Ollaan viime päivät tehty lähinnä nenähommia koirien kanssa. Tunnaria ollaan otettu joka päivä Stepin kanssa, ihan kohtalaisella menestyksellä. Vääriin se ei ole enää koskenut, mutta välillä kylläkin herpaantuu etsimään niitä olemattomia nameja. Palaa kyllä itsenäisesti kapuloille ja etsii oman, mutta nuo turhat naminetsintäkierrokset saisi kyllä jäädä pois. Ollaan tehty erilaisissa järjestyksissä, kerran kapulat oli tooooosi pitkässä rivissä (joku 15 kapulaa..), ihan hienosti Step malttoi nuuskia kaikki. Sellainen epämääräinen läjä, jossa oma on keskellä, on selkeästi vaikein Stepille.

Tänään käytiin Puolarmetsässä treenaamassa jälkeä. Stepin jälki oli joku 250m pitkä, 5 keppiä ja pieni jana, jälki lähti oikealle, vanheni n. 40min, ja merkkaamaton janaa ja vikaa keppiä lukuunottamatta. Meni ihan sairaan hyvin! Jana ihan loistava, heti nappasi oikean jäljen.  Jäljesti oikein kauniisti, kahden ison polun ylitys ei tuottanut ongelmia, kaikki kepit nousi! Hieno Step! 

Saran jälki oli n. 400-500m pitkä, vanheni 1,5 tuntia, keppejä 6 ja janalta lähti oikealle, kulmia 2kpl. Jälki kulki polun yli, ja jälkeä tehdessäni näin että joku sauvakävelijä meni polkua pitkin, eli ainakin yksi harha siinä oli. Alku meni tosi hienosti, jana hyvä ja ei ottanut takajälkeä, 3 ekaa keppiä nousi hienosti. Polun ylityksessä varmisteli vähän, mutta selvitti kuitenkin ongelman itse, hyvä. Kolmannen ja neljännen kepin väli oli tosi pitkä, ja siinä tuli vastaan vanha tuttu ongelmamme. Jos keppien välit on pitkiä, Sara helposti "imeytyy" jälkeen, ja ei ilmaise enää keppejä. 4-kepin kohdalla oli ihan jäljen päällä, aivan varmasti sai hajun, mutta ei nostanut. Otin takaisin, ja nyt ilmaisi. Seuraava oli taas kaukana, ja sama juttu! Hyi possua! Kepin jälkeen otin lisää painetta liinalla, ja vaadin tosi tarkkaa työskentelyä. Se auttoi, ja vika keppi nousi hienosti. Näköjään mun pitäisi enemmän pidättää sitä liinalla, kun muuten se juoksee keppien yli.