Ollaan nyt kahtena peräkkäisenä lauantaina käyty lähipellolla tekemässä peltojälkeä Stepin ja Fisun kanssa, en vain ole muistanut kirjoittaa siitä ekastakaan kerrasta. Eli tosiaan, viikko sitten talloin molemmille tytöille hyvin samankaltaiset jäljet, molemmille laitoin nameja sinne tänne, lähinnä muutaman namin mittaisina pätkinä. Molemmilla 600-700m pitkät jäljet, 6 keppiä, 4-5 kulmaa ja jäljillä ikää n. 2h. Pelto oli tosi kuiva ja aika lyhyttä heinää, ja tuuli oli voimakas. Molemmilla oli isoja vaikeuksia pysyä näin vanhalla jäljellä tuulisella pellolla, Stepsu pyöri kulmissa tosi paljon ja sillä oli selkeästi isoja vaikeuksia selvittää kulmat, ja Fisu puolestaan seilasi ihan hirveästi jäljen päällä edestakaisin ja jatkuvasti meinasi kulkea jäljen sivussa, ja varmaankin myös siksi sillä jäi keppejä useampi (3/6 löytyi). Otin molempien jäljestämistä pienet pätkät videolle ihan mielenkiinnosta, jotta voin sitten konkreettisesti verrata johonkin, jos vaikka edistystä sattuisi tapahtumaan :D Tässä Step ja tässä Fisu. Kuten videon heilumisestakin voi jo päätellä, niin Fisun kanssa vauhti on vähän eri luokkaa kuin Stepillä. Step jäljestää tosi kivalla rytmillä liina enimmäkseen löysällä, ja Fisu painelee menemään melkoista kyytiä, eikä kyllä syö kaikkia jäljelle laitettuja nameja.

Tokalla jälkitreenikerralla muutin sitten vähän tekniikkaa, eli Stepille, jolla suorat meni tosi hyvin ja kauniisti, laitoin nameja vain kulmiin, pariin ekaan kulmaan ihan reilulle matkalle, ja pariin vikaan kulmaan vain muutaman. Välille ei nameja, ja keppejä 4. Jälki vanheni 1,5h. Tämä jälki meni selvästi paremmin kuin edellinen, suorat jäljesti taas oikein kivasti, ja nyt kulmatkin sujui paremmin, kun oli nameja apuna. Vähän yritti pyöriä, mutta himmasin liinasta jos yritti lähteä ihan kunnolla pois jäljeltä. Kaikki kepit nousi, ja muutenkin jäljestys näytti kivalta. Tältä näytti Stepin jälkikaavio:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202016-07-18%20kell

Fisulle puolestaan laitoin nyt vähän enemmän nameja ihan vaan jäljelle, eri pituisia pätkiä namia, ja alkuun enemmän kun loppuun. Keppejä nyt vain kolme, kun halusin enemmänkin keskittyä siihen itse jäljestämiseen. Alku oli aivan hirveää kaahotusta, mutta nyt otin tiukan linjan, en vaan päästänyt Fisua jos se yritti kaahotuksessaan lähteä pois jäljen päältä. Eka suora oli melkoista taistelua, mutta sitten se tasaantui ja rauhottui, ja menikin ihan kivasti. Kulmat ei Fisulle tuota ollenkaan niin paljon ongelmia kuin Stepsulle, menee aika sujuvasti. Nyt nosti myös kaikki kepit. Fisun kaavio:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202016-07-18%20kell

Jälkijuttujen lisäksi käytiin viime viikolla pe iltana paimentamassa. Oli sen verran myöhä ja inhottava sade niin otin vain yhden kierroksen. Jatkettiin flänkeillä ja metsäteemalla Fisun kanssa. Metsästä jouduttiin taas neuvottelemaan pariin otteeseen, kun ei olisi millään halunnut mennä metsän kautta. Yhtä vähän pidempää kaarta (n. 100m) kokeiltiin, mutta se ei yhdellä lähetyksellä onnistunut, kun metsä oli tosiaan tässäkin kohdassa "tiellä" ja Fisu yritti kiertää metsän sisäkautta, niin en päästänyt vaan menin lähempää lähettämään ja vaadin, että menee metsän kautta. Metsättömät flänkit sujui tosi kivasti, teki taas hienoja loppuosia kaariinsa ja oli hyvin kuulolla. Tehtiin myös ajoa, ja tässäkin on edistynyt. Nyt pystyy ajamaan jo aika kaukana mun edellä, kun aiemmin pysähtyi herkästi katsomaan, mihin mä jäin. Sisäflänkit otti myös kivasti ja pystyin oikeasti ajolla jo kuljettamaan laumaa haluamaani suuntaan ja kääntämäänkin niin, että olin itse koko ajan Fisun takana. Fisu alkaa nyt olla siinä pisteessä, että sitä voisi alkaa jo opettamaan pillille, ja sen kanssa voisi kuulemma harkita jo perusradan tekemistä tänä syksynä. Hurjaa! On tuo lammashomma vaan aivan käsittämättömän siistiä ja koukuttavaa. 

Tokossa olen nyt kunnostautunut varusteiden suhteen. Hukkasin yhden ohjatun kapulan varmaan kaksi kuukautta sitten, ja sen jälkeen olenkin sitten treenannut vain kahdella kapulalla. Kehätreeneissä kuitenkin ostin treenikaverilta uuden setin kapuloita, ja tänään vielä askartelin niistä hienon väriset. Kyllä nyt kelpaa! Ja nyt ei ainakaan Fisun ongelmat ohjatussa voi enää olla varusteiden vika :D

13705299_10154374729736170_842309438_n.j

Tokoa ollaan toki treenattukin. Eilen otettiin pikaiset treenit Tassukalliolla. Fisu teki ohjattua, luoksetulon stoppia ja pienen pätkän seuraamista. Ohjattu meni nyt ihan tosi kivasti, merkit oli hyviä ja noudot sujuvia. Luoksetulon stoppeja ei otettu kuin yksi, kun se oli kerrasta hyvä. Seuraamisessa oli taas intoa vähän liiaksi, mutta tasaantui aika pian. Sara pääsi samalla kerralla tekemään vähän rallytokojuttuja, kun ilmoitin sen kahteen rallytokokisaan. Tehtiin kolmen hypyn sarjaa, ja pysäytin aina välillä seisomaan hyppyjen välissä. Yllättävän hyvin totteli, eikä edes tiputtanut rimoja.

Tänään kävin kimppatreeneissä Salon lukion nurmikoilla. Fisu teki ekalla kierroksella tunnaria ja pari eteenlähetystä rinkiin, jonka olin rajannut ruutunauhalla. Tunnarit tehtiin nyt niin, että olin ihan lähellä, ja kun nosti oman, palkkasin heittämällä namin kauemmas ja sillä välin kun etsi namia, laitoin kapulan uudestaan väärien joukkoon. Näitä tehtiin joku 5-6 toistoa. Tästä treenistä Fisu selvästi tykkää ja saa hirveästi itseluottamusta, nyt ei ollut mitään epäröintiä, vaan päin vastoin, kerran nappasi oman viereisen kun oli niin varma itsestään ja kapulat oli ihan lähekkäin. IHan hyvä palauttelu edelliskertaisen jälkeen. Eteenlähetykset oli myös hyviä. Toisella kierroksella tehtiin eka oikea kuuntelutreeni Fisun kanssa. Tehtiin ensin kaukot, joissa sivulle palattuani lähetin suoraan merkille, ja siitä ruutuun. Tää meni ihan superhienosti. Sitten ruudusta kutsuin ja yritin pysäyttää istumaan, jäi seisomaan. Laitoin uudestaan ruutuun ja käskin siellä istumaan, ja siitä kaukot ruudussa. M-i vaihdot oli tosi vajaita, mutta teki kaiken kuitenkin yhdellä käskyllä. Sitten kutsuin ruudusta luokset eteen, siitä sivulle, ja merkin kiertoon. Tämäkin meni tosi hyvin, ja merkin kierrosta stoppi, ja siitä hakemaan oikeaa ohjatun kapulaa. Tämä oli aivan hirveän vaikea, huomaa selvästi, että ohjatun suunnat on vielä hakusessa. Ei löytänyt, ei sitten millään. Lopuksi vielä yksi merkinkierrosta maahanmeno ja siitä ruutuun, se oli hyvä. Sitten pieni vääntä merkki-kierto erottelusta, tää oli nyt yllättävän vaikeaa, yritti kiertää väärään suuntaan tai mennä merkille väärin päin. Näitä tarvii lisää ehdottomasti.