Viikonloppu vietettiin Ruokolahdella mun sukulaisten luona, koirilla oli niin mukavaa kun saivat juoksennella pihalla ja metsässä vapaina. Lauantaina treenasin jälkeä Stepsun ja Fisun kanssa, kun ihanat maastot olivat kerrankin aivan ulottuvilla. Stepin jälki oli 450m pitkä, 6 keppiä, jana joku 40m ja vasemmalle. Vanheni 1h 20min. Jana oli tosi hieno, ja jäljesti aivan superkivasti vieraan tekemää jälkeä, mutta harmillisesti vika keppi jäi, ja jouduttiin pyörimään siellä tosi pitkään etsimässä, ettei tarvisi lähteä ilman palkkaa pois metsästä. Keppi oli vaikeassa kohdassa kaatuneen pienen puun takana, juuri siitä kohdasta Step meni koko ajan yli nenä ylhäällä. Sille pitäisi varmaan alkaa kokeilemaan kaikenlaisia keppijekkuja, jos sillä vaikka saisi vähän lisää tarkkuutta tuohon keppien ilmaisuun. 

Fizz teki reilu 100m pitkän jäljen, yksi 90 asteen kulma ja nameja noin 2/3 askeleista. Meni taas ihan tosi kivasti, ainoastaan kulmassa pyöri hetken, muuten jäljesti tosi hyvin ja loppupalkka löytyi. Etenee juuri sopivaa, rauhallista kävelyvauhtia. 

Treenattiin myös paukkuja Fisun kanssa, ensin pari paukkua ihan vaan mun syötellessä namia ja sitten kaksi seuraamisessa. Namia syödessä ei reagoinut yhtään, seuraamisessa jättäytyi vähän taakse ekasta paukusta, näytti vähän siltä kuin ennakoisi liikkeestä istumista. Olen tainnut huomaamattani palkata paukun kohdalla aina Fisua kun se istuu, hups. 

Viikonloppuna Fisusta paljastui uusi, ei niin kiva puoli. Se onkin nimittäin kiero pieni kakkiainen! Perjantaina yöllä Fisu liukastui sisällä portaissa kun käytin koirat pissalla, ja lauantaina ei suostunut enää kulkemaan portaita alas itse, jäi vaan istumaan yläkertaan kurjan näköisenä. Aluksi se kannettiin alas, sen jälkeen yritin houkutella ja kutsua sitä alakerrasta, syöttelin namia ja viljelin nameja portaille. Ei mitään vaikutusta, namit kyllä söi iloisesti. Jossain vaiheessa sitten hermostuin pikku primadonnaan, ja komensin tiukasti että nyt tulet sieltä. Ja kas kummaa, ei ne portaat olleetkaan yhtään pelottavat, kipitti ihan itse alakertaan. Pieni porsas, esittää herkkää ja pehmeää ja saa sillä huomiota ja säälinameja. Ei näköjään saa lähteä tuohon mukaan ollenkaan, se _ei_ ole herkkä ja pehmeä ja siltä _voi_ vaatia asioita vaikka se ei niitä heti haluaisi tehdä. Ehkä se onkin ankerias eikä piraija!
Näyttääkin vähän kierolta!

2014-10-07%20Gava28vk-Fizz_00073.jpg

Sunnuntaina kisattiin Stepsun kanssa Lappeenrannassa agia pitkästä aikaa. Ohjelmassa 2 starttia, hyppäri ja agirata. Hyppäri oli ihan kiva ja helppo mutta aika pitkä (22 estettä). Rimat sekaisin eri korkeuksia. Ohjauksellisesti rata meni jokseenkin täydellisesti, Stepsu kulki ihan tosi kivasti ja kaikki käännökset onnistuivat. Harmillisesti tokavika rima alas, ihan suoralla eikä mitään järkevää syytä pudottaa, paitsi että rima oli 65cm korkeudessa :( Tylsää. Toinen rata oli huomattavasti haastavampi, puomille meno oli ilkeästi niin, että ohjaaja joutui kiertämään puomin alla olevan putken, ja koira siis väkisinkin odotteli puomilla jäljessä olevaa ohjaajaa. Lisäksi kepeillemeno oli hankala, kepit olivat vähän "piilossa" aan ja putken välissä, ja vielä niin, että keppejä ennen oli ohjaajan pakko vaihtaa puolta. Tämäkin rata meni yllättävän hyvin ohjauksellisesti, kepit löytyivät ja rimat pysyivät, mutta Step teki lentokeinun eli vitonen tältäkin radalta :/ Muille kontakteille pysäytin ihan kunnolla ja kyllä se niille pysähtyikin ihan nätisti. 

Fisu oli mukana katsomassa kisoja, ja pääsi tekemään ulkokentän lämppäesteillä pari hyppyä. Oli kovin innoissaan ja taisteli aivan hullun raivolla hihnasta, jolla palkkasin sen. Hallissa sisällä oli rauhallinen eikä kuumu ollenkaan vaikka muut tekevät agilitya. Itseasiassa Fizz-raukka paleli, vaikka sillä oli villatakki päällä. Nahkaeläin tarvitsee näköjään paksumman takin jo näillä keleillä. 

Maanantaina mulla on päivystyksen takia vapaa aamupäivä, ja käytiin tyttösten kanssa Ojangossa aksaamassa sen kunniaksi. Hain myös Ilonan mukaan karkeloihin. Aloitin Ilonana kanssa, tehtiin pientä radanpätkää, jossa aa, pari putkea, kepit, rengas, keinu ja puomi. Meni ihan yllättävän kivasti, keppejä tehtiin yhden ohjurin kanssa tai kokonaan ilman. Renkaan hahmotti nyt hyvin kepeiltä päin tullessa, putken jälkeen se oli puolestaan vaikeampi ja meni muutaman kerran ohi koko esteestä. Kontaktit toimii hyvin, ja kepeillä meni myös aika hyvin. 

Fizz pääsi treenaamaan nyt ihan kunnolla, kun piti saada se väsytettyä ennen päivystystä ;) Tehtiin ensin puomilla läpijuoksua, tällä kertaa puomina vanha, mattopäällysteinen sellainen. Hyvin kipitti menemään, ei arastele ollenkaan korkeaa puomia, hyvä hyvä. Sitten hyppytekniikkaa, ensin 4 hypyn perussarjalla 6,5 jalan välein 2 toistoa, ja sen jälkeen uutena juttuna etäisyyden arviointia 8, 9 ja 10 jalan välillä vikaan hyppyyn. Meni ihan superhyvin, ei yhtään räpellystä tai ylimääräistä väliaskelta mihinkään! Tauon jälkeen jatkettiin keinulla, ajattelin tehdä ensin vauvakeinulla pienen muurinpalikan avulla, mutta Fizz karkasikin keinulle ennen kuin ehdin laittaa mitään muurinpalikkaa sinne avuksi, ja eipä se näyttänyt mitään apua siihen tarvitsevan joten olkoon... Meni ihan reippaasti, kovempaa kuin viimeksi, mutta ei vielä ihan niin kovaa kuin haluan. Lopuksi vielä pituutta, ensin ihan yksittäisenä esteenä ja sitten kahden putken välissä. Pituuden meni joka kerta hienosti, mutta sen sijaan jälkimmäisestä putkesta luikahti kaksi kertaa ohi suoraan palkalle, vähän tuntui sellaiselta liukkaalta muutenkin :P

Stepsu jatkoi keppiteemaansa. Nyt tehtiin keppejä putkesta leikkauksella, hypyltä avokulmaan leikkauksella ja niin, että seisoin valmiina kepeillä mutta en auttanut kädellä. Nyt meni yllättävän hyvin, jotenkin tää avokulma tuntuu olevan helpompi kuin umpikulma. 

Tänään koulun jälkeen käytiin Jennin kanssa treenaamassa tokoa lähinurmella. Fizz teki luoksetulon stoppeja, ruutua, seuraamista, liikkeestä istumista, tunnaria ja molemmat paikallaolot. Alkaapa sillä olla jo melkoinen repertuaari liikkeitä, joita se jo osaa ainakin pieninä paloina! Luoksetulon stopit oli oikein hienoja, vähän ehkä vinoja? Ruutua eka yksi muistutteluksi lelun kanssa, sitten kolme näyttöruutua, joista kaksi tuttuun tapaan ja kolmas niin, että Jenni kävi näyttämässä ruudun. Toimi hienosti, varsinkin vika oli loistava, juoksi aivan suoraan ruutuun täysin keskelle ja siitä palkka. Seuraaminen tuntui nyt ehkä vähän matalata, mutta piti kyllä tosi hyvin paikkansa ja oli oikein skarppina. Liikkeestä istumiset toimii, joskin teputtaa vähän etujaloilla. Tähän pitää kiinnittää huomiota, kun itse liike tuntuu jo sujuvan niin hienosti. Tauon jälkeen tehtiin tunnaria ekaa kertaa ulkona. Ensin ihan vaan pari kapulan nostoa, nämä toimi aivan yhtä hyvin kuin sisälläkin, joten uskaltauduin kokeilemaan oman piilotusta. Tämäkin meni hienosti, Fizz tajusi heti jutun idean ja etsi kapulaa keskittyneesti ja hyvällä tempolla. Nosto oli oikein hyvä joka kerta (piilotin kolme kertaa). Sen sijaan odottaminen mun piilottaessa kapulaa ei oikein toiminut, olisi kovin mielellään tullut katsomaan, mitä mä kaivelen nurmikosta. Loppuun otettiin lyhyt paikkamakuu ja paikalla istuminen Rhon kanssa vierekkäin, tämä sujui oikein mallikkaasti. Fisun eka ryhmäpaikallaolo!

Kävin tänään myös hakemassa uuden aktivointikeinon Fisulle, nimittäin ahmivan koiran ruokakupin eli Dog Mazen. Fizz on ollut 8-viikkoisesta asti aivan sikamaisen ahne, olen edelleen joutunut turvottamaan sen nappulat koska se ei todellakaan pureskele niitä, vaan hullun raivolla kauhoo ruuan muutamassa sekunnissa kitaansa. Ruuan etsiminen ja syöminen olisi koiralle kuitenkin lajityypillisesti asia, johon koira kuluttaa paljon aikaa, ja se on järkevää tekemistä, jossa koira väsyy henkisesti mutta ei stressaannu eikä väsy fyysisesti. Erilaisia puruluita Fizz syö oikein mielellään, ja annankin niitä sille lähes päivittäin, mutta valvomatta en sitä uskalla jättää luita syömään, kun se saattaa niellä niitä kokonaisena. Barf voisi olla hyvä ratkaisu, raakojen luiden syöminen olisi mieluisaa ja terveellistä puuhaa Fisun kaltaiselle ahmatille, mutta tällä hetkellä opiskelijakämpän pakastintila ja opiskelijan rahatilanne ei anna siihen mahdollisuutta. Siispä kokeilin ruokakuppia, josta ruuan hotkiminen alle minuutissa ei kertakaikkiaan onnistu. Idea osoittautui toimivaksi, koska Fisulla kesti iltapalansa (1,5dl nappulaa) syömisessä lähes 15min sen 30sek sijaan!!! Tässä tyylinäyte videolla.

IMG_0238.jpg