Lauantai-iltana olin aivan uupunut töiden jälkeen, täysin vetämätön olo mutta jollain ihmeellä sain raahattua itseni ojankoon, ja hyvä niin! Otin molemmille taas pieniä yksittäisiä juttuja, hyppytreeniä, Saralle keppikulmia, Stepille juoksukontakteja ja aata, ja molemmille pk-hyppyä. Rakentelin neljällä normi-hypyllä hyppysuoran, rimat 55cm ja välit 3,5m. Otin molemmilla, oli selvästi vaikeampi kuin viimeksi, molemmat yritti ottaa turhia väliaskeleita, kun ei vaan riittänyt rohkeutta yrittää hypätä in-and-outina. Muutaman toiston jälkeen onnistui kuitenkin molemmilla, ja ai että Step hyppäsi taas kauniisti! Voi kun oppisi näillä treeneillä tuollaisen hyppykaaren ja hyppäisi niin myös radalla... Otin toisen kierroksen niin että laitoin rimat 45cm-60cm-45cm-60cm, tässä ei mitään ongelmaa, hyvin katsoivat rimojen korkeutta. Saran kanssa tehtiin keppien loivaa avokulmaa pituudelta ohjattuna vauhdin kanssa, meni joka kerta oikein <3 Sitten rakensin muurin palikoista jälleen pk-hypyn, laitoin nyt isomman palikan kun viimeksi. Saran kanssa ekana. Aluksi otin matalammalla, ilman putoavia paloja. Meni oikein hienosti, hyvin hyppää. Sitten lisäpalikat mukaan, edelleen hyppäsi kauniisti. Sitten kapulan kanssa, oikein kaunis ja puhdas hyppy. En tiedä mikä silloin Kivikon kentällä oli vikana, kyllä se nyt hyppää ihan hyvin. Stepin kanssa sitten myös, otin silläkin eka matalalla, hyppäsi puhtaasti, joten seuraavaksi korkeammalla. Heitin pallon yli, menohyppy oli puhdas mutta paluuhypyssä kolautti yhden palikan alas. Otettiin uudestaan, ja otin tämän hypyn videolle, että nään sivusta miltä näyttää. Nyt oli puhdas molempiin suuntiin :) Karmea tekniikka sillä on, hyppää aivan liian kaukaa menohypyn... Ei ihme että on ongelmia päästä yli, kun ponnistaa noin kaukaa. En vaan tiedä millä saisin ponnistuspaikkaa opetettua. Lopetettiin suosiolla siihen. Tässä video Stepin hypystä. Korkeutta matalammalla versiolla oli 81cm ja korkeammalla 91cm.

Onhan se vähän epäilyttävän näkönen, en mäkään ehkä hyppäis :D

Stepsu tietää että takajalkojen pitää olla aalla, ja nopeinta on heittää ne sinne suoraan menemättä koko estettä :)

Tänään käytiin Shantin ja koirien kanssa Puolarmetsässä treenaamassa agia. Otettiin pelkkiä hyppytekniikkatreenejä, Shanti kuvasi ne videolle. Tehtiin Stepin kanssa ensin askelpituuden laskemista, eli 3 hyppyä matalilla rimoilla 6 jalan väleillä, ja neljäs hyppy maxi-korkeudessa ja kauempana. Alotettiin 13 jalasta, ja päästiin 16 jalkaan, siinä kohtaa Stepsu alkoi ottamaan väliin liikaa askelia. Seuraavaksi korkeuksien arviointia, eli hyppysarja jossa toka ja neljäs rima korkeita, muut matalia. Tää meni yllättävän hyvin, ei mitään ongelmaa. Sitten pitenevä sarja, siinä otti ylimääräisen askeleen vikaan väliin, tokalla yrityksellä sekin meni hyvin. Sitten hyppysuora maxirimoilla, kaikki välit 5m. Tämäkin meni hyvin, kerran pudotti okserin rimat, kerran rikkoi renkaan, mutta askeleet meni oikein joka kerta. Sitten kaikki treenit uudestaan, nyt onnistui kaikki. Hassua, nämä hyppytreenit menee kyllä ihan mallikkaasti, mutta silti se ei osaa hypätä radalla. Saran kanssa samat treenit, oli turhankin helppoja. Vaikeutettiin, lisättiin korkeutta ekan harjotuksen rimoihin, pitenevään lisää pituutta ja hyppysuoraan myös lisää pituutta. Korkeustreeni meni hyvin, pitenevä myös hyvin kun lähetin vaan oikeesta paikasta, ja hyppysuora myös ihan kivasti. Kokeilin sitten Stepsun kanssa myös tuota hyppysuoraa, sillä oli selvästi vaikeuksia, mutta saatiin onnistumaan muuten paitsi ekaan väliin otti ylimääräisiä askeleita kun ei saanut kunnon vauhtia siihen. Lopuksi rakennettiin vielä pompputreeni 3,5m väleillä ja 55cm rimoilla. Stepsullahan meni tämä treeni jo viimeksi hyvin, nytkin onnistui. Saralla ei sen sijaan toiminut, sen oli vaan pakko ottaa niitä väliaskeleita, vaikka niistä oli vaan haittaa. Ei luota siihen että pääsisi in-and-outina. Lyhennettiin välejä 3m:iin, nyt meni puhtaasti Sarakin. 

Illalla hakutreeneihin, tarkoitus oli ottaa Stepille piston mallia, mutta oltiinkin niin hankalassa maastossa etten halunnut siellä kokeilla. Otin siis umppareita, kun niitä ei olla treenattu tyyliin ikinä... Molemmat etukulmat joissa umpparit, ekassa iso pahvilaatikko, tokassa sellainen lauta-hökötys. Kolmas pisto alueen keskellä 50m syvyydessä, myös pahvilaatikko, vika oli sitten lähempänä ja ihan vaan pressun alla. Umppareilla palkka haukun alotuksesta, vikalla pidempi sarja. Eka oli tosi hyvä, siellä oli Stepille täysin vieras maalimies, hyvin oli alottanut ilmasun. Tokalla myös hyvä pisto, mutta mönki sisään umppariin ja haukkui siellä :/ Kolmannella lähti ihan vinoon, käskin heti pois, lähti uudestaan vinoon, taas huusin pois. Menin lähempää lähettämään, nyt lähti suoraan ja teki hyvän piston, löysi ja alotti heti ilmaisun. Vikalla oli epäselvyyttä maalimiehen sijainnista, ja lähetin sitten väärästä paikasta, eihän se löytänyt, tähän tuli tyhjä. Menin oikeaan paikkaan lähettämään, nyt teki ihan hyvän piston ja löysi, haukkui tosi hyvin. Ihan hyvä treeni kaiken kaikkiaan, umppareista ei ainakaan tarvii kantaa huolta :)