Tällä viikolla ollaan treenattu oikeastaan kaikkina muina päivinä paitsi torstaina (olin töissä). Fisun tokot on sujuneet vähän vaihtelevasti. Maanantaina käytiin Agimestassa vapaavuorolla tokoilemassa Lean kanssa, oli tosi kiva päästä vieraaseen halliin ja vieraassa seurassa treenaamaan. Siellä Fisu tuntui jotenkin vähän tahmealta, hallissa oli ihan tosi kuuma, ja Fisu oli aika hengästynyt kun leikittiin aluksi varmaan vähän liikaa, eikä tehnyt ihan niin säpäkästi kuin yleensä. Paikallaoloa päästiin tekemään nyt ryhmässä, ja se sujui hyvin, vain yhden kerran ennakoi maahanmenon. Stepsu pääsi myös treenaamaan kiertohyppynoutoa, ja oli ihan yllättävän hyvä! Ekan mokasi (niinkuin aina), mutta sen jälkeen sujui. 

Tiistaina käytiin päivällä Ojangossa treenaamassa Sennin ja Jennin kanssa, Fisu teki ihan kevyet treenit sisältäen vaan paikallaolon, vähän seuraamista ja kaukot. Paikallaolossa ei reagoinut muiden käskyihin, mutta sitten kun itse kokeilin sanoa häiriökäskyjä, niin meni kyllä monta kertaa lankaan. Illalla aksassa Fisu tuntui kuitenkin vähän väsyneeltä, ehkä kaksi treeniä päivässä on vähän liikaa... Tehtiin aika lyhyt treeni, eikä Fisu siis mitenkään huono ollut, mutta ei myöskään tuntunut yhtä liukkaalta ja sinkoilevalta kuin yleensä, eikä huutanut nyt yhtään radalla. 

Keskiviikkona tehtiin kotona naksuttelujuttuja. Fisullahan on edelleen ongelmia harottavien mustekalajalkojensa kanssa, syksyllä yritettiin sivulletulossa tätä ratkoa ottamalla vauhtia pois, mutta siitä ei kyllä ollut mitään muuta kuin harmia, Fisu harottaa edelleen ihan yhtä paljon ja sen lisäksi on alkanut jäämään vajaaksi sivulletuloissa kun ei enää vauhdilla heitä takapuoltaan suoraan. Nyt kokeilin lähestyä ongelmaa kotona kahdella eri menetelmällä: ensinnäkin opetin Fisun istumaan mun jalkojen välissä, jossa sen on pakko pitää jalat supussa, kun ei ole tilaa harottaa. Toisekseen otettiin taas pitkästä aikaa tasapainotyyny käyttöön, ja naksuttelin seisomista ja istumista jalat tasapainotyynyllä. Tyyny on sen verran pieni, ettei Fisu mahdu sen päällä seisomaan jalat harallaan, vaan on pakko seisoa ja istua "pienesti". Jatketaan näitä nyt jonkun aikaa kotitreeneinä, katsotaan, alkaako kumpikaan toimimaan. Jos ei muuta, niin ainakin tasapainotyynyllä saa hyvää lihasjumppaa.

Perjantaina kävin ihan vaan itsekseni Ojangossa treenaamassa. Fisun oli tarkoitus tehdä ohjattu, hyppynoutoa, tunnaria ja luoksetulon stoppia kierrosta. No, päädyttiin sitten hinkkaamaan kuitenkin taas vaihteeksi zetan asentoja...... Fisu nimittäin yllätti ohjatun seisomisessa menemällä istumaan, monta kertaa putkeen! Tää on jo tosi outoa, tätä ei ole mokannut vielä koskaan ennen. Itse ohjattu oli kyllä ihan ok sitten kun siihen asti päästiin. Luoksetulon stoppi otettiin vain kerran, kun oli niin superhyvä. Tätä ei ehkä uskalla ottaa enää kovin montaa kertaa ennen koetta, kun alkaa tosi voimakkaasti ennakoimaan. Tunnarissa kokeiltiin sellaista treeniä, että laitoin tunnarikapulat levälleen ja niiden joukkoon kaikkea muutakin roinaa, kuten ohjatun kapulat, leluja ja tunnarilaatikon. Fisu ei aluksi tajunnut yhtään, mistä oli kyse, ja toi mulle molemmat ohjatun kapulat ja yritti tuoda muutaman väärän, eikä siis haistellut ollenkaan. Keskeytin homman, ja otin meidän "rojukasan" vieressä yhden tavallisen tunnarin, ja kun se oli ihan ok, niin uudestaan tunnarin rojujen seassa. Nyt Fisu tiesi tasan tarkkaan mitä oltiin tekemässä, ei välittänyt enää tippaakaan rojuista ja haisteli tosi tarkkaavaisena ja toi oman. Tässä Fisu on kyllä aivan ihana, se tajuaa asiat tosi nopeasti ja yleistää hirmu hyvin, ja pystyy sulkemaan häiriön pois tosi hyvin. Lopuksi otettiin hyppynoutoa samaan tapaan kuin viime viikolla, eli rakensin aksahypyistä vauhtisuoran, ja tehtiin siinä noutoa. Nyt oli jo huomattavasti paremman näköistä kuin viimeksi, hyppäsi rennommin ja tuli ihan kovaa. Jes! Stepsun kanssa kokeilin romukasatunnaria myös, ja Stepsu oli hauska <3 Se haisteli kaikki romut läpi tosi keskittyneesti, ei koskenut leluihin eikä vääriin kapuloihin, ja haisteli omaakin useamman kerran, mutta sitten suuressa viisaudessaan kuitenkin päätti tuoda tunnarikapuloiden pihdit :D Pihdeistä ei saanut palkkaa, ja lähetin uudestaan etsimään, ja hetken etsittyään Step totesi, että kyllä se nyt taitaa olla niin, että kierto-ohjatun merkki oli se mitä tässä pitääkin tehdä, ja kävi kiertämässä kentän toisessa laidassa olevan merkin... 

Lauantaina oli Saran vuoro päästä ihan yksityiselle kisareissulle ilman Stepsua ja Fisua. Käytiin Janakkalassa rallytokokisoissa, kolmatta kertaa voittajaluokassa. Rata oli muuten ihan kiva ja helppo, mutta alku oli meille tosi haastava. Heti ekana kylttinä oli hyppy, ja heti sen perään molemmat täyskäännös oikeaan -kyltti. Sara hyppää hypyn sellaisella vauhdilla, että se on vaikea saada hallintaan heti sen jälkeen, ja täyskäännös oikeaan vaatisi nimenomaan sitä, että Sara on tosi hyvin kuulolla. Oltiin voittajaluokassa vikana vuorossa, ja eipä kyllä mennyt muillakaan voittajaluokkalaisilla häävisti, tosi monella muullakin epäonnistui juurikin tuo radan alku. Saralla kävi juuri niinkuin arvelinkin, eli hyppäsi tosi pitkälle, oli vielä liian edessä ja väljä seuraamisessa kun tultiin kakkoskyltille, ja ei kuunnellut puolenvaihtokäskyä, ja tuli seuraamaan väärälle puolelle käännöksen jälkeen. Uusittiin, ja uusinnalla ilman vauhtia onnistui kyllä. Oikealla puolella tehtävät askeleet oli vaikeita, näitä ei olla treenattu ja Sara ei pitänyt kovin hyvin paikkaa, vaan seilasi ja oli ainakin yhdessä istumisessa vino. Loppurata sujui ihan suht hyvin, tosin houkutuksessa seurasi vähän laiskasti, ja sivulla istumasta seisomiseen tarvi kaksi käskyä, ja peruutuksessa oli pikkuisen vino. Käytösruudussa tehtiin sivulla makuu, korjasi jossain 1,5min kohdalla vähän tassun asentoa, mutta muuten makasi ihan nätisti. Saatiin mun mielestä vähän turhankin lepsusti pisteitä, houkutuksen epätarkkuudesta ja peruutuksen vinoudesta olisi kyllä mun mielestä kuulunut ottaa pisteitä pois. Joka tapauksessa silti hyväksytty tulos, 96 pistettä, tuomarin palkinto ja 1. sija ja RTK3! Seuraavaksi sitten mestariluokkaan :) Tämä on nyt seitsemäs laji, jossa Sara kisaa tästä lähin ylimmässä luokassa. On se kyllä monipuolinen koira!

Tässä muutama Tiian ottama kuva mestari-Sarpasta :)

2016-02-13_00080.jpg

Ei näin...

2016-02-13_00086.jpg2016-02-13_00096.jpg2016-02-13_00100.jpg

Illalla käytiin Sennin kanssa treenaamassa tokoa. Fisu sai tehdä taas pitkän matkan noutoa ja luoksetuloa koko hallin päästä päähän. Noudossa otin kerran loppuun asti ja kaksi kertaa palkkasin vauhdista, kerrankin kun voin palkata vauhdista ilman että alkaa tahmeilemaan! Luoksetulon stoppeja en uskaltanut tehdä noin kovasta vauhdista. Vauhtijuttujen lisäksi Fisse teki seuraamista, kaukoja ja parit jäävät. Nyt mokasi vain yhden seisomisen, heittäytyi maahan.  Kaukoissa sen sijaan sekoili vaihdoissa, mur! Teki jostain syystä kaikki s-m vaihdot istumisina. Grrrrrr! Tekniikka oli ihan hyvä sen mitä teki, mutta ärsyttävää kun ei kuuntele. Seuraaminen tuntui yllättävän kivalta, oli varmaan hyvä veto tehdä alkuun noutoja niin sai purkaa ylimääräiset höyryt siinä ja seurasi sitten siivosti. Housuihin tosin jäi kuolainen läntti siihen kohtaan missä Fisun pää on, kun piti suuta auki ja kieli roikkui housuja vasten :D Stepsu teki kiertoa aksaesteiden seassa, tuttuun tapaansa taas ekan mokasi ja sen jälkeen onnistui hienosti. Eteenmenoissa yritti kerran ihan pokkana mennä putkeen, siitä ei yllättäen saanut palkkaa joten sen jälkeen teki ihan hyviä eteenmenoja.