Noniin, tänään heitin sitte hyvästit Helsingille ja suunnattiin kesäksi maaseudulle. Ensin on luvassa tietysti maaseutumatkailua Ouluun agilityn SM-kisojen merkeissä, ja sitten kotiudumme seitsemäksi viikoksi Keski-Pohjanmaalle Perhoon lehmien, heppojen ja possujen pariin. Elokuun vietämme Kajaanissa pieneläinten kanssa.

Maanantaina käytiin vielä treenaamassa Puumalaisten kanssa tokoa. Fisu sai tehdä kaikkea kivaa ja epä-alokasluokkaa. Alotettiin ruudulla, tehtiin eka kerran lelulle ja sitten muutama tyhjään ruutuun niin, että Mari heitti pallon palkaksi. Meni ihan kovaa, mutta jostain syystä haisteli ruudussa :O Ruudun jälkeen tehtiin pari kiertoa uuden evl:n korkealla merkillä. Ihan hyvin kiersi, vähän se kyllä haluaisi valua, eli ihan itsellään tämä ei taida toimia. Sitten vielä noutoa, taas avustajan kanssa. Tehtiin yksi vauhtipalkkalla, yksi loppuun asti, ja molemmat oli ihan hyviä. Loppuun vielä tunnari, meni jotenkin vielä tavallistakin hitaammin kapuloille, muuten oli ihan hyvä. Toisella kierroksella tehtiin seuraamista, katsottiin nyt niitä istumisia kun niissä on ollut vaikeuksia. Kokeiltiin nyt niin, että sanoin "sivu" käskyn ennen jokaista pysähdystä. Siihen reagoi ihan kivasti, ja pääsin palkkaamaan, toimi paljon paremmin kuin "istu" käsky. Lopuksi vielä muutamaan kertaan luoksetulon maahanmenoa niin, että avustaja piti kiinni ja kutsuin.

IMG_8784.jpgIMG_8816.jpgIMG_8869.jpg

Tiistaina iltapäivällä käytiin tekemässä viimeistelyaksat Stepin kanssa ennen SM-kisoja. Tehtiin helppoa, sujuvaa möllirataa 65cm rimoilla, kepit pariin kertaan eri kulmista ja kaikki kontaktit pariin kertaan. Tuntui ihan kivalta, hyppääminen oli kyllä kovin vaikeaa, mutta piti rimat silti. Fisu pääsi myös tekemään vikat aksat vähään aikaan, ja olikin ihan pätevä. Tehtiin ensin samantyyppistä möllirataa kuin Stepsun kanssa, rimat 55cm. Meni tosi hienosti! Rengas radalla sujui 100% oikein, okseri radalla ei tuottanut mitään ongelmaa, piti rimat hyvin ja sain sitä jopa ohjattua! Keppejä tehtiin ohjureilla, niitä menee ihan kivasti jo oikein. Lopuksi vielä aata muutamaan kertaan, se oli oikeastaan ainoa, joka ei mennyt kovin häävisti, eli useamman kerran rytmittyi nyt huonosti askeleet. Tähän on varmaan pakko ottaa joku systeemi mukaan (länki?) syksyllä kun palataan Ojankoon.

Fisu on edelleen vähän outo. Se on ollut normaalia vaisumpi viime viikon perjantaista asti, ja sillä on ollut jonkin verran pahoinvointia. Sunnuntaina iltalenkillä se söi aivan maanisesti ruohoa, ruoka maistuu huonosti ja tiistaina ja keskiviikkona se on oksentanut. Nisät sillä on aivan valtavat, näyttää siltä kun se suunnittelisi imettävänsä isompaakin pentuetta lähitulevaisuudessa, eli olisiko kuitenkin sitten valeraskautta, vaikka juoksusta onkin jo 3kk. Mitään hoivaamiskäyttäytymistä sillä ei ole, ja treeneissä oikeastaan kukaan muu kuin minä ei huomaa normaalista poikkeavaa, eli tekeehän se ihan iloisesti ja sähäkästi edelleen, jotenkin itsestä vaan tuntuu että se ei ole ihan 100% mukana. Agilityssa oli kyllä aivan normaali. Toki pidämme vierasesineen mahdollisuuden aina mielessä, koska se todellakin syö ulkoa kaikenlaista.