Melkein on ollut tämän viikonlopun teema. Ollaan tehty aksakisoissa yksi hyvä rata ja tosi monta melkein hyvää rataa. Harmillisesti se melkein ei vaan riitä. Eilen kisattiin Ojangossa kolme starttia, ensin kaksi Jari Suomalaisen rataa ja vikalle radalle vaihtui tuomari. Kaksi ekaa rataa oli vaikeita, mutta kivoja. Ekalla radalla mokattiin heti alussa, lähtöhyppy oli ihan keppien vieressä ja kepeille tultiin loivaan avokulmaan - tiedän tälläisen olevan vaikea, koska menee helposti kakkosväliin. Pyöristin siksi kepeille, mutta ilmeisesti liikaa, koska menikin keppien sijaan lähtöhypyn uudestaan. Muuten rata menikin sitten kivasti, kaikki vaikeat kohdat onnistuivat ja ohjasin rohkeasti. Lopussa Fisu hyppäsi vikan takaakierron väärin päin, siinä en vaan ohjannut kunnolla kun ei ollut mitään kunnon tsemppiä enää päällä. Tässä video.

Hyppäri oli....vauhdikas! En muista tuollaista juoksurataa hetkeen nähneeni. Fiilis oli silti hyvä, päätin että kyllä me tämä selvitetään. Tällä radalla tosin jouduin kauhukseni huomaamaan sen tosiseikan, että mulla ei vaan yksinkertaisesti riitä kunto tälläiseen! Ekan spurtin kentän päästä päähän selvitin kunnialla ja pystyin ohjaamaan hyvin, välistävedossa ohjausvalintani oli vaan kertakaikkiaan huono ja tuli sekoilua, jonka seurauksena Fisu valui yhden ylimääräisen hypyn. Sitten loppu"suoralla" kun olisi pitänyt vaan juosta, niin ei kerta kaikkiaan jalat enää liikkuneet ja jäin jonnekin kauas taakse Fisun painellessa eteen. Ihan kamalaa, nyt täytyy oikeasti kyllä alkaa liikkumaan enemmän! Tässä video.

Vika rata oli paljon helpompi, ei mitään ihmeellistä. Tehtiin ihan siisti rata, keinulla ja puomilla varmistin, että tulee kontaktit kunnolla loppuun asti. Ohjauksellisesti rata meni hyvin, en olisi voinut oikein mitään tehdä paremmin. Sujuva nolla, mutta kärjestä jäätiin melkein sekunti, kun kaikki koirat joilla on puomilla juoksukontakti, saivat useamman sekunnin edun puomin jälkeisellä loppusuoralla. Sija 5./48 eikä kovin montaa ranking-pistettä :( Tässä video.

Tänään jatkettiin Purinalla. Kolme rataa, kaikki oli kivoja ja aivan täysin mentävissä, ei mitään mahdotonta. Eka rata meni ohjauksellisesti tosi hyvin, alussa Fisu tuntui vähän tahmealta kun oli taas vuoden tauon jälkeen pehmeällä geopat-pohjalla ekaa kertaa. Rytmi kuitenkin löytyi ja teki muuten hyvän radan, mutta puomilla jäi taas liian ylös :((( Ei ole tämän suhteen treenistä ollut mitään hyötyä, treeneissä tekee hyvin ja kisoissa silti tekee eri tavalla. Todella harmillisesti vika rima tippui, en keksi mitään syytä miksi pudotti, aivan suora lähestyminen enkä tehnyt mitään ohjauksessakaan, mikä saisi riman putoamaan. Vitosella sija 2. Tässä video.

Keskimmäinen rata oli vaikein, siinä mietitytti alku, jossa tosi moni mokasi. Alku sujui kuitenkin kivasti Fisulla, mutta mokattiin keppien jälkeen puomi-putki -erotteluun. Nämä on edelleen vaikeita, hakee melkein aina puomille, jos täytyy valita, ja tässä kohdassa oli vielä kiire jatkoon, joten ohjaus oli vähän hätäinen. Tämä on kyllä sellainen koulutuksellinen asia, joka pitäisi vaan opettaa. Muuten hieno nolla, joten pienestä oli tämäkin kiinni. 

Vika rata oli taas helppo, ei mitään sellaista kohtaa, mistä ei selvittäisi. Tehtiin tosi hieno rata, kaikki rytmitykset onnistuivat aika täydellisesti, pienillä käännöksillä aivan ylivoimaisella ajalla. Tokavika rima tippui, taas aivan ilman mitään järkevää syytä, suoralla. Todella harmi, kyllä meille olisi nollavoitto kelvannut. Vitosella sija 3. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202018-11-18%20kell

Juoksun suhteen tilanne on myös melkein. Merkkailee, haistelee, kisoissa useampi uroskoira haisteli Fisua kiinnostuneena, on jopa aavistuksen turvonnut. Mutta ei, juoksu ei ole alkanut, ja nyt optimaalisin aloitusaika on jo ohi ja astutusaika menee hankalaksi. 

Tokoa ollaan treenattu myös tällä viikolla. Maanantaina aamulla oltiin reippaita ja käytiin Katin ja Trian kanssa ATD:n hallilla ennen töihin menoa. Treenasin ohjatun merkkiä, eteenmenoja, tunnaria ja seuraamisen peruutusta. Merkit ei ole edistynyt niin kuin olisin toivonut. Ei edelleenkään hahmota paikkaa, nyt ei tosin myöskään haukkunut. Seuraamisen peruutus on myös hankalaa, en ole päässyt treenaamaan peilin edessä ja sen huomaa, perä aukeaa ulospäin. Kaikki muu onnistui ihan hyvin.

Keskiviikkona treenasin Espoossa ulkokentällä. Tehtiin luoksarin stoppeja, taas ohjattua ja merkkiä, tunnaria ja vähän seuruuta. Nyt oli selvästi parempi, merkeillä meni ihan melko hyvin syvälle, ja pääsi tekemään pariin kertaan ohjatun suunnatkin. Tunnarissa mokasi kertaalleen kun kapulat oli ihan lähekkäin, reagoi hyvin hajuun mutta nappasi viereisen. Ei kuitenkaan ottanut korjauksesta yhtään itseensä ja teki seuraavan hyvin. 

Lauantaina treenattiin ekan aksaradan jälkeen Ojangossa BATin uudella keinonurmella. Tein pari luoksaria ja molempia stoppeja. Keinonurmella ei stoppaa todellakaan niin hyvin kun hiekalla, mutta ihan kelvollisia silti. Sitten kiertoa, tää meni tosi hyvin kaiken kaikkiaan! Sitten eteenmenoja, nämäkin oli ihan hyviä. Muutenkin Fisu tuntui kivalta, sopivasti oli päästellyt höyryjä aksaradalla niin oli kiltisti tokossa :D

Stepin osalta terveyspäivitystä. Huomasin Stepillä joskus pari kuukautta sitten pienen patin poskessa. Seurailin tilannetta, ja reilu viikko sitten huomasin patin kasvaneen selvästi. Patti on karvaton, kiinteä ja pinnaltaan musta, ja ehdin jo huolestua, kuvailu sopisi melanoomaan. Otin Stepin mukaan töihin aikeena ottaa patista ohutneulanäyte patologille. Tökkäsin pattia neulalla, ja kas, sieltä tulikin nestettä! Patistä tyhjeni ehkä puoli milliä kirkasta nestettä, ja patti kutistui huomattavasti. Ehkä se oli sittenkin vaan joku hyvänlaatuinen kysta. Toivon ainakin niin.

Patti tyhjennyksen jälkeen, aika mitättömän näköinen

46440250_2233219946950947_44583412935247