Eilen aamulla se sitten koitti, ensimmäinen tokokoe ikinä, johon lähden kuin soitellen sotaan. Kyseessä luonnollisesti SM-kisat, joissa edustimme vielä rotuyhdistyksen joukkueessa... Mitään odotuksia ei ollut, toivoin vaan ettei Step ei keksisi mitään älytöntä kuten kakkaisi kehään tai karkaisi paikallaolossa muiden luo tai muuta vastaavaa. Oltiin aika loppupäässä 98 evl-koirakon luokkaa, ryhmämme ekana. Ilma oli aivan älyttömän kuuma, aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, ja meidän suoritusvuoro tietysti sattui jonnekin klo 14 paikkeille, päivän kuumimpaan aikaan. Sain onneksi koirat ihan hyvin varjoon katsomon alle, molemmilla pidin märkäloimia päällä (Sara oli mukana turistina kun en voinut sitä kotiin jättää yksin koko päiväksi).  Ennen paikallaoloja kävin kävelyttämässä Stepsua, ja kastelemassa sitä ettei ihan läkähtyisi. Paikallaoloon mennessä tuntuikin ihan virkeältä, ja ennen ensimmäistä suorituskehää ehdin viedä sen vielä juomaan. Muut kehät mentiin sitten aika lailla putkeen. Liikejärjstys oli ihan sekoitettu, tässä osa-suoritukset:

Eka kehä, tuomari Ralf Björklund

Paikalla istuminen: 10

Paikalla makuu: 9,5

Toka kehä, tuomari Carina Savander-Ranne

Ohjattu nouto: 7,5 arvottiin oikea. Merkki ok, haki nätisti mutta luovutuksessa jäi tosi kauas, sama juttu kun siellä viestikokeessa!

Kaukot: 6 kaukokirous vaivasi jälleen kerran, eli ei noussut ekalla seisomaan. Muuten ihan kelvolliset kaukot, kääntyi vähäsen vinoon niinkuin aina. Aika niukasti pisteitä, kun lisäkäsky oli ainoa kunnon virhe.

Kolmas kehä, tuomari Tuija Sere

Luoksetulo: 8,5 ihan normi Stepsun suoritus, seisominen hidas, makuu vähän parempi.

Seuraaminen: 8,5 seurasi tosi kauniisti ja korrektisti, tuntui hyvältä. Tuomari ei tykännyt kovin tiiviistä seuraamisesta, Stepsu varmaan vähän liian tiivis hänen makuun? Ainoa pieni virhe oli peruutus, siinä kääntyi poikittain. 

Neljäs kehä, tuomari Kaisa Poutanen

Ruutu: 8,5 tämä oli tosi vaikea, punaista korttia viuhui. Ruutu kehän nurkassa, kehänauha ihan lähellä ja seuraamiskehä heti siinä nauhan toisella puolella. Merkille ok, ruutuun lähti vähän vinoon, teki sellaisen banaanin ja meni sivusta ruutuun, pysyi kuitenkin oman kehän puolella koko ajan. Loppuosassa tuli vähän liian pitkälle, korjasi kyllä seuraamaan oikealle paikalle. 

Tunnari: 9 meni rauhallisesti, oma löytyi nopeasti mutta palautus aika hidas. Ei kuitenkaan pureskellut kapulaa silpuksi, jee!

Vika kehä, tuomari Jari Salokanto

Hyppynouto: 8,5 oikein kaunis, miinusta tuli mun käskyn ajoituksesta, oli kuulemma myöhässä.

Zeta: 8,5 hehee eka kerta kun tein tämän liikkeen kokeessa :) Kiersin yhden merkin väärältä puolelta, ja istuminen kuulemma vino. Mutta teki kaikki asennot oikein!

Yhteensä EVL1-tulos 267p ja sijoitus 16./98 eli finaaliin mentiin! Olen aivan älyttömän ylpeä Stepistä, se teki paljon paremmin kun uskalsin edes toivoa! Hieno pikku toko-Muffinssi <3 Kuuma sää ei näyttänyt haittaavan, teki kaiken innokkaasti eikä mitään hyytymistä näkynyt. En katsonut kehässä yhtään meidän pisteitä, saatiin paljon parempi tulos kuin mitä kuvittelin. Muulla joukkueellakin meni mukavasti, ja SBCAK ry:n kakkosjoukkueelle hienosti sija 6./69! Tässä video koko kokeesta.

Illalla tein ihan pienet palauttelevat treenit, otin ruudun lelun kanssa, noutokapulan luovutuksen ja vauhtinoudon. Ne onnistui kaikki hienosti. Tänään sitten uudemman kerran kisapaikalle Klaukkalaan. En ole koskaan ollut edes katsomassa SM-finaalia, joten mielenkiinnolla odotin, millaista siellä on. Mitään sen kummempia odotuksia meillä ei ollut, ihan yllärinä tuli koko finaaliin pääsy. Liikkeet tehtiin kolmessa erässä, eka paikallaolot, sitten loput liikkeet kahdessa osassa, välissä ruokatauko. Arvoin meille numeron 14, eli taaskaan ei päästy aamun viileydessä suorittamaan :/ Kaikki liikkeet tuomaroi Tommi Varis ja Riitta Räsänen.

Paikalla istuminen: 0 siinä meni sitten heti mahikset hyvään tulokseen, oli mennyt maahan melkein heti kun ehdin piiloon. En tiedä mitä meni pieleen, Step ei ole ikinä ennen mennyt maahan istumisessa. Vaikuttiko siihen kuitenkin kuumuus, vai oliko suoritus kärsinyt vähästä treenimäärästä, painoiko eilinen rankka päivä vielä, vai mikä oli. Harmittaa, olisi nyt nollannut edes jonkun vaikean liikkeen eikä mitään paikallaoloa...

Paikalla makuu: 9,5 ja 10 hieno oli, oikein napakat sekä maahanmeno että sivulletulo.

Seuraaminen: 8,5 ja 9 tykkäsin kyllä, paikka oli ehkä vähän taaempana kuin eilen, ja oli tosi intensiivinen. Peruutuksessa tuli pieni ääni, tuomarit ei tainneet kuulla? Juoksusta täyskäännös oli huono

Luoksetulo: 8,5 ja 8 ihan samanlainen kun eilenkin

Ohjattu: 9 ja 9,5 arvottiin taas oikea, tää oli hieno :) Luovutus ehkä ihan pikkuisen vino.

Tunnari: 9 ja 8 pyöräytti tuodessa kerran kapulaa, muuten hyvä. Parempi vauhti kun eilen.

Tähän väliin lounastauko

Hyppynouto: 8,5 ja 9,5 kapula pomppi ihan vinoon, onneksi Step osaa nää :) Luovutus kuitenkin vino, koska hyppäsi vinoon vinon heiton takia. 

Zeta: 8 ja 8,5 asennot taas kaikki oikein, mutta seuraamisessa herpaantui selvästi, kontakti putosi molemmissa käännöksissä ja tokassa käännöksessä meni merkin toiselta puolelta kun minä.

Ruutu: 8 ja 8,5 taas teki banaanin ja meni sivusta sisään...

Kaukot: 7 ja 8,5 kaukokirous siirtyi vaan toiseen kohtaan, nyt nousi kyllä ekalla käskyllä seisomaan, ja teki muuten upeat kaukot, mutta m-i vaihdossa ennakoi seisomista, ehti just nostaa takapään ennen kun annoin istu-käskyn. Höh, oli ollut mielettömän hyvät kaukot muuten, ei liikkunut milliäkään.

Yht. EVL2-tulos 247,75p ja sunnuntain kisan 12. sija. Yhteistulos 257,375p ja sijoitus 14. Hieno Step <3 Suomi on yksi maailman kovatasoisimpia toko-maita, siihen nähden tosi hyvä sijoitus! Jossittelu on aina hauskaa, onnistuneella paikallaistumisella olisi ollut kymmenen parhaan joukossa helposti, siitä lähti kuitenkin se 30p....