Viime viikolla tiistaina käytiin pitkästä aikaa Elinalla Turussa treenaamassa aksaa. Kolmen koiran ryhmästä oli jo valmiiksi yksi pois, ja toinenkin alkoi ontumaan parin esteen jälkeen, joten saatiin aivan ruhtinaallisesti treeniaikaa, melkeinpä yksityistunti. Radalla oli ideana testailla koiran teknistä osaamista, hallinnan ja irtoamisen tasapainoa. Fisu tuntui tosi kivalta, tuli tosi hyvin ohjauksiin ja luki rataa nätisti. Ei ehkä mennyt aivan niin täysiä, eikä karjunut, eli taitaa valeraskaus vähän vaikuttaa. Varsinaisen treeniradan lisäksi tehtiin itsenäisesti esteen ohituksia, eli kahden hypyn välistä piti saada koira kuljetettua ilman, että hyppää hyppyjä. Fisu tuli yllättävän hyvin näihinkin, vaikka paljoa ei olla tälläisiä treenattu. 

Viikonloppuna käytiin Helsingissä viemässä osa muuttokuormasta säilöön, ja käytiin samalla reissulla Ojangossa Fisun kanssa korkkaamassa kisavuosi agilityssa. Tavoitteena tehdä onnistuneet aat kahdella agiradalla, ja ottaa tuntumaa Ojangon pohjaan. Kaikilla radoilla tuomarina Seppo Savikko, ja radat olivat yllättävän vaikeita! Ekalla radalla melkein 50 koiran maxi-luokassa tuli vain yksi nolla! Fisu kulki kaikki radat tosi kivasti, ja molemmilla agilityradoilla teki ihan siistin aan, jessss! Ekalla selvittiin kaikki vaikeat kohdat tosi nätisti ja sujuvasti, mutta kepeillä sisäänmenossa meni kakkosväliin, ja puomin jälkeen tiputti riman, eli 10vp. Toka rata oli hyppäri, se oli kaiken kaikkiaan ihan sujuva rata, pikkuisen ehkä tuntui hitaalta ja tuntui, että ehdin vähän liiankin hyvin kaikkiin ohjauksiin, eikä karjunut juuri lainkaan, eli ei taida mennä ihan täydellä vauhdilla. Kuitenkin ilmeisesti ihan riittävän kovaa menee, vaikka ei menisi edes täysiä, koska nollalla sija 1./45 :) Vikalla radalla olin suunnitellut ohjaukset sen mukaan, miten kulki kahdella ekalla radalla, mutta jostain syystä tälle radalle Fisse pisti sitten jonkun turbovaihteen päälle, karjui täyttä kurkkua ja olin myöhässä aikalailla koko radan :D Jotenkin ihmeellisesti saatiin pelasteltua niin, että tuli vain yksi rimavitonen, joka sekin oli mun oma vika, kun karjuin riman päällä ollessani myöhässä. Pelasteluvitosella ylivoimaisesti nopein aika, ja jos ei itse saatu ranking-pisteitä, niin eipä saa muutkaan kuin muutaman hassun pisteen, kun aikaero Fisuun oli niin iso ;) Tässä videolla kaikki viikonlopun radat.

15965451_10154950059996170_4648746621424

Tokot on sujuneet nyt aika kivasti. Viime viikon torstaina käytiin Marjon kanssa Peppursuolla ulkokentällä treenaamassa, kenttä oli jännästi osittain luminen, osittain kohmeista ruohoa. Merkit ja kapulat erottuivat laikukkaasta pohjasta tosi huonosti, mutta Fisu tsemppasi yllättävän hyvin, ja löysi ruudun ekalla yrittämällä, tosin pienen mutkan kautta, ja ohjatussa yritti vain kerran keskikapulalle. Tunnari tehtiin myös, ja siinä teki vähän vaihtelevasti. Eka oli vähän haparoiva ja taisi maistaa väärää, toka tosi hyvä. Sitten, kun tehtiin ihan vaan läheltä pelkkää haistelutreeniä, niin teki muuten tosi hyvin, mutta kertaalleen taas ihan pokkana yritti tuoda väärän. En kyllä tajua, mikä ihme juttu tuo on, näyttää haistelevan keskittyneesti, tarkentavan ja ottavan ihan harkitun päätöksen perusteella väärän. Mietin jo, että onko mulla voinut kapulat mennä sekaisin, ja väärät haisee omalta, mutta tässä välissä vaihdoin kertaalleen uuden satsin vääriä, eli sekään ei ole mahdollista.

Viikonloppuna tehtiin tunnaria Ojangossa kisaratojen välissä hallin nurkassa, ja siellä puolestaan Fisu yllätti todella positiivisesti! Kaksi aivan täydellistä tunnaria, todella rauhallinen ja keskittynyt haistelu, otti itsevarmasti oman heti kun tuli kohdalle ja toi ripeästi, vaikka ympärillä kulki ihmisiä ja koiria ja kamala meteli. 

Tänään aamulla käytiin treenaamassa Tassukalliolla, tarkoitus oli mennä pikkuhalliin treenaamaan, mutta ei päästy, kun kentän ovi oli jäätynyt kiinni. Treenattiin sitten viereisessä koirapuistossa, joka onneksi oli tyhjä ja suht hyvin tallautunut lumesta. Aloitettiin zetan/kierto-ohjatun asennoilla, ne meni kaikki kerrasta oikein sekä seuraamisen että luoksetulon yhteydessä. SItten pari luoksetulon loppua, ne oli myös aika kivoja. Sitten ruutua, muutama paikan haku, ja sitten loppuosaa. Maassa ollessa vähän kuikuili, joten palkkasin yhden yllärinä, ja sen jälkeen oli huomattavasti skarpimpi. Loppuosa muuten ok, mutta jäi seisomaan kun pysähdyin, joten tehtiin muutama toisto pelkkiä seuraamaan tuloja. Sitten kaukoja, teki taas ihan tosi kivoja ekoja vaihtoja, oli jotenkin ihan poikkeuksellisen täpäkkänä. Lopuksi vielä pari toistoa eteenmenon korjauksiin suuntakäskyillä, nekin meni kaikki kerrasta oikein.