Maanantain illalla kävin lähipellolla treenaamassa tokoa. Step teki seuraamista, tasamaanoutoa 650g kapulalla, tunnarin ja eteenmenon. Oli oikein kivan tuntuinen, teki kaiken hyvin ja reippaasti. Fizz oli mukana ja sai harjoitella puussa kiinni istumita kun treenasin Stepin kanssa, odotti ihan yllättävän kiltisti ja rauhallisesti. Olin jotenkin ajatellut, että se huutaisi ja rimpuilisi, mutta oikeastaan se vaan tyytyi istumaan ja katsomaan. Leikin myös vähän Fifin kanssa, ja se sai tehdä namin kanssa kaukojen vaihtoja ja luoksetuloa. Leikittiin kahden pallon leikkiä Saran cuz-palloilla, Fizz ei jostain syystä oikein tykännyt näistä palloista, meni kyllä saalisvietillä perään mutta ei ottanut palloja suuhun ollenkaan.

 

Tiistaina iltapäivällä käytiin Mariannen ja Ginin ja mun tyttöjen kanssa Landbossa treenaamassa jälkeä. Talloin Stepille jälken vanhenemaan ja eksyin lahjakkaasti takaisin tullessa, kuvittelin jäljen loppuvan siihen missä meillä on hakutreeneissä yleensä ollut takakulma, mutta ei ollutkaan sitten ihan siinä :D No löysin lopulta, vähän jännitti että tallonko ristiin oman jälkeni päältä mutta selvisin autolle eri reittiä kun mitä olin tullut. Mentiin sitten lenkille tyttösten kanssa, ja siinä samalla tein Saralle tarkkuusetsinnän ja Fifille namiruudun. Sara etsi tarkkuusruudusta metallisen pikalukon, oli ihan taitava. Fizz puolestaan sai nyt kokeilla ihan ensimmäistä kertaa tälläistä nenänkäyttöharjoitusta. Talloin tosi tiuhaan ehkä 2m x 2m kokoisen ruudun ja viljelin sinne nameja (ihan kuivanappuloita). Aluksi Fifillä kesti hetken hoksata, että niitä nameja löytyy maasta, söi pari ekaa ja sen jälkeen katseli vähän mua kysyvästi, pitikö tässä nyt tehdä jotain..? Mutta muutaman namian syötyään tajusi homman juonen, ja sitten nuuskuttikin todella intensiivisesti, pysyi tosi hyvin alueella ja nuuski niin kovaa että kuului ihan sellainen nuuskutusääni :) Söi melkein kaikki namit, ja nostin pennun pois sieltä kun vielä oli nameja muutama jäljellä, että jäisi oikein kova hinku nenähommiin. Lähdettiin kävelemään autolle, mutta Fifipä oli sitä mieltä, ettei jäljelle sovi jättää nameja ja karkasi vielä takaisin ruutuun :D Ei ainakaan taida olla vaikeuksia motivoida tuota... 

 

Stepin jälki oli 630m pitkä, 3 kulmaa, 5 keppiä. Jana joku 20m ja lähti oikeelle. Vanheni aika tarkkaan tunnin. Janalla meni kivasti suoraan mutta otti takajäljen, kutsuin pois ja lähdettiin oikeeseen suuntaan. Jäljesti aivan superkivasti oikeastaan koko jäljen, kulmista kaksi sikahienoa, yhdessä vähän pyöri. Maasto oli tosi vaihtelevaa, enimmäkseen mukavaa perusmetsää, mutta myös avointa kallioo, jyrkkiä laskuja ja hirveää pusikkoa. Muuten nosti tosi varman oloisesti kepit, mutta vikasta kepistä olisi mennyt ohi, mutta en päästänyt. Oli kyllä aivan jäljen päällä, en tiedä miksei nostanut keppiä, oliko jotenkin hankalassa paikassa sellaisen risukasan vieressä..? Muuten on ollut kyllä tosi hyvä motivaatio noihin keppeihin ja häntä alkaa heilua heti kun saa hajun kepistä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-05-08%20koht

 

Fizz täyttää tänään 9 viikkoa. Arki on sujunut tosi kivasti, lenkeillä se kulkee edelleen vapaana suurimmaksi osaksi, mutta myös hihnassa käveleminen sujuu ihan hienosti. Yksin se on ollut muutamia tunteja kerrallaan, ja edelleen se on ollut aivan hämmästyttävän sisäsiisti! Huonekaluja Fizz yrittää toki maistella kotona, mutta uskoo kyllä kivasti kun kielletään. Ainoa isompi asia, mistä jouduin ihan kunnolla kurittamaan pentua, oli muiden ruokakupeille meneminen. Se yrittää nimittäin todella röyhkeästi mennä syömään isojen koirien kupeilta, eikä usko, vaikka isot koirat murisee!!! Stepin kanssa tilanne kärjistyi niin, että kävin niskavilloista hakemassa pennun pois kupilta ja jouduin ihan kunnolla rähisemään sille, kun Step ei vaan sanonut riittävän painokkaasti itse vaan yritti imuroida ruokansa nopeampaa omaan suuhunsa. Viesti meni onneksi perille, koska nyt ei ole enää mennyt muiden kupeille vaan tyytyy haikeasti katselemaan vierestä. Kotona ja pihalla ollaan treenattu namin kanssa sivulle tuloa, kaukojen vaihtoja, ja naksulla opetin sen laittamaan etutassut tasapainotyynylle ja takajaloilla teputtelemaan tyynyä ympäri. Lisäksi ollaan leikitty erilaisilla leluilla ja harjoiteltu lelun tuomista. Luonnostaanhan Fizz haluaisi viedä lelun johonkin nurkkaan ja leikkiä sillä yksin siellä, mutta nyt olen saanut sen jo useamman kerran palauttamaan lelun mulle eli oikeaan suuntaan ollaan menossa :)

 

IMG_0181-normal.jpg

paino 5,3kg 33cm