Me ei nykyään taideta juuri muuta tehdäkään kun peekoota. Keskiviikkona hakua Stepin kanssa Korsossa, otin ihan sellaisen perus-treenin, eli vasemmalle etukulmaan tyhjä, oikeaan etukulmaan vähän edennyt (meni suoraan maalimiehelle eikä tehnyt mitään L:n muotoista pistoa, kun sai hajun), sitten vasemmalle suora löytö, oikealle toinen edennyt (ja taas meni suoraan maalimiehelle, kamalaa jyrkkää kalliota ylös kun oli taas saanut jo hajun) ja vasemmalle lähilöytö. Muuten meni aika kivasti, mutta vikalla juoksi 2 kertaa ihan läheltä ohi, muttei saanut hajua. Tuuli pahasti just niin että juoksi tuulen yläpuolelta ohi, sai hajun vasta kun lähetin vähän eri kohdasta niin että ohitti piilon tuulen alapuolelta. 

Hakutreenien jälkeen treenattiin esineruutua hakuporukalla. Otin Saralle 3 vierasta esinettä, hienosti nosti kaikki :) Lähiesineestä juoksi kerran yli, muuten oli kyllä nenä auki. Stepille 3 esinettä joista nostin vain 2, halusin sille onnistumisia enkä vääntöä näin lähellä koetta. Juoksi ekalla lähetyksellä etuesineen yli ja toi takaesineen, tokallakin lähetyksellä juoksi etuesineen yli ja painui jonnekin taakse etsimään, joten siirryin suosiolla lähetyslinjalla ja Step nosti reunasta keskiesineen, ei jääty nostattamaan etuesinettä. Alokasluokassa riittää onneksi yksi esine :D

Ennen esineruutua olin käynyt tallomassa Sarpalle jäljen vanhenemaan. Jälki oli TOSI helppo, avointa, selkeää maastoa, jana 20m, vanheni reilu puoli tuntia (tosin kaatosateessa), 2 keppiä, 1 kulma. Ja juuri tämän huonommin ei olisi voinut mennä. En tajua! Janalla taas ihan ihme säätöä, lähti vinoon, kiskoin pois, jouduin lähettämään uudestaan, otti takajäljen, ei kiinnittynyt kunnolla jälkeen, meni vähän sinne päin, ekasta kepistä ohi, ei oltu vissiin jäljen päällä sillä kohtaa. Kamala kiire koko ajan. Kulman yritti vetää pitkäksi, mutta hidastin liinasta niin että oli pakko keskittyä, kulmasta jäljen loppuun ajoi hyvin ja toisen kepin nosti varmasti. Yhtään ei saisi antaa mennä omaa tahtia, kiskoo sellaista vauhtia että pois alta risut ja männyn kävyt... 

Torstaina oli pakko mennä tekemään uusi janatreeni, kun edelliset 2 janaa on nyt mennyt pieleen. Tein niin että otin Saran katsomaan kun lähdin jäljelle, laitoin janalle purkin jossa kinkkua. Jana oli joku 15m pitkä, ja jälki joku 100m, 1 keppi. Vanheni tunnin. Tämä onneksi pelitti, jana ihan suora, tarkasti takajäljen ja bongasi purkin. Kepin nosti hienosti. 

Torstaina tehtiin myös hyppyjä ja vähän tottista, ja Step aksasi. Päivällä käytiin kentällä hyppimässä, molemmat teki kapulan kanssa muutaman hypyn, Sara hyppäsi tällä kertaa hyvin, ja Stepsukin tuli kyllä yli, vaikka vähän empi. Step teki myös seuraamista, jäävät ja eteenmenon. Seuraaminen ja jäävät tosi hyviä, ja eteenmenon seuraaminen jopa kelvollista. Illalla Ojangossa Step pääsi aksaamaan Timo Liuhdon treeneihin. Rata oli ihan mukava, aika helppo, sellaista perus pyöritystä. Step kulki yllättävän hyvin, ja kovaa! Tosi hyvä mieli jäi, oikein mainioita pätkiä ja hyppäsi hyvin. Otin myös muutaman hypyn 80cm okserilla, nämä oli jostain syystä tosi vaikeita, empi kovasti ja kielsi pari kertaa. Sarakin sai tehdä pari jättiokseria kun ei päässyt aksaamaan. 

Perjantaina käytiin metsässä tekemässä ek-juttuja. Pudotettu Saralle n. 100m matkalla, meni oikein hienosti. Tarkkuus samoin, ekalla lähetyksellä meinasi singota taas ulos alueelta, sen jälkeen rauhottui ja etsi, löysi helposti pienen napin. Samalla reissulla tehtiin pienet tottikset kentällä, otin Saralle liikkeestä seisomista, kun muistin, että sellainenkin kuuluu 2-luokan tottikseen. Step teki seuraamista ja pari luoksetuloa, oli hieno.

Napsin lätäköillä muutaman kuvan kun oli niin nätti päivä:

Sievät tytöt syksyisissä maisemissa


Sarasta ei olekaan vähään aikaan otettu pönötyskuvia...


Ihana Sara <3

Lauantaina olin valkkaamassa BATille uusia jäseniä, ja samalla reissulla hypittiin taas. Step teki muutaman hypyn jättiokserilla, nyt meni oikein kivasti, ei kieltänyt kertaakaan ja muutama hyppy oli jopa ihan rennon näköinen. Sara teki pari kertaa okserilla ja pari hyppyä metrisellä. Oli loistava, ei kolauttanut kertaakaan :)

Sunnuntaina sitten Stepsulle vikat haut ennen koetta. Oltiin Korsossa, tarkkaan valitussa maastossa ja huolellisesti suunnitelluissa treeneissä. Tässä vaiheessa ei parane enää mennä mikään pieleen. Vasempaan etukulmaan suora löytö, oli ihan hyvä pisto, meni suoraan ja löysi helposti. Oikeaan etukulmaan myös suora löytö, sekin oikein hyvä. Sitten vasemmalle ääniapu ja etenevä, tämä oli vähällä epäonnistua, kun juuri Stepin työskennellessä alueelle tuli 2 lenkkeilijää ja ylimääräinen koira. Lenkkeilijät menivät AIVAN piilon vierestä, ja Step juoksi ihan muutaman metrin päästä ohi, onneksi sai juuri silloin hajun maalimiehestä ja löysi, lenkkeilijät kulkivat n. 5m päästä piilon ohi Stepin ilmaistessa... Step ei onneksi häiriintynyt lainkaan! Vika maalimies takakulmassa ääniavulla, sinne myös suora pisto ja löytö, eli hyvin meni kaiken kaikkiaan. Kyllä Stepillä pitäisi olla ihan kaikki valmiudet saada hyvä tulos kokeesta, jos vaan ei paineistu maastossa niinkuin edellisellä kerralla. Sillä toimii hyvin kaikki osa-alueet tällä hetkellä: tekee suoria pistoja, osaa edetä aluetta, nenä on auki, ei masennu jos joka pistolla ei löydykään maalimiestä, on hyvin hallinnassa ja ilmaisu on hyvä. Tottis toimii ja esineruutu samoin, eli ei sinänsä siis mitään isompaa ongelmaa. Mä olen kuitenkin pessimisti, enkä uskalla elätellä liian suuria toiveita onnistumisesta, toivon vaan että Step saisi kivan kokemuksen, kävi miten kävi.