Leiristä toivuttuamme ollaan jatkettu treenejä uudella innolla. Step on tehnyt tokoa joka päivä, ja tätä samaa jatketaan varmaan Ruotsinreissuun saakka. Ohjattu on ollut vähän hukassa, oikeanpuoleinen kapula ei meinaa löytyä millään, useammalla kerralla olen joutunut korjaamaan! Vasen toimii ok. Ruutua etsii kivasti, mutta jää vähän turhan eteen. Luoksetulon stopit on olleet ihan pelottavan hyviä, varmaan hajoavat kyllä ennen kisoja. Jäävät toimii kanssa, ja noutoa testattiin ruotsalaismallisella kapulalla jonka sain Marilta lainaan. Eipä Stepsu siinä mitään outoa nähnyt. Tunnaria ollaan tehty kertaalleen, oli ihan ok.

Fizz on treenannut luoksetulon stoppia namien avulla, mutta tämä on kyllä aika haastavaa a) koska mä en osaa heittää ja nami lentää milloin mihinkin ja b) koska nami hukkuu nurmikkoon ja Fizz joutuu etsimään palkkaansa eikä saa sitä oikeasta toiminnosta. Kaukojen m-i vaihtoa ollaan tehty pariin otteeseen, tekee ihan kivasti, ja m-s vaihtoa ollaan jumpattu ahkerasti, alkaa näyttää jo paljon paremmalta kuin leirillä. Seuraamista ollaan nyt kokeiltu vähän pidempiä pätkiä, edelleen se pää kyllä meinaa vajota... :/ Ampumassa käytiin keskiviikkona, eipä reagoinut, ja tehtiin myös piilon kiertoja ekaa kertaa.

Eilen käytiin myöhään illalla aksaamassa Mariannen kanssa. Step sai tehdä nyt pitkästä aikaa ihan oikeeta ratatreeniä, ja voi kun se olikin tohkeissaan, huusi oikein mennessään :D Meni kivasti, ja eipä ole se yhteinen rytmi pahasti kadonnut tauon aikana, suunnilleen kisamittainen rata nollalla läpi ihan heittämällä. Kepitteli kivasti, aa oli hidas mutta puomi ja keinu hyviä, hyppäsi hyvin eikä pudottanut yhtään rimaa. Sarmukin pääsi tekemään pientä pätkää, sekin meni kyllä aivan miljoonaa.

Fizz treenasi myös aksaa muutama lyhyt kierros. Tehtiin ensin S:n muotoista putkea, kun tähän mennessä oli tehnyt vain suoraa ja U-putkea. Eipä siinä Fisun mielestä mitään eroa ollut. Sitten mentiin ihmettelemään puomia, kokeilin nyt ekaa kertaa pentupuomia kokonaisena, ideana vaan antaa tutustua esteeseen ilman vaatimuksia kontakteista. Fizz on kuitenkin fiksu lapsi, ja tarjosi heti ensimmäisellä yrityksellä 2on-2off kontaktia alastuloon :) Sitten tehtiin pussia ekaa kertaa, Marianne piteli kangasta ja tehtiin 4 toistoa niin, että parilla ekalla kangas oli korkealla, ja kahteen vikaan laskettiin jo vähän. Eipä se tainnut edes huomata ;) Vikassa setissä sitten puomin alastuloa samaan tapaan kuin mitä tehtiin leirillä keinua, eli namilla kuljetin sen pois kontaktilta ja annoin tarjota uudestaan. Yksi tai kaksi yritystä meni huti, mutta tarjoaa kyllä tosi kivasti!

Tänään oli kovasti odotettu paimennuspäivä Somerolla Klossnereiden luona. Oltiin koko P-pentueen voimin reissussa, matkattiin ensin Fisun kanssa bussilla Vantaan Ikealle, ja sieltä startattiin sitten Espoon Ikean (kunnon Ikea-turnee..) kauttaa Somerolle. Treenattiin pienehkössä pyöreässä aitauksessa, lampaita vain neljän porukka. Lampaat olivat tosi kesyjä ja tukeutuivat paljon ihmiseen, eivätkä olleet lainkaan mitään sinkoilevaa sorttia. Osoittautuivat erinomaisiksi treenilampaiksi pentujen kanssa! Päästiin vuoroon kolmantena, mentiin ensin hihnassa, mutta aika pian päästettiin Fizz vapaaksi. Lähestyi lampaita jo aitauksen laidalta aivan matalana hiippaillen ja pysähtyi kertaalleen oma-aloitteisesti makaamaan. Vapaaksi päästyään pölläytteli muutamaan kertaan lampaita, ja kielsin siitä tiukasti. Tehtiin pieniä pätkiä kuljetusta, ja ajoittain oli jo ihan hyviä pätkiä! Fizz pyörii nyt toistaiseksi koko lauman ympäri, ei luota siihen että minä hoitaisin oman puoleni, ja on ajoittain liian lähellä lampaita. Selvästi läheisyys ei sitä kuitenkaan häiritse, ja se on rento työskennellessään lähellä. Muutaman kerran onnistuttiin hajottamaan lauma, ja näillä kerroilla Fizz itse sai koottua lampaat takasin yhteen. Oli koko ajan tosi keskittynyt ja liikkui pää ja häntä alhaalla, muutamaan kertaan tarjosi itse maahanmenoa. Vaikuttaisi tässä vaiheessa olevan selvästi eniten silmää käyttävä näistä pennuista, ja tykkäisi pysäyttää ja pitää lampaita paikallaan ennemmin kuin flänkätä. Lepotauon jälkeen vielä toinen kierros lampailla, nyt pysyi lauma vieläkin paremmin kasassa kuin ekalla kierroksella, ja piti ajoittain jo paljon paremmin etäisyyttä laumaan. Yhden superhienon "noston" teki, kun kouluttaja Marika päästi sen liinasta irti ja itse olin lampaiden kanssa kauempana, niin ei suinkaan lähtenyt syöksymään kohti, vaan hidasti ja tuli matalana rauhallista ravia! On se vaan aika pähee, pikku Paimenolento <3

Tänään Fizz täyttää 21 viikkoa. Kaikki hampaat on vaihtuneet, ja korvat lerpattavat nyt jo ties kuinka monetta viikkoa samalla tavalla, eli noin aikovat vissiin jäädä (toinen ihan pystyssä, toinen sojottaa suoraan sivulle). 

IMG_7273-normal.jpg

21-viikkoinen Fizz on 45,5cm korkea. Paino 10,3kg.