Nyt ollaan treenailtu lähinnä jälkeä Saran kanssa, koska sain sille 2-luokan koepaikan 28. päiväksi. Viime viikolla treenattiin useampana iltana iltalenkin yhteydessä janaa. Eka kerta meni ihan pieleen, olin tallonut pienen jäljen ja laitoin yhden kepinkin loppuun, käytiin välissä lenkillä, ja kun tultiin takaisin jäljelle, janan päässä istui jänis :( Yritin sitä hätistellä pois jäljen sivusta, lähti onneksi lopulta. Pidin Saraa tosi pitkään sivulla ennen kun uskalsin lähettää, ettei lähde pupun perään. No, viimein kun uskalsin lähettää, niin sehän lähti sitten sinne missä olin käynyt hätistelemässä pupua, eli ihan vinoon... :((( Tein sitten korjaukseksi muutaman pelkän janatreenin, niin että janan päässä oli purkki, ne meni enimmäkseen hyvin. Lauantaina käytiin Puolarmetsässä, talloin pitkästä aikaa oikein kunnon jäljen, se oli joku 600m pitkä, 3 keppiä, 4 kulmaa. Jana oli tällä kertaa ihan lyhyt, ja jäljen leikkauskohdassa purkki. Vanheni tunnin verran. Janalla lähti ihan hyvin, mutta sai hajun jäljestä jo vähän ennen kun pääsi jäljelle asti, ja lähti kaartamaan jo oikeaan suuntaan, ei siis osunut purkin kohdalle. Annoin mennä, kun nappasi niin varmasti jäljen. Jäljesti tosi nätisti, ekan kulman meinasi oikaista, mutta en päästänyt. Eka keppi oli n. 150m päässä janalta, nousi oikein hienosti. Sitten mentiin taas pitkän matkaa, muutaman kerran pyöri vähän, ja tarkasti, mutta enimmäkseen kyllä oikein hyvin ja tarkasti meni. Vähän ennen tokaa keppiä oli kulma, siinä pyöri sitten enemmänkin, ja siinä pyöriessä sotkeutui liinaan, liina kietoutui Saran takajalan ympärille. Päätin antaa mennä löysällä liinalla kepille asti, etten häiritse työskentelyä pysäyttämällä sitä ja selvittämällä liinaa. Päätös osoittautui huonoksi, olin jo ihan unohtanut, että eihän se hitto vie nosta keppejä, jos en pidä pientä painetta liinalla. Niin kävi nytkin, meni ihan jäljen päällä, mutta ei nostanut keppiä... Otin takaisinpäin, selvitin liinan ja nostatin kepin, siitä ei kuitenkaan palkkaa muuta kuin yksi lihapullan murunen. Jatkettiin, ja nyt pidin kovempaa painetta päällä koko matkan, roikuin ihan parin metrin päässä Sarasta, ja johan oli erinäköistä työskentelyä, meni tosi tarkasti, myös kulmat. Loppusuora oli vaikeakulkuista maastoa, jouduin itse keskittymään täysillä siihen, että pysyn perässä, enkä kauheasti seurannut, missä Sara menee. Pääsi menemään muutaman kuusen väärältä puolelta, ja oli n. 3m päässä jäljeltä vikan kepin kohdalla. Annoin kuitenkin jatkaa, ja löysikin kepin jäljelle palatessaan, siitä iso palkka. Hyvin tuntui jaksavan pidemmän jäljen, eniten ongelmia tuntuu tuottavan kulmat, niissä pyörii aika paljon. Muuten menee tosi kivasti, kepit nousee kunhan vaan muistan olla tarkkana, enkä anna mennä liian kovaa ja löysällä liinalla.

Stepsun kanssa treenattiin sunnuntaina hakua, otettiin 4 ukkoa, 2 ekaa niin että näki kun lähtivät, 2 seuraavaa valmiina. Ekat meni ihan hyvin, tokalla haukkui niin pitkään kun tulin luokse, häiriintyi taas vähäsen. Seuraavat ei sitten mennytkään enää niin hyvin. Lähti vinoon alueen suuntaisesti, sai jossain 30m paikkeilla hajun ja löysi työskentelemällä taaksepäin :( Toisella sama juttu, vino pisto ja työskenteli taaksepäin. Taisi olla siis vielä liian vaikea treeni, täytyy ensi kerralla kokeilla ääniapua, jos sillä saataisi suoremmat pistot. Nenä tuntui onneksi olevan hyvin auki.

Tänään käytiin Tiian kanssa Talissa treenaamassa, otin ensin Saralle vähän seuraamista, hypyt ja eteenmenon, sitten Stepsulle paukkuja. Pelkäsin, että on mennyt taaksepäin kun nyt on ollut taas taukoa, joten otettiin ihan helppo treeni aluksi, laitoin Stepin maahan, ja olin itse sen vieressä ja pidin kiinni. Meni hyvin, ei mitään ongelmaa. Otettiin sitten toinen niin että Stepsu oli mun sivulla, vähän hätkähti ja painui alaspäin, mutta ei lähtenyt mihinkään, palkkasin lähettämällä piilonkiertoon. Sitten seuraava paukku niin että Stepsu seurasi, tässä ei mitään ongelmaa, vähän säpsähti mutta kontakti ei pudonnut, jes! Sitten vika niin että oli maassa, mä seisoin vieressä mutta en pitänyt kiinni, meni hyvin, ei lähtenyt mihinkään! Jes, tämähän näyttää lupaavalta! Otettiin myös vähän estettä, hyppää edellleen aivan kamalan korkeelta, kääk!

Mentiin sitten läheiselle hiekkakentälle tokoilemaan, otin Stepillä paikallaolot, seuraamista pikkupätkän, ruutua, ohjatun, tunnarin ja kaukoja. Seuraaminen oli ihan ok, ruutu oli sikavaikee, oli ihan kentän nurkassa, vieressä lepattavaa kehänauhaa, jonka päällä painoina dummyja. Ekalla lähetyksellä lähti tekemään banaania niin että juoksi "kehästä" ulos, otin takaisin merkille, uusi lähetys, nyt lähti suoraan, meni ruutuun mutta jatkoikin ruudun läpi, nappasi kehänauhan päältä dummyn ja lähti tuomaan sitä... Mua nauratti ihan kauheesti, mutta eihän sitä voinut hyväksyä, uusi yritys. Oli selvästi tosi vaikee hahmottaa kun ruudussa ei ollut naruja, haki koko ajan ruudun ja kehänauhan väliin. Otin ihan läheltä paikan hakuja, pikkuhiljaa alkoi hahmottaa, mutta selvästi oli tosi vaikeeta. Loppuun yksi vauhtiruutu, vähän oli siinäkin epävarma. Sitten ohjattu, otettiin vasen eli ruudun puoleinen. Merkille huonosti, jäi vinoon, otin uuden. Nyt oli parempi, joten lähetin, tää oli hieno :) Sitten tauko, jonka jälkeen tunnaria. Ekalla tosi hyvä nuuskiminen, mutta palautus hidas, tokalla löysi heti, palautus nopeampi. Sitten kaukoja, oli ihan jees kai, ainakin s-m toimii hyvin namin kanssa. Stepsulla on hauskoja ilmeitä, kun laitan namin maahan ja se tietää ettei saa ottaa sitä :) Söpö Mumu <3