Tällä viikolla ollaan aksattu ja tokoiltu. Tiistaina oli Timo Liuhdon treenit, tehtiin samaa rataa mikä piti tehdä jo muutama viikko sitten, mutta ei ehditty kun Ojangosta sammui valot. Sara meni tosi kivasti, kaikki vaikeat kohdat meni tosi hyvin, olin itse ihan yllättynyt :) Keskiviikkona Timo Rannikon treenit Saran kanssa, Sara-muru oli tapansa mukaan pätevä <3 Vaikea rata meni yllättävän hyvin, on se kumma kun aina epäilen mun loistolikan taitoja...

Sara on myös tokoillut suurinpiirtein joka päivä, torstaina se lähti Lealle tokolainaan lauantain koetta varten. Step tokoili myös tiistaina ja keskiviikkona, keskiviikkona otin Ojangossa agitreenien yhteydessä tunnarin ja hyppynoudon, Timo liikkuroi. Tunnari oli hyvä, hyppynoudossa nytki liikkurin käskyillä, possu!

Torstaina Stepin ryhmän agitreenit, kouluttajana Janne Karstunen. Tehtiin ihan mukanaa 27 esteen agirataa, alku tuotti yllättäen hankaluuksia, jätti koko ajan kepit kesken! Muuten meni tosi hyvin, hyppäsi tosi kivasti, eikä yhtään rimaa koko treenin aikana! Jopa okserilla kesti tiukan leikkauksen :O Keinu oli nyt jotenkin oikein poikkeuksellisen hidas, joten mentiin oman vuoron jälkeen viereiselle kentälle treenaamaan keinua. Otin ensin vauva-keinulla, eli sellaisella ihan matalalla pikkukeinulla, vedätin vaan hulluna läpi enkä välittänyt yhtään vaikka loikki. Meni kivasti, otin sitten isolla keinulla, vedätin siinäkin hulluna, ja vaikka mitä tein niin en saanut sitä juoksemaan läpi.... Tässä on himmailu näköjään tosi syvällä selkäytimessä. Nyt kun ei ole mitään kisoja tiedossa vähään aikaan niin voisin oikeasti treenata nyt keinun kuntoon.

Agitreenien jälkeen kävin metsässä jäähdyttelylenkillä, oli jo aivan pimeää enkä nähnyt missä Stepsu juoksenteli, rytinää vaan kuului. Lenkin jälkeen oli ihan normaali, mutta seuraavana aamuna kun lähdettiin ulos, Step oli aivan kolmijalkainen :((((( Ontui selvästi oikeaa etujalkaa, ja selvästi teki kipeää olla liikkeellä, hississäkin meni makaamaan siksi aikaa kun hissi liikkui... Käytiin pihalla vaan sen verran että sai tarpeet tehtyä, ja kotona tunnustelin sen läpi. Mihinkään taivutteluun ei reagoinut ollenkaan, eikä tassuista löytynyt mitään, mutta oikean lapaluun seudulla kaikki lihakset oli aivan kivikovia, ja turvoksissa jonkun verran. Laitoin Stepille bot:in päälle kun lähdin kouluun. Iltapäivällä ontui edelleen, mutta olkapään seutu ei ollut enää niin kireä, vähän oli turvoksissa vielä mutta huomattavasti parempi kuin aamulla. Lueskelin netistä tietoa, mikä vamma voisi olla kyseessä, en päässyt kyllä ihan selvyyteen oireiden perusteella. Ontuminen rasitusta seuraavan levon jälkeen on nivelrikon yleinen oire, mutta en kyllä usko että tuo mitään nivelrikkoa on hankkinut koipeensa, kun se on kuitenkin kuvattu täysin terveeksi, sekä olkapää että kyynärpää. Revähdys kuulostaisi järkevältä, mutta sen luulisi tuntuvan jo tapahtumahetkellä, ja treeneissä ei kyllä tapahtunut mitään (ei tippunut mistään, kompuroinut, liukastunut, hypännyt päin...) ja jäähdyttelylenkillä liikkui puhtaasti. Ennen treeniä oltiin lämmitelty kunnolla (metsälenkki sekä verryttelytemppuja kuten jalkojen pujottelua ja pyörähdyksiä ennen radalle menoa), eikä ollut edes kylmä ilma. Tosi omituista... Nyt Step on ollut  levossa, lauantain tokokoe jätettiin luonnollisesti väliin, Step on käynyt ulkona ihan vaan tarpeillaan, ei mitään muuta liikuntaa. Lauantaina aamulla oli jo huomattavasti parempi, ontui pienen hetken heti herättyään, mutta ulos päästessä liikkui jo puhtaasti. Tänään (sunnuntaina) en ole enää huomannut sen ontuvan, ehkä aavistuksen epäpuhtaasti liikkuu, mutta todella pientä verrattuna perjantaihin, jolloin oli oikeasti ihan kolmijalkainen... Lepo näyttäisi siis tepsivän, mutta jos ontuu maanantaina, varaan ajan lääkäriin.

Bc-yhdistyksen tokomestaruuskokeeseen osallistui siis vain Sara, Lean ohjaamana, itse olin paikalla vain katsomassa. Sara oli kehässä varsin epävarma, osittain johtuu varmasti myös Lean omasta epävarmuudesta, kun oli kyseessä oli kuitenkin ihan ensimmäinen koe evl:ssä ja vieläpä vieraan koiran kanssa, mutta onhan Sara aina ollut melkoinen laama tokokisoissa. Paikallaolot meni hyvin, seuraamisessa epävarmuus näkyi väljyytenä erityisesti käännöksissä. Zetassa teki kaikki asennot oikein. Luoksetulo oli tosi hieno :) Ruutuun lähti mutta oli siinäkin tosi epävarma, oli aluksi ulkona mutta Lea sai ohjattua Saran sisään. Ohjatussa ei nähnyt lainkaan kapuloita, etsi kyllä ja yritti kovasti tehdä oikein, mutta kapulat hukkuivat pitkään ruohoon. Lopuksi meinasi tuoda ohjatun merkin, kun kapulaa ei löytynyt, hups :D Hyppynouto oli ihan ok, joutui korjaamaan otetta kapulasta kun otti hätäisesti. Tunnarissa oli vähän epävarma, nuuski rivin 2 kertaa läpi mutta otti sitten oikean eikä koskenut vääriin :) Kaukoissa ekaan vaihtoon 2 käskyä, ja s-m vaihdon aikaan kääntyi juuri katsomaan taaksepäin sinne missä mä olin kuvaamassa, eikä kuullut lainkaan käskyä, koko vaihto jäi siis suorittamatta. Teki kuitenkin kaikki vaihdot hyvällä tekniikalla! Kaiken kaikkiaan ihan hyvä kokemus vaikka tulosta ei tullutkaan, Sara yritti kyllä mutta kaikkiin liikkeisiin heijastui epävarmuus, ja sen myötä hitaus, ja sehän on Saran kanssa aina ollut ongelmana, myös mun kanssa alkuaikoina kun itse olin vielä niin kokematon ohjaaja. Mutta eihän sitä kokemusta saa millään muulla kun tekemällä ;)