Joka päivä ollaan treenattu. Ja joka päivä ollaan myös kastuttu. Mikä siinä on että koko ajan sataa! Keskiviikkona erityisen märät hakutreenit Korsossa, otin Saralle 3 ukkoa ja 3 tyhjää, ja yllättäen meni ihan perseelleen! Sara on ollut tosi hyvä lähiaikoina, en tiedä mikä aivottomuus nyt iski. Eka tyhjä vasempaan etukulmaan, lähti ihan vinoon, huusin pois. Lähetin uudestaan, lähti taas vinoon (sinne samaan mihin ekallakin). Huusin pois ja menin vähän pidemmälle lähettämään, nyt lähti suoraan ja teki ihan ok piston, huusin pois (en ymmärrä miksi? Teki kapean piston, olis kannattanut antaa vaan tehdä töitä itse silläkin uhalla että olisi löytänyt seuraavan ukon jo tällä pistolla...). Sitten oikeaan etukulmaan, siellä ukko n. 30m aluetta eteenpäin, tähän kiintorulla. Teki hienon piston, ja löysi ukon, oli ottanut rullan mutta pudottanut jossain vaiheessa, koska mulle tuli ilman rullaa. Luulin tietysti ettei ollut löytänyt, ja menin lähettämään uudestaan etulinjalta. Ihmettelin, kun lähti tosi määrätietoisesti oikomaan, ja meni siitä suoraan maalimiehelle. Vasta siinä vaiheessa kun maalimies huuteli että tulenko hakemaan koiran niin tajusin, että Sara olikin jo käynyt ukolla ja teki nyt näytön sinne. Voi perseen perse, maalimies ei tietenkään ymmärtänyt, ettei Sara ollut tuonut rullaa loppuun asti, ja palkkasi vaikka liina ei roikkunutkaan perässä. Tosi kiva, Sara sai nyt sitten palkan siitä että pudotti rullan... Yritimme huudella seuraavalle ukolle, että otetaan siihen ilmaisu suorapalkan sijaan, ei kuullut ja Sara sai siitäkin suorapalkan. Sinne sentään ok pisto. Sitten toiselle puolelle tyhjä, se oli ihan ok. Vasemmalle tyhjä, lähti työskentelemään taaksepäin. Yritin huudella jos olisi tajunnut kääntyä, mutta ei, teki takapiston ja tuli pois. Laitoin uudestaan, taas sama juttu! Tosi outoa, yleensä on työskennellyt hyvin eteenpäin. Lähetin vielä kolmannen kerran, taas kääntyi taaksepäin, argh! Luovutin, ja lähetin toiselle puolelle, sinne sentään ihan ok suora pisto ja löytö. Mutta kyllä otti päähän se ilmaisusekoilu. Otettiin lopuksi vielä yksi rullantuonti, ei meinannut ottaa rullaa, yritti vaan kaivella maalimieheltä palkkaa. Mur!

Aksatreenitkin oli kauheat, satoi ihan kaatamalla, oli nälkä ja väsytti, ja rata oli vaikea. Kouluttaja Timo Rannikko joutui kuuntelemaan mun valitusta siitä kuinka huonoja me ollaan. Ja huonoja me sitten oltiinkin. Päästiin varmaan pisimmillään 5 estettä putkeen ilman virheitä. Jotain positiivista, kepit toimi hyvin eikä rimoja tippunut.

Torstaina uudelleen Ojankoon, kävin ennen aksatreenejä tekemässä Stepille janatreenin. Otin Stepin katsomaan, seisoin hetken janalla ja heiluin siinä, ja laitoin n. 5m janasta purkin, missä oli kissanruokaa. Jälki oli ihan superlyhyt, ehkä 30m ja päässä keppi. Vanheni sen aikaa kun kävin tutustumassa rataan. Sitten Step uudestaan janalle, itse jana oli hyvä, etenee rauhallisesti ja nokka maassa, meinasi napata jäljen ilmavainulla liian aikasin, mutten päästänyt, vaadin että menee suoraan jäljelle asti. Siitä nappasi ihan hyvin, ja lähti heti oikeaan suuntaan. Purkin löysi, ja toi mulle. Kepinkin nosti ihan hienosti. 

Agitreeneissä tehtiin samaa rataa kun eilen, heti oli paljon parempi fiilis kun ei satanut niin paljoa! Step oli pätevä, päästiin heti ekalla yrittämällä melkein koko rata läpi nollalla :) Yksi viskileikkaus tuotti ongelmia, vaihdoin siihen persjätön ja olikin heti paljon parempi. Myös kepit tuotti ongelmia, pujottelu meni kohti putkea, lopetti useamman kerran kesken. Laitoin tokavikaan väliin ohjurin, nyt meni hyvin. Myös umpikulma putkella oli vaikea, ei meinannut hakea itse. 

Eilen käytiin treenaamassa tokoa, ja tein taas janatreenin Stepille. Näki kun tein jäljen, laitoin taas purkin ja yhden kepin, jälki oli joku 50m pitkä ja vanheni 45min. 

Tokossa treenasin Stepin kanssa luoksetulon stoppia pitkällä matkalla, oli ihan kohtalaisia. Ennakoi, mutta sille ei nyt voi mitään. Otettiin ohjattua, keskityin nyt kapulan sivulletuomiseen. Kokonaisena ei vielä muista, mutta jos otan pelkän kapulan tuonnin, tuo hienosti sivulle molemmilta puolilta. Sitten seuraamista, tuntui vaihteeksi taas ihan kivalta. Sitten tunnaria, oman piilotusta ja kapulan tuomista. Oman piilotus oli hyvä, etsii tosi rauhallisesti. Kapulan tuonnissa palkkasin kun ei korjannut otetta, aivan sama vaikka tuo kapulan ravilla. Sitten kaukoja, taas takkusi s-m vaihto! Lähietäisyydellä ok, mutta kaukana ei toimi, siirtää etutassuja. Otin sitä sitten apunamilla, sillä toimii kyllä 100% varmasti.

Sara treenasi seuraamista, jäävät, ohjattua, luoksetuloa ja kaukoja. Seuraaminen oli tosi hyvää, tuntuu reippaalta ja innokkaalta. Ohjatussa palkkasin merkiltä, ja otin noutoa sitten niin että vein Saran merkille. Hyvin hakee, ei mitään epäröintiä. Jäävät toimii kaikki hyvin pk-tyylillä, mutta huomaa ettei tokoa olla sen kanssa juuri treenattu, paikalla seisominen on kärsinyt huimasti, meinaa koko ajan kääntyä kun kävelen sen taakse. Treenasin siis paikalla seisomista, sitä täytyy nyt muistaa ottaa uudestaan ennen koetta. Luoksetulossa ajattelin ottaa maahanmenoa, mutta ennakoikin niin paljon että otin pelkkää suoraa. Kaukot oli tosi hyvät, jopa s-m 15m etäisyydeltä! Jee!

Sitten Stepin kanssa janalle, jana oli taas tosi hyvä, nappasi jäljen eka väärään suuntaan, kääntyi kyllä itse ympäri, mutta oli jotenkin aika hätäinen, hukkasi jäljen ja lähti kiskomaan jonkun polun suuntaan. Kiskoin sen takaisin, ja löysi siitä purkin. Toi sen taas mulle, ja puri mua sormeen siinä odotellessaan että saan purkin auki. Auts. Jäljesti jotenkin tosi hätäisesti, onhan se kauhean innokas mutta pyörii ja tarkastelee paljon. Läheisellä polulla kulki ihminen koiransa kanssa, siihen ei reagoinut yhtään. Kepin nosti onneksi hyvin.