Eilen oltiin illalla aksaamassa, Timo oli kehitellyt oikein hauskan ja vauhdikkaan radan, siinä sai JUOSTA (sekä mä että koira) ja leijeröidä ja irrota, mutta myös tiukkoja käännöksiä ja esteen ohituksia vauhtikaahotusten jälkeen. Tykkäsin!! Stepsu oli tosin vähän vallaton, meni aika kovaa ja ihan ei ollut parasta Stepsua, vähän meinasi valua siellä täällä ja muurilta kääntyminen oli ah niin vaikeaa. Mutta sokkaripätkät rytmittyi kivasti, ja putken pään ohitukset ei ollut yhtään vaikeita kiltille pikku-Muffille. Ryhmästä oli sen verran pois että treenasin Sarankin kanssa, tarkoitus oli ottaa vaan lyhyt treeni ja sitä se olikin, ehkä 40sek? Eli aikalailla sujuvalla nollalla rata läpi ekalla yrittämällä. Sarmu <3 <3 <3

Tänään tentin jälkeen mentiin Lean kanssa Ojankoon nauttimaan aurinkoisesta perjantai-päivästä, treenattiin pihalla ensin tokoa, sitten lenkille, seuraavaksi agilitya ja lopuksi uudestaan lenkille. Tokossa tehtiin Zerolle ja Stepsulle EVL-katsaus, kun ilmosin Stepsun kokeeseen 3.5. Tehtiin eka paikallaolot, sitten toisella kentällä seuraaminen, luoksari, ruutu ja hyppynouto, ja tähän väliin tauko ja siirtymä toiseen kehään missä zeta, ohjattu, tunnari ja kaukot.

Paikalla istuminen: hyvin istui, Lean kanssa ei ahdistunut yhtään. 

Makuu: hyvin alas, makasi rauhassa, sivulle ehkä pikkuisen vajaa.

Seuraaminen: pääasiassa ihan hyvää, muutamaan otteeseen pikkusen kyttäsi ruutua. Juoksun käännökset huonoja ja peruutuksessa poikitti.

Luoksetulo: sikahieno!!!! Jotain mystistä on tapahtunut koska stoppi oikein napakka ja maahan tipahti myös tosi nopeesti. Jes!!!

Ruutu: merkille ok, ruudussa ihan keskelle mutta maahan jostain syystä tosi hidas.

Hyppynouto: ei mitään vikaa, ihan hieno, toi eteen.

Zeta: järkkä maahan-seiso-istu, kaikki jäävät oikein, mutta vikassa seuraamispätkässä kyttäsi hulluna kun vikan merkin vieressä oli yksi ohjatun kapuloista, tästä huomautin ja vaadin kunnon kontaktin.

Ohjattu: edelleen kauhee kyttäfiilis, merkillä jäi tosi vinoon ja en kelpuuttanut. Jouduin lähettämään ties kuinka monta kertaa ennen kuin suvaitsi mennä suoraan, korjauksella meni kyllä aina mutta en päästänyt kapulalle ennen kuin teki ekalla käskyllä suoran merkin. Itse nouto ihan hyvä.

Tunnari: vähän oli epävarma jostain syystä. Tarkisti moneen kertaan ja toi aika hitaasti, oli kuitenkin ihan korrekti eikä maistellut vääriä. Ei pyöritellyt yhtään kapulaa!

Kaukot: Lea sähläsi liikkurina ja jouduin palaamaan takaisin Stepsun luo kertaalleen, meni ehkä vähän hämilleen eikä noussut ekalla käskyllä ekaan vaihtoon. Muut vaihdot tosi hyvät, eikä liikkunut milliäkään.

Kaikenkaikkiaan ollaan siis oikein hyvällä mallilla, eka kehä oli tosi hyvä kokonaisuudessaan ja tokassa kehässäkin ainoa oikea virhe oli kaukojen tuplakäsky. Merkkeihin pitäisi saada suoruutta, mutta tästähän ollaan taisteltu jo vuosikaudet huonolla menestyksellä, tuskin siis ongelma ratkeaa tässä kuukauden sisään kuitenkaan... Kaukoihin ja tunnariin lisää varmuutta ja istumiseen hyviä onnistumisia, niin eiköhän näillä pärjätä.

2014-03-08_00101-normal.jpg

Kuva: Tiia Hämäläinen

Sitten Ilona-aksaa. Tehtiin keppejä, rengasta, pieniä radanpätkiä ja puomia. Kepeillä ensin viidellä verkolla, tehtiin nyt vauhdin kanssa eli putkesta kepeille. Meni tosi hyvin, otin heti alussa jo 3 verkkoa pois niin että alussa ja lopussa oli yksi verkko. Näin meni oikein hienosti radan osana, mutta sitten kun otin verkot kokonaan pois, niin ei osannut muuta kuin yksittäisenä esteenä, eli vielä liika vauhti saa Ilonan hätäilemään ja menee väärin sisään. Ilman vauhtia meni taas oikein hienosti, useamman kerran virheettä. Renkaalla tehtiin ensin niin, että Lea oli apuohjaajana palkkaamassa, ja kun meni ok, niin kokeiltiin ilman apuja. Pari kertaa meni jostain väliköstä, mutta myös useampi onnistunut toisto ilman apuja nähtiin, jee :) Tehtiin myös pientä radanpätkää, jossa oli pari hyppyä, putki, keinu, muuri, aa ja rengas vikana, ja Lea palkkaamassa renkaan jälkeen. Meni tosi kivasti, ja oikeasti KOVAA!! Keinu radalla toimii hyvin, aalla meni pari kertaa längen sivusta. Sitten vielä puomia, kokeilin nyt ilman namialustaa, ja hyvin meni! Ei haitannut yhtää ettei alusta ollut siellä, nätti 2on-2off kontakti ja jäi siihen vaikka juoksin ohi. Hyvä Ilona!