Loppuviikko jatkui koirien osalta hyvin aktiivisena. Torstaina aamusta ajeltiin taas Leenalle paimentamaan, ja pysähdyttiin matkalla ottamaan nopeat tottikset. Sara teki pienen pätkän seuraamista Lean ampuessa, molemmat esteet ja eteenmenon. Ampumista hätkähti vähän (ei olla ammuttu aikoihin) ja tokasta paukusta ryhdistäytyi seuraamisessa. Hyppy meni hienosti, ja este kans. Eteenmenokin oli nyt ihan suora, kun bongasi pallon sopivasti vähän juostuaan. 

Paimennuksessa treenattiin tällä kertaa flänkkejä, poispäinajoa ja lähityöskentelyä. Ekalla kierroksella lampaat oli häkissä ja lähetin Saraa flänkkikäskyillä kiertämään. Meni tosi kivasti, teki ihan hyviä ja laajoja flänkkejä. Seuraavalla kierroksella lampaat olivat vapaina, ja tehtiin ensin poispäinajoa. Lampaat oli tosi vauhdikkaita, eikä Sara päässyt kovinkaan lähelle kun lauma jo viiletti aitauksen toiseen päähän. Ihan kivoja pätkiä kuitenkin. Tämä treeni vaatisi vaan ehkä isomman aitauksen. Sitten pieni miettimistauko, ja jatkettiin sitten Leenan ehdottamalla etäisyystreenillä, eli kuljetin lampaat niin että olin itse niiden kanssa seinässä kiinni ja Sara ulkokaarella, ja pyysin sitä koko ajan lähemmäksi ja vaadin pysymään rauhallisena. Tässä tehtiin myös samalla lisää flänkkitreeniä, että sain lampaat sinne aidan viereen. Sara oli nyt tosi tuhma, leikkasi flänkillä muutaman kerran suoraan kohti lampaita, siitä sai kunnon huudot ja sen jälkeen teki aina kunnolla. Muutama hyvä flänkkikin nähtiin! Lähietäisyydellä Sara pysyi yllättävän rauhallisena, ja tehtiin vahingossa kaksi hienoa jakoa kun päästin Saran liian lähelle. Hauskaa oli myös huomata, että Sara ottaa flänkkikäskyt myös tasapainossa ollessaan, onkohan nämä nyt sitten niitä sisäflänkkejä..? Joka tapauksessa uusi juttu meille, oli sitten termi mikä tahansa. Ja erittäin hyödyllinen treeni Saralle, kun se meinaa jännittää lampaiden lähellä ja käy liian kuumana. 

DSC05797-normal.jpg

"rrrrrright"

DSC05808-normal.jpg

DSC05728-normal.jpg

DSC05717-normal.jpg

Myös Step pääsi vähän leikki-lammastelemaan, eli se toimi tolppakoirana vapaana oleville lampaille Zeron treenatessa häkissä olevien lampaiden kanssa. Stepsuhan ei osaa paimentaa, mutta lampaat eivät sitä onneksi tienneet ja pysyivät oikein kiltisti aidan vieressä kun otin Stepin viereen makaamaan. Pystyttiin myös kuljettamaan lampaita Stepin kanssa, lampaat väistivät koiraa vaikka se ei käyttänytkään lainkaan painetta niitä kohtaan. Lopuksi otettiin vielä pieni kierros ihan vaan fiilistelyä lampaiden kanssa, juoksentelin itse pitkin peltoa ja Stepsu sai juosta vapaana mukana, ja tehtiin pieniä pätkiä kuljetusta ihan niin että jätin tokokäskyllä Stepin odottamaan, kiersin lauman toiselle puolelle ja kutsuin Stepsua hitaasti luokse. Lähetin sitä myös takaakiertokäskyillä kiertämään laumaa, ei oikein uskaltanut lähteä. En tiedä tuleeko se ikinä syttymään, mutta nyt se ei ainakaan pelännyt lampaita, ja meillä oli kivaa yhdessä. Tavallisestihan Stepsu paineistuu ja ahdistuu kamalasti jo lampaiden näkemisestä, eikä todellakaan edes katso lampaisiin päinkään. Nyt huomasin sen muutaman kerran vilkuilevan niitä jopa ihan uteliaana :O

Kuvasta päätellen voisi melkein luulla, että se on tekemässä flänkkiä :D

DSC05777-normal.jpg

Torstaina illalla töiden jälkeen Sara pääsi vielä juoksemaan lisää hakutreenien muodossa. Tallottiin Lean ja Stepsun ja Zerpan kanssa n. 250m pitkä hakurata Saran odottaessa autossa, ja sitten vuoro vaihtui ja Sarppa pääsi radalle. Tehtiin tyhjätreeniä, eli alueella ei oikeasti ollut ketään, ja pistotin Saraa ja palkkasin tyhjistä. Lea meni kaksi kertaa jänikseksi, ettei Saralle tule paha mieli täysin tyhjästä radasta. Treeni meni aika kivasti, ei tehnyt yhtäkään megaisoa tyhjää, enimmäkseen teki aika pieniä pistoja. Alueen oikealla puolella kääntyi muutamalla pistolla taaksepäin, vasemmalla työskenteli tosi hienosti. Laskeskelin, että n. 12 tyhjää siihen tuli, ja tosi kivasti lähti kuitenkin jokaiselle pistolle. 

Perjantaina koirilla oli vapaapäivä, ja me nautimme Lean kanssa viimeisestä yhteisestä illasta Seinäjoella. Lauantaina ei tehty koirien kanssa muuta kuin pitkä lenkki metsässä, mutta sunnuntaina oli sitten hakupäivä ja vepepäivä.

Aamulla käytiin Lapualla hakuilemassa, Saralle 4 ukkoa ja muutama tyhjä. Alue oli tosi kiva, avointa ja selkeää mutta kuitenkin paljon aluskasvillisuutta jonne pääsi piiloon. Eka vasempaan etukulmaan umppari, tää oli kaikin puolin tosi hyvä. Sitten oikeaan etukulmaan etenevä, paitsi että ei löytänyt :O Lähetin uudestaan, nyt löysi. Sitten vasemmalle tyhjä, oikealle tosi hieno tyhjä, ja molempiin takakulmiin löydöt. 

Vaikka meidän kahden hengen veperyhmä oli nyt kutistunut mun sooloveperyhmäksi, en antanut sen häiritä ja huristelin autolla hiekkakuopalle treenaamaan. Tein molemmille ensin samanlaisen treenin, eli yhdistetty veneestä hyppy ja vienti: koira veneeseen mun kanssa ja heitin vähän hetsaten damin rantaan. Soudin pidemmälle ja lähetin rantaan damille. Sitten kutsuin koiran damin kanssa veneelle, veneellä palkkasin eka ruoalla, sitten muutamalla heitolla, ja lopuksi heitin damin rannan suuntaan ja käskin rantaan kun oli päässyt damille. Molemmilla onnistui, Sara epäröi taas viennissä jonkin aikaa (uusi ranta...) mutta päätti lopulta kuitenkin tuoda, ja Step oli aivan loistava, ei mitään epäröintiä missään. Step jatkoi sitten suoraan vielä veneen haulla. Hetsasin köydellä, jätin Stepin rannalle istumaan, soudin johonkin 15m päähän ja pyysin hakemaan ensin pelkän köyden. Kun tämä oli ihan helppo, otin saman mutta veneen haulla. Tässä Step vähän ihmetteli kun köysi kiristyi ja veneen paino alkoi tuntua, ui vähän siksakkia mutta kun kannustin, niin meni määrätietoisesti rantaan. Saralle tein saman treenin, mutta suoraan veneen haulla ja pidemmällä matkalla. Tämä meni aivan superhyvin, ui aivan suoraan rantaan täsmälleen tolppien väliin. Hyvä Sarppa! Lopuksi otettiin vielä vienti-veneenhaku-leikkiä, eli olin itse veneessä ihan rantavedessä, pyysin Saraa tuomaan köyden mulle, ja kun toi, sai hinata mut rantaan ja taistelin köydellä, sitten annoin sen taas voittaa ja soudin vähän kauemmas ja pyysin tuomaan. Tämä oli tosi hyvä, Sara alkoi selvästi hoksaamaan, että vienti on tosi kannattavaa kun siitä saa palkaksi hinata mut rantaan ja taistella ihanasta köydestä. Tätä samaa leikkiähän se yrittää aina agilitykisoissa, tuo mulle hihnaa jotta repisin sitä sen kanssa. 

DSC04267-normal.jpg