajunnut. Tunnarissa pyöritteli taas aivan kamalasti kapulaa, voi masennus... Tää on ollut jo pitkään hyvä, ja nyt otti sitten ison harppauksen taaksepäin. Seuraamisessa edistää ja kyttäsi jonkun verran, samassa kehässä seuraamisen kanssa oli ruutu ja hyppy. Sivulla istumiset oli hitaita ja juoksu väljää. Zetassa järkkä i-s-m, ja keskimmäisellä pätkällä seuraaminen niin huonoa että en tehnyt jäävää vaan tein ylimääräisen kävelyn että sain kontaktin kuntoon. Asennot kyllä oikein, mutta istuminen oli tosi hidas ja seisomisessakin liikutti jotain tassua. Voi kökkö. Paikallaistuminen oli sentään hyvä. Fisu teki yhdessä kehässä oikeastaan vaan kehääntulon, lyhyen seuraamisen ja kaksi siirtymää, palkkasin seuraamisesta ja siirtymissä kontaktista. Fisu näytti suorastaan hämmästyneeltä kun treeni olikin niin lyhyt ja naurettavan helppo. 

Torstaina aksassa Stepsu tuntui taas tosi tahmeelta, varmaan 65cm rimat oli osasyynä mutta silti :( Teknisesti suoritti kyllä tosi kivasti, ja tehtiin 27 esteen rata nollalla läpi, mutta tuntui, että joudun odottamaan sitä joka paikassa kun se on vaan niin hidas. Fisu puolestaan huolehti siitä, etten pääse laiskistumaan, ja paineli taas sellaista kyytiä että oksat pois. Tehtiin eka aata, muutama tsekkaus että miten kulkee, no edelleen vaikuttaisi siltä, että haluaa kovasti loikkia. Tehtiin sitten niin, että palkka oli ihan lähellä ja lähtö ihan läheltä ilman vauhtia, sillä sain menemään ihan nätisti ja laukat rytmittyi oikein. Tehtiin lisäksi pientä radanpätkää, jossa kaksi suoraa putkea ja muutamia hyppyjä, oikeastaan idealla alkusuora-käännös kahdella hypyllä ja loppusuora. Fisu keksi nyt käännöksessä sen, minkä kaikki maxikoirat keksivät jossain vaiheessa, eli meni riman alta, monta kertaa ja olisi mielellään palkannut itsensä siitä sinkoamalla loppusuoralle ja maalissa odottavalle pallolle. Laitoin pituuden palikan hypyn alle ettei pääse alittamaan, ja sillä tajusikin sitten hypätä. Loppusuoralla paineli menemään aivan järkyttävää kyytiä, mulla ei ole mitään saumaa ehtiä yhtään mihinkään jos menee noin kovaa. Rimat oli nyt 55cm ja hypyn hyppää niillä, ei ole mitään ongelmaa.

Perjantaina illalla lähdettiin Espooseen AST:n mölli-aksakisoihin testaamaan, joko Fisu selviäisi mölliradoista. Samassa yhteydessä tein Stepsulle viimeistelyt tottiksen ja haun osalta koetta varten. Fisu juoksi kahteen kertaan maxi-möllien radan, ja kyllä se vaan oli vielä liian vaikea meille. Eka veto oli aivan kaoottinen, tehtiin varmaan 5 kieltoa ja pari hyllyä. Luuli puomia keinuksi (ei mikään ihme, ei olla tehty puomia ainakaan kuukauteen), ei irronnut takaaleikkauksella putkeen, ei myöskään kääntynyt valssilla putkesta, tuli ohi parista hypystä ja loppusuoralla irtosi sivusuunnassa väärälle hypylle. Rimat piti kyllä kaikki. Toka rata oli edelleen kaoottinen, mutta eri tavalla. Nyt vauhtia oli paljon enemmän, ja puomin kontaktille ei ollut pienintäkään aikomusta pysähtyä, nyt irtosi leikkauksella putkeen mutta edelleenkään ei kääntynyt kunnolla valssilla putkesta, ja koska vauhtia oli enemmän, olin sitten ihan myöhässä enkä ehtinyt ohjauksiin, jotka olin suunnitellut. Ja taas sama homma loppusuoralla, irtosi sivusuunnassa väärälle hypylle (sama, jolle meni myös edellisellä radalla) vaikka olin itse eri puolella, irtosi siis aivan randomisti poispäin musta :D Otin sitten loppusuoran uudestaan jotta saisin onnistumaan, nyt bongasi oikeat hypyt ja meni ihan hyvin. On tuossa vielä melkoisesti hommaa, ennen kuin yhteinen rytmi piraijan kanssa löytyy.

Tepsu teki hakuviimeistelyt Claudian ja Ivarin avustamana Puolarmaarissa: oikealle "etukulmaan" suora löytö ja vasemmalle L-pisto. Ei siis tallottu aluetta vaan maalimiehet vaan meni piiloon. Meni hienosti, teki ihan hyvät pistot ja haukkui hyvin.

IMG_8682.jpg