Tänään kaivauduin viimein melkein viikon treenaamattomuuden jälkeen ulos. Olen ollut kipeänä Pieksämäen reissusta lähtien, ja koirat on saaneet ihan supervähän liikuntaa tai mitään muutakaan aktiviteettia. Tänään aamulla käytiin tokoilemassa Viikissä ihan pikaisesti, otin Stepille liikkeestä seisomista, luoksetulon stoppia, luoksetulon loppua ja muutaman merkin. Olen pohtinut nyt Pieksämäen kisan jälkeen sitä liikkeestä seisomista, tuntuu sekoittavan pahasti istumisen kanssa. Päätin vaihtaa seisomiseen toisen käskyn, sellaisen, millä saisin Stepin kyttäys-mielentilaan, koska silloin stoppi toimii hyvin. Tajusin, että mullahan on sille jo olemassa sellainen käsky, en vaan ole tullut ajatelleeksi... Agilityssahan Step seisoo lähdössä, se seisoo siellä aivan jähmettyneenä ja kyttää. Kokeilin tänään takapalkan kanssa agilitysta tuttua oota-käskyä, hyvin toimi, 100% oikein :) Tällä jatketaan. Luoksetulon stoppiin täytyy saada jotain tolkkua, kokeilin nyt pitkästä aikaa takapalkalla. Pysähtyihän se, mutta ei kovin hyvin. Kokeillaan nyt kuitenkin muutama treeni, jos lähtisi toimimaan. Tämä on vaan siitä hankala, että täytyy tehdä tosi paljon läpijuoksuja, muuten himmailee. Luoksetulon loppuasentoa olen myös pohtinut, eteentulo on huono ja Pieksämäellähän tuli suoraa sivulle. Kokeilin nyt, miten tulee jos huudankin suoraan sivulle, hämääntyykö siitä jotenkin. Ei, hienosti tuli :) Eli vaihdetaan nyt tämäkin sitten suoraan sivulle, jos joskus halutaan kisata vielä pk-puolella niin mietitään sitten mitä tehdään. Merkkiä pari kertaa, aluksi jäi vajaaksi, korjasi kyllä ihan hyvin. 

Sitten hakua, joko nämä olisi oikeasti vuoden vikat treenit? Hassua että joulukuun puolivälissä voi vielä hyvin treenata hakua, ei ole yhtään lunta. Saralle 4 ukkoa, etukulmaan  suora löytö ilmaisulla, toiseen etukulmaan tyhjä, sitten löytö, löytö, tyhjä, löytö. Vika suorapalkalla, muut ilmaisulla. Sara meni ihan kivasti, pari kertaa sain korjata pistoa kun lähti vinoon, ihan kivasti oli kyllä kuulolla ja teki loppujen lopuksi suorat pistot. Eka tyhjä oli taas iso, kiljuin pois siinä vaiheessa kun oli edennyt joku 50m. Tuli kiltisti ja palkkasin kädestä, hieno Sara :) Kerrankin ei tarvinnut tapella! Toinen tyhjä oli jopa oikein nätti, tuli pois huutamatta! Olen tyytyväinen, tähän olisi hyvä lopettaa hakukausi, mutta tokihan me jatketaan jos vaan säät sallii :)

Stepsukin pääsi ottamaan lopuksi etukulmiin yhdet ukot, muffe-muffinssi oli oikein iloinen kun pääsi metsähommiin :) Teki ihan ok pistot ja löysi helposti, ilmaisutkin oikein hyvät.

Tämä blogi hiljenee nyt hetkeksi, mä lähden nimittäin huomenna viikoksi Egyptiin :) Koirat lomailevat kaikesta treenaamisesta nyt ainakin joulupyhien yli. 

Koska lunta ei ole, en ole päässyt ottamaan joulukorttikuvaa tänä vuonna... :( Löysin onneksi Saran tyylinäytteen tonttuilusta muutaman vuoden takaa :) Oikein hyvää joulua kaikille!