Nyt on pakko vähän hehkuttaa! Tänään oltiin BATin agikisoissa Ojangossa, jo lähtiessä oli sellainen fiilis että nyt se vika serti muuten tulee, vaikka jouduttaisi väkisin vääntämään! Ennusmerkit oli oikein hyvät, viime vuonna BATin kisoissa samoihin aikoihin vuodesta Sara sai ensimmäisen nollavoittonsa agin kolmosluokasta. Kisapaikkana silloinkin Ojanko, ja oltiin luokan viimeisiä lähtijöitä. Tänään sama juttu, jälleen oltiin luokan vikoja ekalla radalla! Kaikilla radoilla tuomarina Heidi Viitaniemi. Eka rata oli ihan mukavan oloinen, alun tiukka käännös kakkoshypyltä kolmoselle tuotti monelle ongelmia, ja lisäksi monen koira karkasi Aa-putki yhdistelmässä Aalle, mihin oli ihan suora linja edelliseltä hypyltä, putken pää oli vähän vinossa Aan alla. Sara kääntyi sairaan nätisti kakkoselta, keinu oikein nopea. Jäin vähän jälkeen keinun jälkeisellä putkella, enkä ehtinyt kääntämään kunnolla ennen seuraavaa hyppyä. Sara luki ohjauksen leikkaukseksi, ja kääntyi eri suuntaan kun oltin suunnitellut. No, menihän se sieltäkin... Okseri jännitti mua, mutta nätisti hyppäsi. Puomin ylösmenon loikkasi mun murahduksesta huolimatta varsin ylös, olin ihan varma että saatiin virhe siitä, mutta radan toisella laidalla olleet katsojat sanoivat että koski kyllä kontaktin ylälaitaan. Nollalla maaliin, jee! Kokonaisuutena oikein sujuva rata. Olin kuitenkin varma, ettei riitä ainakaan voittoon, kun hallitseva suomenmestari borcol Vimma teki tosi nopeen nollan. En voinut uskoa korviani, kun kuuluttaja kuulutti: "...ja viimeinen koirakko putsasi pöydän tehden nollan luokan nopeimmalla ajalla!" Tulos 0vp ajassa -10,05sek, sija 1/31, SERT-A ja Sarasta tuli Suomen Agilityvalio!!! Meidän taival agilityssa on ollut varsin pitkä ja kivinen, joten tämä valionarvo tuntuu kyllä aivan mielettömän hyvältä, sen eteen on tehty todella valtava määrä töitä! Ja mikäs sen mukavampi, kun tavoitteet täyttyvät ja vielä tyylillä! Saran kaikki agisertit on tulleet voiton kera, eikä ole tarvinnut lähteä mihinkään kyläkisoihin niitä metsästämään, ihan suosiolla ollaan pysytelty täällä etelässä. Tässä video

Kaksi muuta rataa meni sitten ihan metsään, mutta ei haittaa! Tokan radan vaikea alku meni sairaan nätisti, mutta sitten ohjasin huolimattomasti ja Sara luiskahti hypystä ohi, ja hyl, loppurata sinkoiltiin vähän sinnepäin-meiningillä... Vikalla radalla alkoi Saralla jo tulla rimoja alas, taisi olla sen verran väsynyt, kun treenattiin kontakteja ja niistoa lämppäesteillä ratojen väleissä. Eka ja neljäs rima alas, ja mä lopetin ohjaamisen. Tehtiin kontaktit kunnolla, ja siinä se, eli hyl.

Aika uskomatonta, Sara on juuri täyttänyt 5v ja se on valio kolmesta eri käyttöpuolen lajista! Saran tittelirivi alkaa olla jo oikeasti aika vakuuttava: FI AVA FI TVA FI KVA M-09 VK3 JK1 BH AD Moonlight Mania's Charisma. Huh, siinä riittää kirjottamista! Vain kaksi bordercollieta Suomessa Saran lisäksi on saavuttanut valionarvon kolmessa eri harrastuslajissa... Jonkin verran on sellaisia kolmoisvalioita, joilla yksi valionarvoista on mva, mutta se on kuitenkin vähän eri juttu. Sarasta tuskin muotovaliota tulee, joten katsotaan, minkä harrastuslajin opettelemme seuraavaksi :) En usko, että tulen ikinä saamaan toista yhtä hyvää harrastuskoiraa kuin mitä Sara on, joten täytyy ottaa kaikki ilo irti tästä kultakimpaleesta <3 Ihanaa on harrastaa tälläisen koiran kanssa, kun tietää, ettei mikään laji jää koiran ominaisuuksista kiinni!