Perjantaina päästiin kerrankin ajoissa koulusta, niin ehdittiin viettämään varsin aktiivinen iltapäivä koirien kanssa. Ensin käytiin Emman ja poikien kanssa tokoilemassa Alepan hiekkakentällä, ja pienen päikkäritauon jälkeen siirryttiin Ojankoon aksaamaan. Tokossa Fizz teki ruutua, luoksetuloa ja seuraamista. Ruudussa halusi taas kovasti jäädä etureunalle, korjaa kyllä taaemmas aina mutta olisi kiva jos menisi suoraan oikeaan kohtaan :/ Mun tekemillä näytöillä menee paremmin kuin jonkun muun tekemillä. Luoksetulot oli niin hienoja <3 Vitsit olen tyytyväinen pikkukalaan, se tekee niin makeita stoppeja :) Tehtiin myös pari vauhtiluoksetuloa (tulee miljoonaa) ja luoksetulon loppua lyhyellä matkalla niin, että hyppää mua vasten palkattavaksi. Tämä tuntuisi toimivan, ei ole nyt taas tökkinyt mua. Se mikä ei toimi, on sivulletulot. Pomppaa aina vaan, enkä saa sitä pois. Seuraaminenkin oli aivan tosi levotonta, pomppii ja painaa tässäkin. Vähän rauhottui kun kävelin itse hitaammin. Tehtiin myös pitkästä aikaa kontaktitreeniä, eli Emman ja Piipan treenatessa eteenemnoa mentiin ihan tarkoituksella lähelle, ja palkkailin Fisua sivulla istumisesta ja kontaktista. Tämä kyllä toimii oikein kivasti.

Aksassa Stepsu teki pelkästään haukkuja kontakteilla. Ei tehty edes yhtään kokonaista kontaktiestettä (onnistuin hillitsemään himoni!!) vaan ihan pelkkää alastuloa haukuilla. Kokeilin nyt etupalkkaa, ja se toimi!!!!! Haukut saa Stepin rentoutumaan ja yrittämään, eikä mitään kyttäämistä tai jähmeilyä nähty!

Fizz teki putkia ja puomin kontaktia. Rakensin neljästä putkesta pienen putkirallipätkän, tavoitteena ihan pelkästään saada lisää imua putkiin. Tehtiin myös putkien ohessa jo ihan ohjauskuvioitakin, nimittäin takaaleikkausta ja sokkaria putkella! Fizz oli oikein pätevä, ei mokannut kertaakaan :) Puomilla tehtiin alastuloa ensin namien kanssa ja sitten lelua heittämällä ja etupalkalla. Kaikki toimi! Etupalkalla tekee ehkä aavistuksen hitaammin, mutta tekee silti, ja siinä tietysti fokus on parhaiten edessä. Tässä video 8kk Fisun treeneistä.

Launtantaina aamupäivällä käytiin Jakomäessä treenaamassa viestiä Fisun ja Tuhman kanssa. Kala juoksi ensin, ja tehtiin taas niin, että Emma lähti metsäpäähän. Eka matka oli vajaa 100m ja jäljet n. 50m. Otettiin ääniavut tokalle ja neljännelle matkalle, mulle päin arvelin Fisun juoksevan ongelmitta. Heti ekalla pätkällä saatiin vielä häiriötäkin, kun aivan viestiradan vieressä käveli koiranulkoiluttaja koira vapaana, ja jäi vielä siihen heittelemään keppiä. Fizz ei siitä häiriintynyt vaan juoksi ihan hienosti oikeaa reittiä. Kokeilin nyt ekaa kertaa pyytää Fisua itsumaan ennen lähetystä, totteli oikein kiltisti eikä siitä mitenkään hämmentynyt. Sen sijaan jälkipätkillä oli taas ongelmaa, oli juossut ihan omia reittejään ja viimeisellä matkalla ei muistanut, minne suuntaan piti lähteä, ja tarvitsi uuden lähetyksen ennen kuin löysi perille. Tosi hassua, miten koiralta voi puuttua ihan täysin suuntavaisto! Motivaatio tuntuisi kyllä olevan kunnossa, en usko, etteikö Fizz haluaisi juosta, se vaan vaikuttaa vähän blondilta ja juoksee mihin sattuu.

Viestitreenien jälkeen mentiin Ojankoon juoksemaan 3 aksastarttia BATin omissa kisoissa. Eka rata oli hyppäri, aika vaikea sellainen, kun yli 50 maxista vain 4 onnistui tekemään nollan... Stepsun rata kaatui jo heti 4. esteen jälkeen, Step meni aivan pokkana mun valssista läpi ja hyllytti väärälle esteelle, hyi muffia! Muutenkin oli vähän huolimaton, tiputti muurinpalikat ja kaatoi yhden siivekkeen. Toka rata oli helpompi, aika kiva ja ihan sujuva. Step kulki aika kivasti, itse olin ihan myöhässä ja puomia edeltävä kaarros valahti ihan kunnolla, kävi melkein puomilla asti. Kontaktit oli lisäksi hitaat, mutta nyt ainakin teki ne eikä yrittänyt loikkia. Ihan ok nollalla maaliin, sija 5. Kolmas rata oli melkeinpä sama kuin toinen rata mutta toisin päin. Tällä radalla Stepsu tuntui vähän hitaammalta, vaikka etenemä oli nopeampi (??). Ihan sujuva rata tästäkin, ja nolla sijalla 6. Vihdoin, nyt on tuplanolla odottamassa ensi kesän arvokisoja :) Tässä videolla Stepsun radat, myös sähellys-hylky.

Siis nää Tending-koirat on kyl ihan tosi aktiivisia...

IMG_7597.jpg

Taitaa tulla tylsiä ohjelmia kun Fisua haukotuttaa

IMG_7595.jpg

"Runsas television katselu on yhdistetty ylipainoon ja muihin terveysriskeihin useissa tutkimuksissa." O-ou...