Torstaina  iltapäivällä käyiin Korsossa treenaamassa hakua. Saralle vikat treenit ennen koetta, otin etukulmiin löydöt ilmaisulla ja sen jälkeen kaksi hajuhakua. Testataan, josko tällä saisi sen nenän auki... Etukulmiin ihan ok pistot, löysi helposti, ja ekalla ilmaisukin hieno, tokalla toi rullan omia jälkiää, mur! Eka hajuhaku tosi hyvä, sai hajun kaukaa. Tokalla puolestaan ei meinannut saada sitten millään, käytiin tosi lähellä, mutta ei. Jossain vaiheessa kyllästyin kiertelemään maalimiestä ja menin keskilinjalle lähettämään, Sara katsoi kuitenkin aivan väärään suuntaan, eli ei se ihan oikeasti ollut saanut hajua :( En sitten lähettänyt vaan mentiin tekemään uudestaan hajuhaku, nyt sai hajun ja lähetin. 

Torstaina myös aksaa Ojangossa, Teemu Linna kouluttajana. Tein tällä kertaa Stepin kanssa, vaikka oikeesti rata olisi ollut kyllä Saralle sopivampi. Kepit oli tosi hankalasti, mentiin 2 kertaa ja toisella kerralla piti joko leikata jyrkästi ahtaassa välissä keppien alussa, tai kiertää kepit koiran edestä sen pujotellessa. Toisella kertaa puolestaan piti saada kuunolla sivuetäisyyttä, jotta jatko onnistuisi helpommin. No Step ei oikein kestä keppien lopussa häiriötä, eikä myöskään jyrkässä kohdassa leikkausta, joten ajattelin, että juututaan tähän. Step yllätti, ja teki kuitenkin hienosti kepit loppuun vaikka vaihdoin puolta sen vielä pujotellessa. Sen sijaan yksi loiva takaakierto muodostui ongelmaksi, en voinut mennä kovin lähelle työntämään, ja Step hyppäsi väärin päin useamman kerran, kun eihän se oikein irtoa takaakiertoihin. Sitä sitten hinkattiin, palkkasin pariin kertaan pallolla, ja sen jäljeen meni. 

Tein Saran kanssa viereisellä kentällä siellä valmiina olevan radan, oli ihan hausta pieni pätkä. Pakkovalssien ajotuksessa oli pientä häikkää, muuten aika kivasti. Otin sitten Zeronkin kanssa saman radan alkua, ettei sen tarvisi istua vaan autossa odottamassa. Zero ei saa hyppiä eikä muutenkaan tehdä mitään kovin rankkaa agilitya, joten tein kahdella hypyllä niistoa ilman rimoja. En tiedä onko sille opetettu niistoa, vai onko se unohtunut, koska sillä ei ollut kyllä pienintäkään käsitystä, ryysi läpi jarrutuksesta ja valui. Palkkasin sitten jarrutuksista pallolla, ja tosi hienosti näki kun se alkoi hoksaamaan, siirsi painoa taakse ja kääntyi aivan siivekettä nuollen :) Ja voi miten sillä oli hauskaa!! Silmät loisti kun pääsi tekemään, vaikkakin vaan muutaman toiston. Treenien lopuksi tein Teemun radan myös Saralla. Alku meni tosi hienosti, kepit onnistui kahdella eri ohjauksella, mutta samaan kohtaan juututtiin mihin Stepin kanssa. Outoa, yleensä Sara irtoaa hyvin tuollaisiin, mutta nyt oli herkällä päällä. Toinen ongelma oli seuraava takaakierto, jossa piti päästä itse pois alta, tuntui että jäin ihan jumiin enkä päässyt liikkeelle, vasta parin toiston jälkeen tajusin missä on vika... Mun kengät luistaa sen verran pahasti, etten pysty tekemään kovin nopeita suunnanmuutoksia. Oikeastaan tämä ei yllätä, kun kenkinä on prisman 20e lenkkarit... 

Perjantaina taas hakua Korsossa. Otin tällä kertaa Stepin kanssa, kun en viitsinyt Saraa enää treenata. En edes muista koska viimeksi olen treenannut Stepin kanssa ihan oikeasti (onhan se päässyt jotain ilmaisutreenejä tekemään silloin tällöin), joten odotukset ei olleet korkealla, enkä oikein muistanut, mihin ollaan sen kanssa jääty. Otin sille vasempaan etukulmaan tyhjän, oikealle kulmasta edenneen, vasemmalle suoran löydön ja oikealle takakulmaan myös suoran löydön. Step yllätti iloisesti, ja teki tosi kivasti! Se ei meinannut nahoissaan pysyä kun oli niin kivaa päästä tekemään :) Vasempaan etukulmaan lähti pikkuisen vinoon, en kuitenkaan korjannut vaan annoin mennä, teki sinne oikein hienon ja ison tyhjän, kehuin siitä kovasti. Sitten oikeaan etukulmaan myös hieno pisto, irtosi aivan suoraan. En tiedä missä se siellä pyöri, koska kesti kuitenkin jonkun aikaa ennen kuin ilmaisi, näkyvyys ei ollut kovin hyvä joten en tiedä missä asti se oli käynyt. Sitten vasemmalle, lähetin vahingossa väärältä polulta, kun luulin sitä keskilinjaksi, teki kuitenkin tosi hienon ja suoran piston, vaikka matkaa maalimiehelle oli varmaankin 70m... Vika takakulmaan, sinne myös suora ja hieno pisto. Ehkä Stepin haku-ura ei sittenkään ole ohi, sen kanssa täytyy vaan asennoitua eri tavalla. Se ei kestä yhtään korjaamista, jos joudun huutamaan pois pistoilta, ei lähde enää uudestaan, täytyy siis suunnitella treenit niin että sillä on parhaat mahdollisuudet onnistua. Nyt täytyy luoda sille myös hyvä itseluottamus tyhjien suhteen, eli jokaiselta pistolta ei löydy eikä pidäkään löytyä maalimiestä. 

Otettiin treenin lopuksi ilmaisua, Sara pääsi tekemään pari rullantuontia, kun eilen teki niin huonosti. Ekalla teki taas saman jutun, eli toi omia jälkiään vaikka itse etenin voimakkaasti ja huutelin Saraa. En kelpuuttanut ilmaisua, vaan lähetin uudestaan, nyt teki kunnolla. Toka oli tosi hieno, siinä eteni hyvin.

Tänään käytiin Stepin kanssa missikisoissa Tuomarinkartanossa. Stepin turkki varisee kuin vanha joulukuusi, eikä tosiaankaan ollut kyllä enää parhaimmillaan, mutta mentiin nyt kun kerran saatiin hammastodistuskin ajoissa. Bortsuja oli 18kpl, tuomarina Elena Ruskovaara. Stepsu oli ainoa käyttöluokan narttu. Juoksutin vähän matkaa ennen kehää kun eipä ole tuota näyttelykäytöstä tullut treenattua. Hienostihan se meni, missi-koira oli taas niin elementissään :) Kehässä Step oli taas rauhallinen viilipytty, heilutti sivistyneesti häntää tuomarille, seisoi kun patsas ja ravasi kauniisti häntä alhaalla. Tälläinen arvostelu tällä kertaa: Laadukas, linjakas, oikeanmallinen narttu. Sopiva luusto. Hyvin kaunis, ilmeikäs pää. Keskipitkä kaula. Hyvä rintakehä. Sopivat takakulmaukset. Liikkuu helpolla, etenevällä askeleella. Miellyttävä käytös ja esiintyminen. KÄY-ERI KÄK1 SA PN4. Ihan hyvä arvostelu, ja mun mielestä Stepsu oli kaikista kaunein <3 Paras narttu -kehässä Stepin edelle nostettiin kuitenkin huomattavasti karvaisemman mallin koiria... Juu ei tuo ollut täydessä turkissa enää, mutta en usko että se olisi tuon paremmin pärjännyt täydessäkään karvassa. Sillä ei vaan ole kovin pitkä karva, ja tuomari selvästi tykkäsi pitkätukkaisista ja kiharakarvaisemmista koirista. 

Tässä pari Claudian ottamaa kuvaa missi-muffinssista:


Näyttelyn jälkeen kävin kenkäostoksilla, nyt ei tarvitse enää kenkiä syyttää huonosta liikkumisesta radalla :) 70e juoksukengät irtosi 20e hintaan, sanoisin, että ihan hyvä tarjous!


Illalla käytiin vielä tokoilemassa. Otin Stepille luoksetulon stoppia ja ruutua (ja merkillä vääntöä). Luoksetulon stopit oli aika kivoja, varsinkin viimeinen, jonka pysäytin tosi lähelle mua. Merkillä väännettiin, mutta ei ehkä ihan niin pahasti enää. Ruudussa haki paikkaa aika taakse, mutta ei haittaa, antaa hakea. Zero sai tehdä metallinoutoa ja vauhtiruutua. Metallinoudossa sen ongelma tuntuu olevan eteentulo, koska tein tällä kertaa kapulan pitotreeniä, ja siinä ei kyllä ole mitään vikaa. Pitää kapulaa oikeasti ihan mielellään, mutta noudon ongelmana tuntuu olevan luovutus. Sitä selvästi ahdistaa tuoda kapula eteen, ja sen takia se hidastelee. Yritti pari kertaa tarjota kapulaa sivulle, ja aika usein tuo sen eteen liian kauas, ja vasemmalle vinoon.