Maanantaina oli kisamaiset tokotreenit Stepsun kanssa, otettiin voittajan liikkeet läpi.

Seuraaminen: meillä oli ihan oikea tokotuomari mukana treeneissä, ja hän käskytti meille kaavion. Mun mielestä ihan kamalaa, ihan väärä asenne heti kun bongasi luoksetulomerkit, mutta tuomari tykkäsi, pitää paikkansa kuulemma hyvin ja käännöksissä käyttää hienosti kroppaa. No sehän on kyllä tiedossa, mutta silti en tykännyt... 

Liikkeestä istuminen: käännyin katsomaan jäikö, ja kyllähän se jäi!

Luoksetulo: jätin treenikaverille lelun takapalkaksi siltä varalta jo pysähtyy tosi hyvin, mutta ei pysähtynyt niin hyvin että olisin palkannut, joten otin kokonaisen. Maahanmeno tosi hyvä, kaikki pätkät tuli samalla vauhdilla, edestä sivulle siirtymisessä haukahti! Ihme tyyppi, ei se mitään tuollaista ole ennen tehnyt! Pikkasen oli näköjään kierroksia!

Ruutu: sairaan hieno ruutuun meno, jäi ihan keskelle, hyvä maahan, kun kävelin poispäin, varasti tuomarin käskystä. Hyi olkoon...

Hyppynouto: vauhdikas oli, mutta luovutuksessa jäi liian kauas (mun mielestä, tuomari sano et on ihan ok).

Metallinouto: heitin ihan vinoon, luovutti myös ihan vinossa (kai nyt kun tuli kapulalta mun luo vinossa kulmassa), istahti eteen, ja totesi, että ei tämä ole oikea kohta ja korjasi itse luovutuksen suoraksi ennen kun ehdin tehdä mitään... Pikkasen alkoi naurattaa :)))

Tunnari: kapulat rivissa, oma aika keskellä. Alotti oikeesta reunasta, kun oma tuli kohdalle, otti suuhun, mutta pudotti, nuuski kapulat loppuun ja toi oman, ei koskenut vääriin. Tän se tekee aina kun on epävarma.

Kaukot: ihme sikailua! Ekalla seisomisella pomppas hirveellä vauhdilla ylös, tuli pikkasen eteenpäin, m-s huono, tuli siinäkin eteenpäin, m-i ok, i-s ennakoi, sitten meni hermot ja komensin vihaisesti peruuttamaan ja laitoin maahan. Menin ottamaan sivulle ja puhuttelin vähän, sitten heti perään uudestaan. Ei noussut ekalla käskyllä seisomaan, mutta sitten menikin täydellisesti ;) Sillä on kyllä aivan sairaan hienot kaukot kun tekee ne kunnolla! Mä oon niiiiin ylpeä että osasin kerrankin opettaa kaukot oikein alusta asti!

Kaiken kaikkiaan siis ihan ok, mutta tauko on selvästi näkyvissä, tuollaisia ihme epätarkkuuksia melkein kaikissa liikkeissä.

Eilen mentiin sitten Kannelmäkeen treenaamaan tokoa ennen agitreenejä. Alotettiin Stepin kanssa luoksetulolla, meni ihan ok, sitten noutoa pari kertaa, tarkistin että mitä sille luovutukselle kuuluu, oli ihan hyvä. Sitten merkkiä, meni kivasti. Pari kertaa merkiltä ruutuun, oli tosi makee! En tiedä mistä johtui, mutta Stepillä oli tänään tosi kova vauhti päällä, ruutuun pinkoi kyllä sellaista kyytiä että... Sitten seuraamista. Pätkittäin todella hyvää, siis suorastaan loistavaa! Pään asento ihan priima, ei edistänyt eikä painanut. SItten pari ruudun loppuosatreeniä, lähinnä treenattiin sitä että sieltä EI tulla ilman lupaa, olipa vaikeeta! Peppu nousi joka kerta kun sanoin käsky, tai katsoin ruutuun päin. Lopuksi kaukoja, meni superhyvin!

Saran kanssa seuraamista, oli aika karmeeta. Mä en tiedä miksi sillä toi imuttaminen ei tunnu toimivan, olen yrittänyt vaikka miten kauan, enkä saa silti muutettua sen pään asentoa tai paikkaa mihinkään suuntaan. Kai se on sitten jo niin juurtunut sen päähän ettei enää osaa muuttaa käytöstään... Sitten merkkiä, treenattiin lähietäisyydeltä paikkaa merkin takana, meni ihan kivasti, annoin tarjota ja naksuttelin kun oli hyvin. Sitten ruutuun, oli ihan ok, ja lopuksi pari luoksetuloa. Seisominen ihan superhieno, maahanmeno sitä samaa vanhaa... 

Sitten agitreeneihin. Pekka oli suunnitellut meille hauskan radan, olin ihan varma että se olisi tosi vaikea, mutta ei se sitten ollutkaan! Tai sitten me oltiin vaan tosi hyviä! Stepsu teki ensin, rimat oli 60-65cm. Alussa valui vähän kun hyppäsi pitkälle, mutta aika kivasti kääntyi kuitenkin! Hyvin kesti mun valsseja monessa kohtaa, ei tullut rimoja alas. Hankala kohta jossa oli 4 putken päätä ihan lähekkäin, ei tuottanut mitään ongelmia, Step toimi just niinkuin arvelinkin. Pari rimaa tuli alas useamman kerran, toinen kohdassa jossa koira tuli putkesta kovaa ja piti saada hidastamaan ennen hyppyä, hidasti vielä hypyn päällä jolloin rima alas, ja toinen tuli sellaisessa kohdassa, jossa mä oli itse tiellä. Kun vaihdoin ohjauksen, toimi hienosti! Vitsi se backlap toimi hyvin Stepsun kanssa, irtosi kivasti sillä putkeenkin vielä. Sara meni ensin Pekan kanssa, ja hienosti se menikin! Yksi rima alas, muuten puhdas! Mä kokeilin myös Sarpan kanssa, sama kohta oli Saran kanssa hankala kuin Stepinkin kanssa. Putkesta ne ampuu molemmat sellaisella vauhdilla, että on vaikea saada hidastamaan seuraavalle hypylle.

Otin Stepsun kanssa myös tokohypyllä korkeaa hyppyä. Alotin 80cm korkealla, ei mitään ongelmaa, oikein kauniisti ja ilmavasti yli molempiin suuntiin, lelu suussa ja ilman. Sitten 90cm, sama juttu. Sitten kokeilin 100cm, menohyppy puhtaasti, mutta takaisin tullessa kaatoi esteen. Tuo tokohyppy on siitä turvallinen, että se kaatuu, eikä koira voi jäädä siihen kiinni. Räminä on sen verran voimakas kuitenkin että se säikäyttää koiran, jolloin Stepsu ei halua myöskään ponnistaa esteestä (hyvä!). Uusi yritys, taas menohyppy puhdas, takaisin tullessa kielsi. Otin pelkän paluuhypyn ilman lelua, ei mitään ongelmaa! Koko probleema tuntuu siis olevan tuo lelu suussa. Eihän meidän pikku blondi osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, hypätä ja pitää lelua suussa. No, otin sitten pari hyppyä metrisellä ilman lelua, ei mitään ongelmaa, ja sitten yksi lauta pois ja treenattiin 90cm hypyllä pelkkää lelun tuontia.