Toukokuun kunniaksi päätin osallistua Facebookissa kiertäneeseen Koirakko kuntoon -haasteeseen. Tähän sisältyy päivittäisiä lihaskunto- ja kehonhallintaharjoituksia yhdessä koiran kanssa. Tehdään Fisun ja Stepsun kanssa kaikki osiot, ja Saran kanssa siltä osin kun on mummokoiralle sopivia juttuja. Ensimmäiset kolme päivää onkin jo sujunut ihan hienosti, tähän mennessä vaikeimmaksi osuudeksi osoittautui Fisun kanssa tassun antaminen :D Stepsulle nämä kaikki temput ovat tosi helppoja, kun ollaan tehty niin paljon kehonhallintajuttuja muutenkin.

Tässä meidän toukokuun kalenteri:

Kalenteri%202.jpg

Mitäs muuta? Vappu meni ihan mukavasti, perjantaina käytiin päivällä treenaamassa vuoden ekat hakutreenit. Stepsu sai tehdä neljä suoraa löytöä, mutta ihan suoraan se ei kyllä mennyt. Muffinssilla oli vähän turhankin paljon menohaluja, ja kolmannella pistolla juoksi aivan valtavan piston kaukaa maalimiehen takaa ohi eikä löytänyt. Ilmaisut oli hyvin muistissa kyllä. Fisu sai tehdä pienen treenin myös, eli otettiin yksi naminsyöttely ihan vaan muistutukseksi puun juurella, ja sitten yksi hajuhaku. Fisu oli aivan tohkeissaan ja näytti kyllä muistavan, että nenää oli tarkoitus käyttää ja sinkosi maalimiehelle salamana kun vaan päästin sen irti. Fisuhan on tehnyt hakua edellisen kerran n. 7kk ikäisenä, ja silloinkin vain muutaman treenin verran hajuhakuja. 

Hakutreenien yhteydessä ammuttiin Fisulle pitkästä aikaa, ei ole tainnut kuulla paukkuja sitten viime syksyn MH-kokeen. No ei se niihin edelleenkään reagoi, hyvä.

Lauantaina aamupäivällä käytiin treenaamassa tokoa nuorten koirien rinkiläisten kanssa Heurekalla. Tehtiin alkuun porukassa paikallolot, otin Fisulle pari lyhyttä istumista ja muutaman maahanmenon, ja yhden luoksetulon. Teki kivasti eikä mennyt kenenkään muiden käskyihin ja kaikki maahanmenot ihan ripeitä, mutta korjaa melkeinpä aina tassuja kun jää liian suppuun makaamaan. Omalla vuorolla tehtiin yksi suora luoksetulo vauhtipalkalla, pari tunnaria, zetan häiriökäskyjä ja pari eteenlähetystä. Fisse oli ihan hyvä, mutta tuntui väsyvän suht nopeasti, kun oli kevään ensimmäinen oikeasti lämmin päivä. Zetan asennoissa ei varsinaisesti mokannut kertaakaan, mutta vähän reagoi kyllä häiriökäskyihin nytkähtämällä seuraamisessa. Eteenlähetykset oli ihan hyviä, olisko kerran yrittänyt lähteä luoksetulon merkin suuntaan. Tunnarissa tehtiin pitkää riviä, haisteli ihan rauhallisesti ja otti oman heti kun osui kohdalle.

Sunnuntaina käytiin illalla juoksemassa kaksi hyppyrataa Ojangossa aksakisoissa. Eka rata tuntui aika vaikealta, etenkin alku mietitytti, kun en vieläkään osaa oikein arvioida, mihin ehdin ja mihin en. No, alku menikin kivasti, mutta suoran jälkeiseen pakkovalssiin en ehtinyt kunnolla ja Fisu kävi kääntymässä väärän putken suulla, ei saanut kuitenkaan hyllyä vaan tuli kiltisti kun karjaisin pahalla äänellä. Loppurata meni sitten oikein kivasti, harmillisesti yksi rima alas kun juuri käskytin riman päällä eli 5vp. Tässä video. Toka rata oli ihan kiva ja vauhdikas, mutta heti kakkoshypyllä sellainen samanlainen ikävä käännös mitä on ollut muutaman kerran aiemminkin kisoissa, eli loiva takaakierto kohdassa, jossa ohjaajan on pakko päästä hyvissä ajoin liikkeelle. Epäilin, että rima voi tulla alas, ja niin tulikin. Muuten mentiin sitten ihan kivaa rataa hyvä pätkä, yhden vekin tein vähän liioitellusti ja jäin itse jälkeen sen takia ja myöhästyin seuraavasta käännöksestä. Lopussa sitten loivassa päällejuoksussa toinenkin rima alas, pöh, eli 10vp. Nollalla aika olis riittänyt sertiin... Video

Maanantaina käytiin päivällä ottamassa pk-hyppyä. Fisu sai nyt kokeilla ekaa kertaa metristä ihan oikealla hyppyesteellä, tähän astihan se on mennyt vain tokohyppyä. Reippaasti meni yli joka kerta, ei pienintäkään aikomusta kiertää. Muutaman kerran koitti ottaa tukea, palkkasin niistä ihan yhtä lailla, koska haluan, että saa hyvän itsevarmuuden. Tekniikkaa tehdään sitten erikseen aksan yhteydessä. Agilitymuurillahan Fisu yritti myös alkuun ponnistaa muurista, mutta hyvin nopeasti se jäi kyllä itsestään pois kun en vaan välittänyt ja Fisse sai lisää varmuutta. Stepsu hyppeli myös, ja voi kun sillä oli taas kovin vaikeaa. Tokon kiertohässäkkä on selvästi vaikuttanut tähän, koska nyt yritti kerran jopa kiertää, mitä ei kyllä ole pk-esteillä tehnyt vuosikausiin.

IMG_0278.jpgIMG_0283.jpgIMG_0294.jpgIMG_0296.jpg

Tänään päivällä treenattiin lähinurmella tokoa. Taas oli lämmin, joten pidin treenit lyhyinä ja ytimekkäinä. Fisu aloitti ohjatulla, tehtiin kaksi kertaa molemmat suunnat. Kerran yritti vasemman sijaan lähteä keskikapulalle, ja korjauksella oikealle, joten avustin kävelemällä itse lähemmäs vasenta kapulaa. Merkit alkaa näyttämään ihan kivoilta myös. Sitten kaukoja, teki taas tosi tahmeita m-s vaihtoja :/ Mitähän tähän oikein keksisi... Lopuksi vielä pari eteenlähetystä lelulle niin, että heitin häiriöksi molemmille sivuille isot ja näkyvät lelut. Tässä ei mennyt lankaan vaan lähti hienosti suoraan joka kerta. Stepsu teki liikkeestä seisomista takapalkalla, noudon luovutusta 650g kapulalla ja myös eteenlähetystä. Lelujen välistä juokseminen olikin Stepille paljon vaikeampaa kuin Fisulle.