Perjantaina käytiin taas treenaamassa aksaa. Otin Fisun kanssa lähinnä kaikkea pientä, vahvistin pariin kertaan kaikki kontaktit, pari kertaa kepit avokulmasta ja umpikulmasta. Sitten vielä neljällä hypyllä suoraa eteenirtoamista, vähän oli nihkeä parilla ekalla kerralla. Hyppää varsin kivasti, yhtään rimaa ei tullut alas.

Lauantaina käytiin Sarin ja sakemanni Ansan kanssa ottamassa pienet tokotreenit Moision koululla. Aloitettiin paikallaistumisella, laitoin Fisun ja Ansan kaveriksi myös Stepin istumaan, että saatiin edes jonkinmoinen ryhmä. Hienosti istuivat kaikki tytöt rauhallisina, Fisulla taisi vaan olla jo palkat mielessä kun istuessaan siltä valui kuolaa suusta :D Oman vuoronsa Fisu aloitti tunnarilla. Tehtiin pitkä jono, jossa pitkät välit ja oma jossain oikealla reunassa. Haisteli ihan kivasti ja nyt maltillisesti, mutta meni omasta yli kerran, ja nosti vasta kun lähti tarkastamaan toiseen suuntaan riviä. Sitten pari noutoa pitkällä matkalla kun oli iso kenttä ja hyvä, tasainen pohja. Eka oli oikein hyvä, tokalla tuli vähän banaanina, en tiedä eikö vauhdin hurmassa oikein katsonut missä mä olen kun lähti vaan juoksemaan aluksi vinoon. Otin sen loppuun asti, kun en halunnut vauhtipalkata tuollaisesta. Sitten pari eteenmenoa valmiina olevalle lelulle, harmillisesti lelu näkyi vaan tosi kauas eikä nyt oikein tullut yllärinä. No, meni tietty hyvin kun näki lelun. Otin myös yhden ruudun diagnonaalisesti, hyvin bongasi ja hahmotti. 

Tänään meidän kisatauko aksassa loppui, kun käytiin Kirkkonummella juoksemassa kolme starttia. Kaikilla radoilla tuomarna Eeva-Liisa Pohjanen, meille aivan uusi tuttavuus. Kaikilla radoilla oli samanlainen teema, ilkeät kepit. Ekalla hankalien keppien lisäksi myös a-putki erottelu vähän ikävässä kulmassa tosi lyhyellä estevälillä. No a-putki erotteluun se rata sitten kosahtikin, ei olla treenattu näitä moneen kuukauteen joten eipä Fisu muistanut, eli HYL. Muuten oikein kivasti, kepit onnistui. Tässä video.

Toka rata oli muuten ihan kiva, mutta kepit, ja niiden jälkeinen elämä oli tosi hankala. Tosi jyrkkä umpikulma, ja kepeiltä käännyttiin melkein 180 astetta vastakkaiseen suuntaan, ja tyrkyllä vieressä hyppy, jonne ei kuulunut mennä, mutta johon moni hyllytti. Kepit saatiin onnistumaan, mutta keppien jälkeen kun jäin ottamaan tosi tiukasti käteen ettei karkaa väärälle hypylle, niin jäin pahasti jälkeen ja Fisu kiinni mun käteen, ja kielto takaaleikkauksella kun ei vaan yksinkertaisesti irronnut mihinkään. Tosi epätyypillinen virhe Fisulta! Video

Vika rata oli edellinen toisin päin, vähän helpompi keppien jälkeisen elämän suhteen. Nyt kuitenkin harmillisesti jo puolivälin paikkeilla rima alas, enkä sitten jaksanut enää ohjata kunnolla loppua, joten mentiin vähän löysästi loppurata. Nyt ei sitten kääntynyt takaaleikkauksella ollenkaan, vaan hyppäsi pitkäksi ja kääntyi väärään suuntaan, ja vikasta hypystä ohi. Pöh. Tässä video.

Oltiin kyllä aika huonoja :( Ei näköjään sopinut meille näin pikainen lähtö kisaamaan tauon jälkeen, kun virheet oli tosi epätyypillisiä Fisulle ja selkeästi ihan vaan rutiinin puutetta. Treeniaiheita saatiin kuitenkin kivasti:

  • kepeillä poispäinkääntö. Molemmat hyppyradat olisi olleet loistavia paikkoja tehdä poispäinkääntö kepeiltä ja leijeröidä, siitä olisi saanut paljon etua. Ei olla ikinä edes kokeiltu Fisun kanssa, joten en nyt uskaltanut koittaa ekaa kertaa kisoissa
  • pakkovalssi keppien alussa. Tästä olisi ollut hyötyä molemmilla hyppyradoilla, mutta tätäkään ei olla juuri tehty, ja ne harvat kerrat mitä ollaan yritetty, on olleet kökköjä
  • aa niin, että jättäydyn taakse ja edessä on putki. Tässä nimittäin Fisu ei lähtenyt määrätietoisesti etenemään, ja ei kyllä kauheasti olla tälläisiä edes tehty

Aksakisojen jälkeen mentiin kotiin syömään ja lepäämään, ja illalla käytiin vielä ottamassa pienet tokotreenit lähinurmella. Aloitin Stepin kanssa kiertohyppynoudolla. Eka yritys oli huono, ei selvästikään bongannut kiertoa ja yritti molempia hyppyjä. Nuhtelin, ja käskin etsimään kiertomerkin, ja kun yritti, niin löysi. Otettiin uudestaan, ja nyt meni sitten joka kerta ihan hyvin ja oikein. Otettiin pari loppua myös, vasen puoli oli tosi hyvä, mutta oikealla yritti tulla ohi hypystä pari kertaa. Huoh kun tää on vaikea Stepille... Nyt ollaan vuosi treenattu eikä edelleenkään suju niin hyvin että kehtaisin ilmottaa kisoihin :( Tokalla kierroksella tehtiin pari eteenlähetystä valmiina oleville leluille, nää oli molemmat tosi hyviä!

Fisu teki omalla vuorollaan myös kierto-ohjattua, ja oli aivan loistava. Kertaakaan ei mokannut suuntaa, joka kerta tuli esteen kautta vaikka tehtiin vähän normaalia jyrkemmässä kulmassa, ja jopa eteentulot oli ihan hyviä. Fisulle tämä Stepin inhokkiliike ei ole kerrassaan lainkaan hankala. Sitten tehtiin erillisenä treeninä jäävissä häiriökäskyjä, nääkin meni ihan superhyvin, ei mokannut kertaakaan! Lopuksi otettiin vielä pari kiertoa niin, että laitoin merkin aivan seinän viereen, että joutuu tekemään kierron tosi tiukasti. No hyvinhän se meni :) Tokalla kierroksella otettiin samat eteenmenot kuin Stepin kanssa, Fisukin meni hienosti. Lopuksi kokeilin vielä huvikseni, mitä kävisi, jos tokokentällä sanonkin käskyksi paimennuksen suuntakäskyn. Ja vitsi miten huikeeta, ne toimi!! Kokeilin molemmat suunnat pariin kertaan ettei ollut vahinko, ja kyllä, 100% oikein! Miten kätevää, meillä on käytännössä aivan ilmaiseksi tulleet korjauskäskyt eteenlähetykseen, yhdellä suullisella käskyllä pystyn ohjaamaan Fisua 90 asteen kulmassa oikeaan tai vasempaan! Tätä ideaa täytyy ehdottomasti jalostaa jatkossakin :)