Oltiin viettämässä juhannusta Piikkiössä agilitykisojen merkeissä, mukana meidän tyttöjen lisäksi Santi ja Dante. Eilen kisattiin yksi startti, oli tosi vaikea Eija Borglundin rata, josta vain 1 ihanneaikaan päässyt nolla, suurin osa taisi hyllyttää. Saran meno oli varsin rumaa, isoja kaarroksia tuli joka välissä ja melkoista pelastamista, mutta minkäs teet kun rata oli niin suora että nopea koira sai aivan törkeästi etumatkaa, pitkässä heinikossa mun oma juokseminen ei järin vauhdikasta ole, ei sitten millään. Selvittiin kuitenkin alkuosa virheittä, otettiin aika tarkasti Aan ja puomin kontaktitkin. Mutta sitten... jäin suoralla putkella jälkeen, ja Sara meni keinulle, karjuin kyllä että odotaodota, mutta ei, se vaan suihkaisi törkeästi yli. Eipä ole lentokeinuakaan tullut taas vähään aikaan. Oltiin tuloksella 5vp ajassa -11,78 4. sijalla. Tässä video: http://uk.youtube.com/watch?v=FEIIMCqLqUI No, katseltiin sitten maxi-kolmosten ratoja, olipa taas hienoa nähdä Suomen gurut vauhdissa. Kisaratoja ei korjattu pois, joten mentiin kisojen jälkeen kokeilemaan Saran kanssa miten meidän olisi käynyt, jos oltaisi kisattu kolmosissa. Hyppyrata oli aika helppo, ekan kerran kun kokeiltiin Sara meni muuten puhtaasti, vain 1 rima tuli alas! Kokeiltiin myös kellottaa, mutta sillä kertaa Sara sitten hakikin väärän putken, joten en saanut todellista kuvaa sen vauhdista. Tehiin sitten vähän haastavampi agilityrata, eka kerta meni vähän miten sattuu, Sara ei yhtään hahmottanut yhtä putken takana olevaa hyppyä, juoksi vaan ohi. Kun saatiin se toimimaan, muuten S menikin sitten tosi makeesti. Kellotettiin sekin, ja kyllähän tuolla vauhtia riittäisi, oltaisi ajan puolesta oltu 3. sijalla, nollan tehneistä vain Zen ja Grim-bortsut olivat Saraa nopeampia :O

Tänään oli sitten kaksi agilityrataa. Ensimmäinen oli Leena Rantamäki-Lahisen järkyttävä kiitorata, siis ihan helppo ja looginen rata, mut ei tosiaankaan kovin kiva mentävä nopean koiran kanssa. Alku meni hyvin, Saralla tuli yksi pitkä kaarros mutta sain kuitenkin käännettyä, puomin ylösmenolle pysäytin ja alasmenolla hidastin kunnolla. Keinukin toimi (jipii!), mutta takaaleikkauksessa Sara kääntyikin liikaa ja meni ohi seuraavasta hypystä, joten kielto. Jyrkkä avokulma kepeille meni hienosti, ja muutenkin loppurata oli oikein mukava, Aan alasmenolle pysäytin kans kunnolla. Eli tulos 5vp ajassa -11,35. Video: http://uk.youtube.com/watch?v=00dMTUAh2lE Vielä oli viimeinen rata, joka olikin sitten aivan törkeän vaikea 2-luokan radaksi. Fiilis jo ennen rataantutustumista oli varsin lattea, ei siitä nollaa saisi ei sitten millään. Treenattiin alussa olevaa kuljetuskohtaa lämppä-esteillä, se onnistui hyvin. Sitten radalle, päästiin huimat 2 hyppyä, kunnes Sara-sika karkasi läheiselle aidalle ja siitä vielä kaahasi putkeen, eli hyl. Jatkettiin vielä, mutta kun Sara taas karkasi ihan minne sattuu, niin mä päätin että en katso tuota menoa ja lopetettiin siihen.

Step pääsi tekemään lämppäesteillä vähän, ja se oli oikein taitava pikkuinen. Alkaa jo selvästi hakea hyppyjäkin, enää ei tarvitse viedä niin pitkälle. Ylipäätään olen erittäin tyytyväinen Stepin käyttäytymiseen, se pystyy rentoutumaan tosi hienosti kehänauhan vieressä kun katsellaan muiden suorituksia, yhtään ei kerää kierroksia siitä, pötköttelee siinä kiltisti tai on ihmisten rapsuteltavana, hihassa kun mennään se ei riuhdo mihinkään vaan kulkee nätisti mukana. Voisi Sara ottaa pikkusiskostaan mallia... :S Nähtiin myös sukulaisia, Step pääsi morjestamaan puoli-pikkuvelia Splitia (Eyewitness Sunborn) ja puoli-sisko Sitkua (Eyewitness Private Eye). Myös Saran sukulaisia oli päätynyt paikalle, Steepi sai leikkiä 13vk vanhan Jepin kanssa, joka on Saran puoliveli.