Uusivuosi tuli ja meni, ja voi koira-raukkoja, niillä oli rankkaa :/ Sarahan on oikeastaan aina pelännyt vähän raketteja, ei reagoi hirveän voimakkaasti, mutta kyllä mä siitä näen että tuntee olonsa epämukavaksi. Sisällä onneks rentoutui melko hyvin, kun sain kaikki ikkunat peitettyä ja valot oli päällä. Stepsu-raukalla oli kyllä tosi kurjaa, se pelkää ihan kunnolla. Sisällä oli levoton, ja ulkona ei voinut edes pissalla käydä kun pelotti niin paljon. Hakee musta turvaa, tunkee ihan jalkaan kiinni ja pälyilee taivaalle. Parempi kuitenkin niin, kuin että lähtisi paniikissa juoksemaan karkuun. Kovasti mietitytti, että kestääkö enää paukkuja tämän jälkeen, kun on taas yhdistänyt näköelämyksen ääneen. Stepsuhan pelkää enimmäkseen sitä ilotulitteiden valoa, ei niinkään ääntä.

Käytiin tiistaina treenaamassa tokoa koulun pihalla, tehtiin molempien kanssa seuraamista, ruutua, merkkiä, noutoa, Saran kanssa myös luoksetuloa. Stepsu teki ensin, ja just kun treenattiin seuraamista, jostain kuului taas paukkuja, mitään ei onneksi näkynyt. Step laittoi korvat luimuun, mutta jatkoi normaalisti työskentelyä, ei paineistunut! JEEE!!!!! Uusivuosi ei siis näytä juurikaan vaikuttaneen paukkujen sietoon, ainakaan tämän perusteella. Vitsi miten ihanaa! Step teki tosi kivasti, seuraaminen oli nättiä, ruudut hyviä, merkit aluksi vähän vajaita, paransi kuitenkin loppua kohden. Noudot tosi vauhdikkaita, ei meinannut kyllä heti irrottaa, jossain vaiheessa vaihtoi taas lelun kapulaan. Hassu :) Sarppa oli kans oikein hyvä, seuraamisessa painoi aluksi ihan sikana, mutta tasaantui nopeesti. Ruutu oli hyvin muistissa, ja merkit tosi hyviä Saraksi. Noudossa vauhtinouto toimii edelleen, ja luoksetulot vähän turhankin vauhdikkaita, törmäsi ihan kunnolla...

Keskiviikkona sitten ekat agitreenit BATin valkkuryhmässä. Sieltä oli sen verran väkeä pois, että treenasin molemmilla. Pete oli suunnitellut meille radan, ketään varsinaista kouluttajaa meillä ei ollut, vaan kaikki katsoivat ja kommentoivat toisten suoritukset. ATD:n ryhmässä on ollu sama systeemi joskus, mutta siellä se ei kyllä toiminut, mutta tuolla toimi tosi hyvin! Kaikki oli ihan oikeesti mukana "kouluttamassa" toisia, ja voi miten paljon enemmän 5 silmäparia ehtiikään nähdä :D Saatiin tosi tehokasta treeniä, Saran kanssa mulla tökki ennakoiva valssi, persjätöissä en muistanut ottaa koiraa mukaan, kepeillä ohjaan liian epämääräisesti, pitäisi joko mennä reilusti törkkäsemään tai sitten antaa tilaa hakea itse, ei mitään välimuotoja!!! Stepin kanssa olikin sitten vähän eri jutuissa ongelmia, eli päällejuoksussa oli noin miljoona ongelmaa, ei ihme ettei ne koskaan toimi :) Muutan juoksulinjaani, en katso koiraa, huidon käsillä epämääräisesti, olen väärässä paikassa, olen myöhässä.... *huoh* saatiin kyllä pari ihan hyvääkin. Toinen ongelma oli kepeillä persjättö, ei meinannut kestää. Täytyy kädellä auttaa, jos meinaan saada pysymään kepeillä. Stepsun kanssa ei kuitenkaan ollut ongelmaa valssissa, eikä persjätöissä, eli jotain ehdin oppia Saran kanssa treenaamalla :) Tehtiin molempien kanssa myös puomin alasmenoa sellaisella minipuomilla, Step oli pätevä, Sarakin ihan ok.