Aamulla olin reipas ja kävin Puolarmetsässä treenaamassa jälkeä, tällä kertaa eri puolella metsää kuin ennen siinä toivossa että siellä ei olis niin paljoa häiriöitä. Hyvää maastoa löytyi, mutta jälkiä en tajunnut sinne kuitenkaan tehdä, käveltiin vaan, molemmilla tein vaan ihan lyhyet jäljet huonoon maastoon, hyvä mä... No, Saran jälki oli joku 200m pitkä, janalla edelleen pääpaino, tällä kertaa halusin ottaa ihan lyhyen janan ja katsoa onko oikeasti tajunnut idean vai kipittääkö vaan autuaasti jäljestä yli. Jälki vanheni n. 40min, ja keppejä oli 4, kulmia jokunen. Jana oli ihan loisto, lähti suoraan ja nappasi hienosti jäljen heti oikeaan suuntaan (vasemmalle, jopa!), jäljesti ihan kivasti. En ollut merkannut yhtään keppiä, vain alun ja lopun etten vahingossa auta kepeillä, ja hyvin meni koska kaikki kepit löytyi!

Stepin jälki n. 150m, maasto tosi hankalaa, tuli puolessa välissä sellainen tosi jyrkkä ja kallioinen rinne vastaan ja kiipesin siitä yli, rinteen laelle keppi. Jana oli joku 5m pitkä, jälki lähti oikeelle viistoon. Alussa myös kulma, jonka jälkeen keppi. Keppejä tuli vaan 3, tarkoitus oli laittaa enemmän mutta tultiin jonku pihalle niin en viitsinyt. Jana meni hyvin, ja kulma myös, kamala vauhti tuolla pikkueläimellä oli, mutta mikäs siinä, kun kuitenkin on tarkka ja kaikki kepit nousi.

Tänään oli myös vika kerta Jessican tokokurssia... Oltiin eri paikassa kuin edelliset kerrat, sellaisella hiekkakentällä (ratsastuskenttä, hevosia siinä aidan takana). Step teki seuraamista lähinnä, halusin näyttää Jessicalle meidän juuri ilmenneet ongelman. Step teki rosi rumaa seuraamista, en oikein tiedä kyttääkö se vai onko se paineistunut, ehkä sekä että. Jessican mielestä mun ei pidä lähteä tuohon mukaan, vaan olla tiukkana ja vaatia sitä seuraamaan kunnolla, ja toisaalta myös hyväksyä kun pitää kontaktin ja paikan, vaikka asenne ei olisi ihan oikea. Juoksuhan sillä pitäisi alkaa ihan lähipäivinä, voi olla että on vähän herkkis päällä sen takia, mutta silti pitäisi muistaa että se oikeasti osaa, ja tuollaisella käytöksellä se vain yrittää päästä pois tilanteesta. Kokeiltiin, ja kun alkoi jätättää ja ilme muuttui, jatkoin vaan kävelyä enkä jäänyt odottelemaan, ja kun jäi kunnolla taakse, komensin takaisin sivulle. Se tuli ja palkkasin hetken päästä. Sen jälkeen lähti sujumaan jo paremmin, ilme ei ole oikea mutta sentään se teki.

  • Ei saa lähteä mukaan, se osittain vedättää
  • ei myöskään saa olla ilkeä, vain tiukka ja selkeä
  • hihna voisi auttaa, sitä pitäisi muistaa kokeilla!
  • kun se korjaa asennon, ei heti palkkaa, vaan antaa tehdä vähän töitä ennen kuin palkka
  • kun on vähän epävarma, täytyy hyväksyä myös vähän sinne päin suoritus, kun faktahan kuitenkin on että se aika hyvin pitää paikkansa ja kontaktin
  • kun alkaa kyttäämään, täytyy saada vaihtamaan eri mielentilaan, ei ole helppoa mutta kannattaa treenata

Loppuun otettiin yksi ruutu, se oli oikein hieno! Ruutumerkit oli vähän hassun näköiset, mut ei mitään ongelmaa. Otettiin myös yksi metallinouto, sekin hieno. Onneksi Step tekee kuitenkin muuten ihan normaalisti tokoa, innokkaasti ja nopeasti, ainoastaan tuohon seuraamiseen on tullut ongelmia. Loppuun paikallaolot, ne oli molemmat oikein hyviä, etenkin makuu.