Torstaina treenit hallilla, otin Saran kanssa kun Stepsu potee juoksuaan. Kouluttajana Marjo Hytönen, vähän pelotti että mitä tästä tulee, kun viimeksi oli tosi lyhyet estevälit, ja Sara hyppää niin pitkälle. Mutta tämänkertainen rata olikin tosi kiva, ei liian lyhyitä välejä, ja muutenkin ihan sujuva. Teemoina umpikulma putkeen, kolmella hypyllä serpentiini ja sen jälkeen piti heittää sivusuunnassa parin metrin päässä olevalle hypylle. Sarppa meni tosi kivasti, mentiin eka pätkissä, ei oikeastaan mikään muu kohta tuottanut ongelmaa, paitsi ihan radan lopussa käännös, hyppäsi sen pitkäksi vaikka miten päin ohjasin, tuli läpi kaikista mahdollisista jarrutuksista. Ei sitten jaksettu jäädä vääntämään kättä siitä, Sara oli vaan päättänyt  että hypyltä mennään suoraan. Serpentiini onnistui monella eri ohjauksella hyvin, mukavaa kun on vaihtoehtoja, jotka toimii kaikki! Lopuksi mentiin koko rata siistillä nollalla läpi :) Jäi tosi hyvä fiilis treeneistä!

Tänään sitten kisattiin ekaa kertaa Vuokkoset Areenalla. Kolme rataa, keskimmäinen hyppäri. Kahdella ekalla tuomarina Kari Jalonen, vikalla Anne Viitanen. Eka rata oli ihan helppo agirata, ei mitään ihmeellistä. Alussa oli keinun jälkeen ikävä vienti putken umpikulmaan, pituus oli tiellä niin että arvelin Saran käyvän sen kautta jos yritän tunkea koiran ja putken väliin. Päätin sitten kokeilla leijeröintiä keinulla, taisin olla ainoa joka uskalsi! Se onnitui oikein hyvin, sain tosi nätin linjan putkelle. Jäin ihailemaan onnistunutta leijeröintiä, enkä lähtenyt putken jälkeen riittävän aikaisin liikkeelle, olin myöhässä, ja Sara pääsi hyppäämään seuraavan hypyn liian pitkälle, tarkoitus oli ottaa se haltuuna ja kääntää tiukasti. Sitten olikin rytmi ihan sekaisin, leikkasin muurilla liian jyrkästi, ja Sara tuli seuraavasta esteestä (pituus) ohi, kun kääntyi niin tiukasti leikkauksella. Hups... No loppurata oli nätti. Tulos 5vp ajassa -7,70s.

Toka rata oli hyppäri, aika helppo sekin. Putken umpikulmia tässäkin pariin otteeseen, ja kepeille mentiin 90 asteen umpikulmaan suoraan pussista, tässä tuli tosi paljon virheitä ihan kokeneillakin koirilla, eivät nähneet keppejä, kun kääntyivät pussin jälkeen katsomaan ohjaajaa. Alku meni hyvin, yhdessä leikkauksessa pikkuisen epäröi, kun otin vähän liian tiukkaan haltuun. Kepeille mennessä epäröi kans, ei nähnyt keppejä ja oli kääntymässä katsomaan mua, mutta ehdin juuri rynniä väliin survomaan sen oikeaan väliin. Kolmanneksi vikalla esteellä olin ihan väärässä paikassa, ja valssi ihan sikana myöhässä, kaarros vähän levähti. Kuitenkin nollalla maaliin :) Jännättiin sitten saataisiko tällä hyppyserti, mutta ei, kymmenyksestä jäi kiinni... Sen olisi kyllä saanut monestakin kohdasta nipistettyä paremmalla ohjauksella! Tulos 0vp ajassa -8,59s ja sija 5./56.

Kolmas rata olikin sitten jotain IHAN muuta. Aivan sikavaikee, eikä vaan yksi kohta, vaan koko rata. Puomilta täyskäännös, suorassa linjassa hyppy, suora putki, ja putken jälkeen takaakierto. Just. Ja sitten, kolme hyppyä rivissä, ekoille kahdelle serpentiini ja sen jälkeen välistäveto, aivan järkkypitkillä esteväleillä. Keppien jälkeen puomille uudestaan, aa tyrkyllä n. 2m päässä puomista suoraan edessä. Sitten taas suoraan putkeen, ja putkesta täyskäännös takaisin, vieressä toinen putki tyrkyllä. Ja vielä viime metreillä putki lymyilemässä puomin alla piilossa, ja aa seinään päin, ja siitä täyskäännös takaisin. Stepillä ei varmaan olisi ollut kovinkaan haastava, sillä on itsenäinen puomi, ja sen kanssa ehtii vaikka minne, mutta Sara.... Se on pakko saattaa puomilla loppuun asti, ja sen jälkeen olisi pitänyt juosta n. 15m suora kilpaa bordercollien kanssa ja ehtiä takaakiertoon ennen koiraa. Suunnittelin siihen sitten poispäinkäännöksen, en uskaltanut edes yrittää taaksetyöntöä. Jatkosta ei tosin mitään käsitystä, miten sen saa onnistumaan, kun poispäinkäännöksessä jää jälkeen. No, siinä vaiheessa kun mentiin radalle (n. 40 koiraa oli suorittanut), oli radalta tullut yksi puhdas nolla. Lähdettiin yrittämään, puomilla stoppasi just ennen kontaktia, jouduin pysähtymään odottamaan että koskisi, enkä tosiaankaan saanut yhtään etumatkaa suoralle. Juoksin kyllä kuin gaselli, ja ehdin ihan mukavasti poispäinkäännökseen. Olin kuitenkin auttamattoman myöhässä, mutta jotenkin onnistuin ohjaamaan kuvion oikein jollakin epämääräisellä leikkauskuviolla, Sara-raukka joutui kyllä kysymään useampaan otteeseen että mihinmihin! Kepeille puhtaasti! Puomilla pysäytin ylösmenoon, alasmeno tällä kertaa paljon parempi kun edellinen. Keinullekin päästiin suht. siististi, enää muutama este jäljellä! Ja sitten alkoikin vaikeudet, en meinannut millään saada sitä puomin alla olevaan putkeen, ei nähnyt putkea, enkä mä päässyt liikkumaan kun nökötin jo melkein kiinni putkessa. Tähän iiiiiiiso lenkki, haki kahdelle viereiselle hypylle ennenkuin sain sen putkeen. Sitten olin taas myöhässä, seuraava kaarros venyi, ja olin taas väärässä paikassa, aalla loikkasi tosi ylhäältä kun en ehtinyt lähelle, ja viimeistä hyppyäkään ei meinannut millään löytyä. Radan jälkeen aivan hirveä olo, tuntui etten saa henkeä! En ollut varmaan muistanut hengittää koko radan aikana, kun käskytin koko ajan Saraa. Oli pakko päästä ulos hengittämään. Huh, siinä tuli kyllä todella taisteltua rata läpi! Tulos 0vp ajassa -5,56s ja sija 3./47. Nyt on tuplanolla SM-kisoja ja karsintoja varten :)